5 őrületes eset - így próbálják elcsalni a gyerekeket Budapesten...
Címlap / Otthon / 5 őrületes eset - így próbálják elcsalni a gyerekeket Budapesten

5 őrületes eset - így próbálják elcsalni a gyerekeket Budapesten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

El akarták csalni az iskolából - kifigyelte a játszótéren - megfogta a kislány fenekét a metróban. Mindezt ma, Budapesten! Édesanyák és édesapák, általános iskolás és óvodás korú gyermekek szülei számolnak be arról, ami a napokban történt. Minden percben figyelni kell a gyerekekre - nem csak a sajátunkra! - mert rengeteg veszélyforrás leselkedik rájuk. A felnőttek dolga az is, hogy éberek legyenek!  

Egy apuka írja a elegáns budai kerület csoportjában a felhívást: Ma a Koós Károly általános iskolában egy idegen férfi próbálta elcsalni a gyerekeket! Kislányomnak egyből volt annyi lélekjelenléte, hogy szóljon a tanároknak es a rendőrség is kint volt. Sajnos, úgy tudom nem találták meg. Lehetséges hogy más iskolát néz majd ki magának, figyeljetek oda es figyelmeztessétek a gyermekeiteket!

Egy másik anyuka is megeredősítette a történteket, ugyanabból az iskolából: Valóban bement az épületbe egy oldalsó bejáraton egy férfi, és megpróbálta elcsalni a lányokat (úgy tudom, két 10 éves kislány volt a folyosón), de a lányok szerencsére nem reagáltak rá, viszont sajnos nem is szóltak az ijedtség miatt azonnal. Ez teljesen érthető gyerek reakció, csak így a pasas könnyebben le tudott lépni. Az iskola azonnal hívta a rendőrséget, akikre némi nyomást kellett gyakorolni, hogy egyáltalában kijöjjenek. Mikor a helyszínen megtudták mi történt, ők is megdöbbentek, úgyhogy talán ez elég ok lesz arra, hogy járőrözzenek és elkapják a bűnözőt. 
 
A gyerekeket figyelmeztetni mindenképpen kell, de megijeszteni szerintem nem szabad. Nagyon fontos, hogy a legközelebbi megbízható felnőttnek szóljanak minden hasonló esetben.

 

Az eset beindította a lavinát – elképesztő, hogy a szülők milyen történetekről számolnak be fényes nappal, a Főváros közepén. 

 
Édesanya: 12 eves fiamat es barátját a Deák téren szólította le egy angolul beszélő pasi. A telefonszámukat kérte, mondván gördeszkás fotókat készítene róluk. Mindenhol ott vannak ezek a beteg állatok. Vigyázzunk a gyerekekre!
 
Édesanya: Az én 12,5 éves lányom fenekét megfogták a metrón - a gyerek földre vitte a támadóját de SENKI nem reagált rá, és mivel látta, hogy a pasas beijedt, elengedte és elmenekült a pasi. Fura, hogy az emberek mennyire közönyösek ... :( nem hívott rendőrt, mert be kellett érnie a suliba. Vigyázni kell!

Édesanya: A hétvégén egy idősebb férfi beült a homokozóba közénk a játszótéren, furán viselkedett, majd kiderült, hogy gyerek nélkül van. Sétált, nézelődött a gyerekek között, lefeküdt a bokor mellé, aztán felülve újra nézelődött. Felhívtam a Hegyvidék rendészetet ahol azt mondták, hogy amíg nem történik semmi, addig nem tesz semmi törvénybe ütközőt és nem jöttek ki. Felhívta egy apuka, végül kijöttek hárman, beszéltek a pasival pár mondatot és röhögve elmentek. Köszönjük a biztonságot. Honnan tudjuk, hogy nem éppen felmérte a terepet?
Anyuka: Fiam iskolájába (Budapest) évekkel ezelőtt bement egy pasi, név szerint el akart kérni egy kislányt, mondván; az anyukája beteg, őt küldte. A portásnő nem adta ki a kislányt, a titkárság egyeztetett a szülőkkel telefonon, persze hogy nem ők küldték, eközben a pasas elszivárgott onnan. A portásnő nyílván nem tudta ott tartani. A kislány nevét az előtérben lógó "legjobb tanulók" tablóról olvasta le. 
 
Ahogy a fentiekből látszik, rengeteg veszély leselkedik a gyerekekre, még a belső kerületekben is. Minden iskolában óvodában, játszótéren és közterületen fokozottan figyelni kell. El kell nekik magyarázni – anélkül, hogy megijesztenénk őket, - hogy soha ne menjenek el semmilyen idegennel, még akkor sem, ha valami elképesztően vonzó dolgot ígérnek. Mindig szóljanak felnőttnek, iskolán, óvodán belül nevelőknek, vagy közterületen egyenruhás személyeknek, közterületesnek, rendőrnek, biztonsági őrnek, vagy buszvezetőnek.

Osszuk meg ezt a cikket, hogy a szülők megismerjék a veszélyforrásokat, és figyelmeztetni tudják az iskolákat. 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6699 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x