A kisbabának is szüksége van friss levegőre
hirdetés
Címlap / Otthon / A kisbabának is szüksége van friss levegőre

A kisbabának is szüksége van friss levegőre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Egészséges kisbaba naponta több órát töltsön a szabadban. A tavaszi-nyári gyerekeket már 2-3 hetes kortól, a téli babákat csak 4-6 hetes kortól vigyük ki levegőzni. Ám a hathét leteltével már nyugodtan tehetünk nagyobb sétákat velük 


Rendezvénynaptár
Már az újszülöttnek is szüksége van a friss levegőre, ám nagyon fontos, hogy csak fokozatosan szoktassuk hozzá ehhez. A hathetes gyermekágyi időszak alatt, évszaktól függetlenül, lehetőleg ne vigyük még ki a gyereket sétálni, hanem otthon oldjuk meg a levegőztetést. Először a szobájában nyissuk ki néhány percre az ablakot. (Természetesen előzőleg sapkát adunk rá és betakarjuk.) Naponta néhány perccel növeljük a levegőztetés idejét, és ha már fél órát is elértünk, a következő naptól a babakocsiban kitehetjük a kertbe, erkélyre, folyosóra.

Egészséges kisbaba naponta több órát töltsön a szabadban. A tavaszi-nyári gyerekeket már 2-3 hetes kortól, a téli babákat csak 4-6 hetes kortól vigyük ki levegőzni. Ám a hathét leteltével már nyugodtan tehetünk nagyobb sétákat velük. Az esetek többségében a kicsik a kellemes ringatástól és a friss levegőtől jó nagyot fognak aludni. Nagy szélben, ködben, illetve nyáron déli napsütésben azonban ne sétáljunk.

Vigyázzunk arra, hogy amikor erős a napsugárzás, ez közvetlenül ne érje a babát. Jobb neki a szórt fény. Napra csak a reggeli és délutáni órákban tehetjük, akkor sem magára hagyva, hogy időben tudjunk változtatni a baba elhelyezésén, ha időközben rásütne a nap. Ha szükséges, hajtsuk fel a babakocsi tetejét, hogy a babát ne érhesse tűző napfény.

Oda kell figyelni arra is, hogy megóvjuk gyermekünket a rovaroktól, állatoktól, különböző szennyeződésektől, ezért nem árt könnyű hálót borítani a babakocsira.

Ha nincs alkalmas helyünk arra, hogy a babát a szabadban hagyjuk, tegyük a kiságyba vagy a járókába, és engedjünk friss levegőt a szobába. Később, amikor a pici már több időt tölthet a friss levegőn, babakocsiban tolva kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb helyet a sétára.

Fontos a jó babakocsi! Mielőtt megvásárolnánk, számításba kell venni életvitelünket, hogy milyen közlekedési eszközöket használunk rendszeresen, és hol tároljuk majd. Amennyiben gyerekülésre is szükségünk van, választhatjuk a kombinálható típust, ami mindkét célnak megfelel. A hagyományos mély kocsi kellően tágas, a pelenkák és egyéb úti holmik is elférnek benne. Az összecsukható, döntött háttámlás sportkocsi addig használható, amíg a kisbaba totyogni nem kezd.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7709 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x