6 környezetvédő tipp, hogyan folyjon le a víz a kádadból...
Címlap / Otthon / 6 környezetvédő tipp, hogyan folyjon le a víz a kádadból

6 környezetvédő tipp, hogyan folyjon le a víz a kádadból

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-20

Bosszantó probléma, amikor zuhanyzás közben egyszer csak azt vesszük észre, bokánkig ér a víz. Hiába a szűrő, valami miatt mégis eldugult a cső. 6 tippet mutatunk be a megelőzéstől a tragédia kezeléséig.  


Rendezvénynaptár
Dugulása van? Nem feltétlenül kell egyből szakembert hívni, előbb próbálkozzon a ház i trükkökkel! Hátha csak makacs hajcsomók akadtak fent a lefolyón. Dugulásunk sok helyen lehet: vécében, fürdőben és konyhában is. Néhány egyszerű és néhány macerás, hat hatásos módszert mutatunk be, hátha elkerülhető a telefonálás. Szándékosan hagytuk ki a boltban kapható, vegyszeralapú csodaszereket, de ha valaki azokhoz ragaszkodik, természetesen nem ítéljük el.

 

1. Megelőzés az ősi csodaszerrel
Az egyik leginkább kedvelt otthoni praktikum a szódabikarbóna, amivel megelőzhető, de legalábbis késleltethető a dugulás. Persze ha valaki a fél méteres hajszálaitól szisztematikuson a kádban szabadul meg, akkor nem használ az ősi csodaszer, amit egyébként takarításra is használnak, sőt húsba is kevernek olykor. Ha már bekövetkezett a dugulás, érdemes ecetet keverni a bikarbóna mellé és úgy önteni a lefolyóba.

2. Sütőpor ecettel feldobva
Az ecet áldásos hatásai nemcsak szódabikarbón ánál jelentkeznek. Van aki a sütőpor-ecet kombinációra esküszik. Tegyünk egy néhány evőkanállal a porból a lefolyóba, majd öntsünk rá némi ecetet. Érdekes, sistergős hangot ad majd ki házi csodaszerünk, ahogy átverekszi magát az akadályokon. A folyamat során menjünk el a lefolyó közeléből, kellemetlen, szemet enyhén maró hatása lehet. Ha elhallgatott, küldjünk utána forróvizet.

3. Só
Ugyanígy sóval is kiváltható a szódabikarbóna és a sütőpor is, de talán az előző kettő valamivel hatásosabb csodaszer. Itt is ecettel biztos a recept. Érdemes nagyobb szemű sóval próbálkozni, körülbelül 10 percet alatt fejti ki áldásos hatásait a praktika.

4. Pumpálás, drótozás
Klasszikus, olykor meglehetősen barbár módszer a pumpálás, tűzoltásra azonban talán a legjobb. Ha a mosogatónkat lepte el az ételmaradék, akkor a túlfolyó nyílását és minden más esetleges nyílást be kell zárnun k, például szivaccsal vagy konyharuhával. Így lesz csak jófajta vákumunk, ha így változik a nyomás, megmozdul a szennyeződés és lefolyik az anyag. Mielőtt nekiesünk, öntsünk vizet a lefolyóba. Ha nagyon nagy a baj, kapirgáljuk meg a lefolyót egy drótdarabbal. Garantáltan elképesztően gusztustalan dolgok kerülnek majd elő, ne ijedjünk meg semmitől.

5. Essünk neki?!
A szifon szétszerelése természetesen csak a mosdókagylóknál lehet megoldás, a kádnál és a vécénél tényleg szakember kell. Nem kell hozzá különösebb műszaki érzék. Ha az eddigi trükkökkel nem siketül elhárítani a dugulást, akkor folyamodjunk ehhez a módszerhez. Ha sikerült szétszedni, és még egyben van a ház, jó alaposan mossuk ki a szifont. (De nehogy a mosdókagylóban) A szifon összerakásánál ügyeljünk rá, hogy minden tömítés a helyére kerüljön, nehogy ezúttal az alsó szomszéddal gyűljön meg a bajunk, aki feljön, mert szivá rgásunk volt, őt pedig eláztattuk.

6. Csőgörény
Az úgynevezett csőgörényeket haladóknak, elkötelezett „csináld magad” rajongóknak ajánljuk csak, szigorúan saját felelősségre. Itt már árkategóriát is kell ugranunk. Eddigi tippjeink néhány száz forintból megvalósíthatók, a görény néhány ezerbe kerül. Ezek a spirál alakú drótszerkezetek mintegy 5 méter hosszúak, be kell tolni a csőbe és tekergetni. Óriási károkat okozhatunk, ha dühből tekerjük őket, az is lehetséges, hogy a szennyeződést csak jobban összetömítjük vele. Ha mégis sikerült utat törni a koszon, akkor jöhet a szódabikarbóna, az ecet és a hű társak.

 

A 6 módszer természetesen bátran vegyíthető, végigjárható. Kezdhetjük a 6-os ponttal, de az 5-össel is. Ha az egészhez semmi kedvünk, vagy akad éppen jobb dolgunk is, mint hajszálakkal, kenyérmorzsákkal küzdeni, felejtsük el az egészet, és hívjunk szerelőt.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x