Emberi jogokkal a barátság napjáért
Címlap / Otthon / Emberi jogokkal a barátság napjáért

Emberi jogokkal a barátság napjáért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Július 30-án a Nemzetközi Barátság napján a Fiatalok az Emberi Jogokért szervezet aktivistái, az alapvető emberi jogainkat felsorakoztató képeslapokat adtak ajándékba az Örs vezér terén közlekedőknek. 

2011 óta, az ENSZ közgyűlésének határozatára, július 30-a a Nemzetközi Barátság napja.
A közgyűlés azzal a céllal hozta meg határozatát, hogy ösztönözze és erősítse a kultúrák, a népek, a közösségek és az emberek közötti barátságot. A közgyűlés arra is felkér miden, ez ügyben tenni akaró személyt és szervezetet, hogy ezen a napon olyan programokat szervezzenek, amelyekkel elérhetővé válik a Nemzetközi Barátság napjának célkitűzése.


A Fiatalok az Emberi Jogokért alapítvány segítői azért vállaltak önkéntes feladatott az Örs vezér terén, hogy a fenti felkérésnek eleget tegyenek. Az általuk szétosztott mintegy ezer képeslapon az ENSZ által 1948-ban elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának harminc pontja szerepelt.

Az emberi jogi alapítvány egy nemzetközi mozgalom része, melyet 2001-ben alapított Mary Shuttleworth, emberi jogi aktivista, akit L. Ron Hubbard amerikai humanitárius azon szavai sarkallták a megmozdulásra, mely így szól „Az emberi jogokat valósággá kell tenni, nem pedig idealista álomként kezelni!” Az emberi jogokért síkra szálló, a világ öt kontinensén működő nemzetközi szervezet célkitűzése az, hogy minden emberrel megismertesse alapvető jogait, és azt valósággá is tegye.


A Nemzetközi Barátság napja megfelelő alkalom volt arra, hogy ismerté tegyük, és megismerjük a velünk született, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában meghatározott jogainkat, hiszen ez az a közös nevező, az az alap, amelyre építkezve a barátság szikla szilárd kötelékei is megköttethetnek.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2256 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x