Feng shui a kertben
Címlap / Otthon / Feng shui a kertben

Feng shui a kertben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Memóriajavító kerti út?! Gondoltuk volna, hogy létezik kerti út, mely éppen ezt a szerepet tölti be? És hogy minden kő legalább tíz mesét tud? Hogy a parkok és kertek tartják működésben a városok és falvak szívét és tüdejét? Ilyen érdekes, különös, sosem hallott, de mélyen sejtett gondolatokkal, leírásokkal találkozhatunk Dr. Jes T. Y. Lim könyvében. Az érdekességeken túl a professzor, aki több mint 30 éve foglalkozik feng shuival, a klasszikus feng shui elveit követve megtanít arra, hogy miként alkothatunk élő, tápláló, energiát adó kerteket akár egy cserepes növény, vagy egy teljes kert által. 

A Feng shui és a kert kihagyhatatlan könyv, akkor is, ha a kertészkedés csupán a szobanövényeink ápolásában merül ki, és akkor is, ha van egy igazi, nagy kertünk. Bárkinek érdekes és hasznos, mivel olyan szemléletet és alapos tudást közvetít, ami az eddigi kert feng shui könyvekből teljesen hiányzik.

Kert feng shui témában ugyanis számos könyv és publikáció jelent meg, ám mindegyik a populáris irányzatokra épül. A „báguás” felosztás lecsupaszítva, morzsáiban tárja elénk a feng shuit, mint olyan módszert, aminek célja, hogy a külső és belső tér az egyén céljait kiszolgálja. Ebben a folyamatban a természet csupán eszköze és alárendeltje az embernek. Térrendezés, vagy térmanipuláció? Nem mindegy.


Dr. Yes T. Y. Lim több mint 30 éve foglalkozik feng shuival, több műve is megjelent a témában. Ebben a könyvében a harmonikus kertrendezés lehetőségeit, módjait járja végig A-tól Z-ig.

Megfogalmazza és részletesen kifejti, hogy eredetileg mi a feng shui célja: az ember és természet közötti kölcsönhatás tudatosítása és a harmonikus együttműködés. Az alapelveket tisztázva, példákkal, áttekinthető rajzokkal, képekkel illusztrálja, hogyan lehetséges bármilyen típusú kertünket az energia gazdag forrásává tennünk, miközben ezzel nemcsak a lelki béke átélőivé válunk, hanem a természetes energiagyarapodás, s az ebből következő sikerek élvezőivé is.

Lim professzor könyvében nem a populáris módszert, hanem a klasszikus feng shui egyik alap-irányzatát követi: a Forma iskola, vagy a Táj-feng shui alaplevei szerint mutatja be a kert, valamint a ház körüli terület kialakításának változatait. Könyve ebben is egyedülálló.

A modern kertek gyakran statikusak, emiatt az életerő áramlását megkötik, holott óriási lehetőséget hordoznak, hogy ezt az életerőt a természetből a ház felé, és annak lakóihoz áramoltassák, s ez által segítsék őket a kiteljesedésben.

Miért több mindez, mint a populáris feng shui? A Lim professzor által bemutatott módszer olyan mély, alapos és finom beavatás részesévé teszi az olvasót, amely elvezeti a legteljesebb térélményhez, amiben önmagát is kiteljesedve pillanthatja meg és élheti át.


A könyv tehát eddig nem tapasztalt térélményt és önértelmezési lehetőségeket tartogat. Nemcsak azt válaszolja meg, hogy mi a szerepem a világ forgatagában, hanem azt is, hogy miként nyerhetem vissza az egyensúlyt életem különböző területein, ebben a tér hogyan kap szerepet, és miként teljesedhetek ki azzal párhuzamosan, ahogyan a belső tereimet és a kertemet ki- és átalakítom.

Az ilyesfajta kertműveléshez nem kell több eszköz, mint amit megszoktunk. Viszont kevesebbe kerül, a hatása mégis erőteljesebb, hiszen személyre szóló, segítő teret alkotunk.

A könyvben szisztematikusan megtaláljuk a kertépítés lépéseit, és annak ellenére, hogy Lim professzor számtalan kert-stílust ismer, az általa ajánlott elvek alkalmazhatók bármilyen léptékű modern térben A kertünk stílusát is kiválaszthatjuk, s a különböző stílusokat bátran ötvözhetjük.

Teraszok és apró balkonok: a professzornak arra is van tanácsa, hogy miként lehet a természetet és a tájat (!) megjeleníteni egyetlen kis cserepes virág, vagy balkonláda által.  Foglalkozik a növények, kövek és kerti formák szimbolikájával, a kerti utak, aktív- és pihenő részek elhelyezésének variációival, s az egyik kiemelkedően fontos elem, a víz megjelenítésének lehetőségeivel, legyen az medence, kerti tavacska, csobogó, vagy pedig „száraz víz”, amit gondosan kezelt kavicsréteg jelképez. Itt az ideje ezt a gazdag, kellemes, hasznos tapasztalatot magunkévá tennünk és a gyakorlatban is átélnünk – biztosan hasznunkra és gyarapodásunkra válik. A Feng shui és a kert c. könyv ebben remek kalauzunk lesz!


Lázár Márta, feng-shui szakértő
http://fengshuitrend.blog.hu/

A könyv saját oldala - itt rendelhető!

Kép: anankkml - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4228 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x