Uruguay példamutató elnöke
Címlap / Otthon / Uruguay példamutató elnöke

Uruguay példamutató elnöke

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A világ legszegényebbnek kikiáltott elnöke kertészkedésből él és egyáltalán nem tartja magát szegénynek. Fizetése 90 %-át egy szegények számára létrehozott lakásprogramnak ajánlotta fel. 

Nemrégiben több felmérés is a 77 éves José Mujicát, Uruguay 2010-ben beiktatott elnökét kiáltotta ki a világ legszegényebb államelnökének. Mujica elnök, aki jelenleg is zöldség- és virág termesztéséből teremti elő napi betevőjét – nem ért egyet a jelzővel.

Mujica személyisége nagyban megmutatkozott a tavaly júniusban megrendezett riói ENSZ konferencián (Rio +20), ahol a fenntartható fejlődés volt a téma. A 192 ENSZ tagállam részvételével zajló konferencia egyik fénypontja volt (legalábbis a média és a közvélemény szempontjából) az Uruguay-i elnök beszéde, melyben félrebeszélés nélkül, nyíltan mutatott rá olyan problémákra, amelyeket a „globális óriások" talán nem szívesen láttak a rivaldafényben feltűnni.


A 77 éves José Alberto Mujica Cordano, egy lelakott házban él Montevideo peremén. Volna számára elnöki palota, de ő azt inkább a hajléktalanok számára ajánlotta fel a télre, ő maga pedig maradt otthon. Német limuzin helyett egy 1987 - es bogárhátúval közlekedik, nyakkendőt nem hord és fizetése 90% - át egy a szegények számára létrehozott lakásprogram számára ajánlotta fel. A szegényes látszattal hatalmas ellentétet képez a lelki gazdagság, ami José Mujicából árad. Nagy örömmel idéz görög és római filozófusokat vagy a Don Quijotét, nem fél kimutatni valós emberi érzelmeit és józan, mondhatni paraszti eszét a világ nagyjai és a nyilvánosság előtt, rámutatva a mások által kellemetlennek vélt témákra.

Mujica elnök beszél a piacgazdaságról, fogyasztói társadalomról, túlhajszolt életről, szembeállítva azokat az emberi élet igazi céljával, a boldogsággal. Nem vizet prédikál és bort iszik. Követendő példa minden politikus számára!


Forrás: Greendependent
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3604 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x