Az óvodák szerepe az iskolára való felkészítésben
Címlap / Otthon / Az óvodák szerepe az iskolára való felkészítésben

Az óvodák szerepe az iskolára való felkészítésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Mostanában többször elgondolkodtam azon, hogy jó döntés volt-e az óvodában a kötelező foglalkozásokat kezdeményezésre cserélni, ahol a pedagógus felkínálja a lehetőséget egy-egy tevékenységre, s a gyermek bekapcsolódik, ha szeretne.  

A csoport nagy többségével nincsen gond, ők szívesen részt vesznek minden újdonságban, hiszen a gyermekeket a kíváncsiság, felfedezni vágyás hajtja.

Vannak viszont gyermekek, akik a legügyesebb motiválás ellenére sem kapcsolódnak be ezekbe a foglalkozásokba.
Sokszor pont azért, mert érzik magukról, hogy ezekben a dolgokban nem elég ügyesek. Rájuk kellene legjobban figyelni, hiszen általában pont nekik lenne legnagyobb szükségük arra, hogy részt vegyenek ezeken a foglalkozásokon.


Manapság a gyermekeknek otthon is nagy a szabadságuk, sok családban nincsenek saját feladataik, amelyek kialakítanák az iskolakezdésre a feladattudatot, feladattartást.

A kezdeményezéseket tartó óvodapedagógusoknak nagyon alaposan kell megfigyelnie a gyermekeket.

Legkönnyebb dolguk azokkal van, akik szívesen részt vesznek a közös tevékenységekben. Náluk egyértelműen kiderül, hogy melyik területen ügyesebbek, hol vannak elmaradásaik, melyek szorulnak fejlesztésre.
Ez sajnos azoknál a gyermekeknél nem biztos, hogy kiderül, akik nagyon ügyesen kihúzzák magukat ezek alól az alkalmak alól.


 
 
Őket a hétköznapi tevékenységükben, játékukban kell nagyon alaposan megfigyelni, hiszen ott is sok minden kiderül.
Mindenképpen érdemes az óvodapedagógus véleményére adni, ha a gyermekünkkel kapcsolatban valamilyen meglátása van.
A felelősségük is nagy, hogy észrevegyék akár az apró jeleket is, melyek később nehézségeket okozhatnak a tanulásban a gyermeknek. A legnagyobb terük, idejük nekik van ezek játékos fejlesztésére, ha pedig azt érzik, hogy további megsegítés szükséges, akkor abban van a felelősségük, hogy lehetőleg minél előbb jelezzék ezt a szülő felé, hogy mihamarabb lehessen egyéb fejlesztéseket elkezdeni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7074 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x