Figyelem probléma gyermekeknél
Címlap / Otthon / Figyelem probléma gyermekeknél

Figyelem probléma gyermekeknél

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Az elmúlt néhány évben figyeltem meg, hogy a hozzám járó gyermekek szinte mind küzdenek figyelem problémával függetlenül attól, hogy mi a vezető tünetük, amiért tornára járnak.  

Sokszor a szülők is meglepődnek, amikor az Állapot- és Mozgásvizsgálatban kiderül, hogy a gyermeküknek a figyelmével is probléma van, nem csak a mozgásügyességével.
Főleg azok a szülők szoktak megdöbbenni, akiknek a gyermeke nem mutat impulzív mozgásos tüneteket, nyugodtan meg tud ülni, sokáig képes egy dologgal játszani.
 
 
 
A figyelemprobléma nem mindig jár együtt mozgásos, impulzív tünetekkel.
Ezeket a gyermekeket pont ez miatt sokkal nehezebb időben kiszűrni, viszont ők lesznek azok, akik látszólag rendesek az órán, csendben ülnek, viszont a figyelmük nem ott jár, hanem a saját kis világukban kalandozik. A házi feladat fölött órákig szöszölnek, holott okosak, gyorsan meg tudnák csinálni, ha rászánják magukat.

Ezeknek a gyermekeknek az állapotmérésében közös vonás, hogy az idegrendszerük érettsége nem érte el az életkoruknak megfelelő szintet, és voltak fennmaradó csecsemőkori reflexeik.

Egyre nagyobb irodalma van annak, hogy a fennmaradó csecsemőkori reflexek milyen tüneteket okoznak iskolás gyermekeknél, ami kihat a teljesítőképességükre.
Ezek közül az egyik a figyelem probléma.

Miből vehetjük észre?

Kisebbeknél:
• Többször kell szólni valamiért, mintha meg sem hallaná, hogy szólunk.
• Rövid ideig tud egy dologra figyelni.
• Könnyen elterelődik a figyelme.
• Úgy tűnik, nem figyel a beszédre

Iskolásoknál (a fent felsoroltakon kívül):
• Sokáig szöszöl egy látszólag egyszerű házi feladattal.
• Álmodozik, egész másról kezd beszélni, mint ami éppen a téma.
• Nem figyel a részletekre, gondatlan hibákat vét
• Figyelem megtartása rövid idejű.
• Elhagyja a dolgait.


 

Ha ezt időben felismeri egy szülő, akkor Tervezett Szenzomotoros Tréninggel még iskolába kerülés előtt lehet szép eredményeket elérni. Egyrészt érik az idegrendszer, másrészt ennek hatásaként javulnak a figyelmi problémák.

Sokat javít a gyermekek javulásában, ha a szülők leállnak azoknak az élelmiszereknek az adásával, amik cukrot, mesterséges ízesítőt, tartósítószert tartalmaz, hiszen ezek is mind az idegrendszert terhelik, s ki tudja hosszú távon hogy befolyásolják.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4673 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x