Versenyfutás az idővel - a menedzserek kedvenc sportja
Címlap / Otthon / Versenyfutás az idővel - a menedzserek kedvenc sportja

Versenyfutás az idővel - a menedzserek kedvenc sportja

Forrás: Mediwel
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

A vezető beosztásban dolgozók bár nagyon különbözőek, egy közös biztosan van bennük, hogy rendkívül fontos számukra a munka, a karrier, a hivatástudatuk sok mindent felülír, ezért mindannyian versenyt futnak az idővel. Keresik az egyensúlyt a munka, a család, a barátok, a hobbi, a testedzés és a pihentető énidő: a wellness, a stresszoldás, a relaxáció között.  

Napközben ügyesen zsonglőrködnek az idővel, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az adott napból, lényegre törően kommunikálnak, nincs felesleges csacsogás, csak gyors és hatékony problémamegoldás, de mégis, a komolyabb fókuszálást igénylő, hosszabb lélegzetvételű munkára általában már csak a késő esti, vagy a kora reggeli órákban tudnak időt szánni, amikor senki más nincs bent és csend van végre az irodában.
De mégis, ha választani kell, hogy a nap végén kinyissák-e a fennmaradó 35 olvasatlan e-mailt, kiküldjenek-e még 2 ajánlatot, megfogalmazzák-e a következő időszak stratégiáját, vagy inkább elmenjenek egy edzőterembe súlyt emelgetni, bizony a legtöbben nem a sportot választják.

Pedig mindannyian tisztában vannak vele, hogy nagyon is szükséges lenne a testedzés a számukra, de az edzőterembe jutással, az átöltözésekkel a bruttó 2-3 óra egyszerűen nem fér bele, mert az olvasatlan e-mailekhez másnap még kétszáz jön hozzá, amivel aztán képtelenség felzárkózni. Otthon pedig - főleg ahol már család is van,- örülnek, ha értékes időt tölthetnek a szeretteikkel, amibe nem fér bele az elvonulás a pincében lévő poros futópadhoz.


A tunyaság halálos.

Nem legyinthetünk a tényre, hogy 40 év fölött a testünk egyre rosszabbul építi és tartja meg az izmokat. Ahogy öregszünk, egyre gyengébbek leszünk. Évtizedenként az izomtömegünk minimum 5%-át elveszítjük. Az évek múlásával tehát az izomtömegünk rohamosan csökken, az izmok fokozatosan elvékonyodnak, megkezdődik a hanyatlás és ez a veszteség nem csak a fizikai erőnkre van rossz hatással, hanem a munkahelyi teljesítményünkre is.

Ennek ellenszere, a legalább heti 2-3 alkalommal végzett edzés. Ugyanakkor jó volna az edzett izmok ellazítása, a test felfrissítése céljából egy jó masszázs is, ami ráadásul még az idegrendszer állapotára is rendkívül jó hatással van, enyhíti a stressz káros hatásait és jobb alvást biztosít. A rendszeres masszázs hatására a teljesítőképesség is fokozódik, a fáradtság csökken, a szervezet ellenállóbbá válik. Jó lenne masszíroztatni is hetente többször, mert ha csak havonta jutunk el masszőrhöz, azzal nem érjük el a várt pozitív hatást az állapotunkban.


De hogyan juthat idő mindenre?

Ma már vannak módszerek a rendszeres masszázs esetében és a testedzésben, az izomtömeg növelésében is arra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a legkisebb befektetett energiával a legjobb eredményt érjük el. Sőt, ezeket a módszereket már nem csak a menedzserek otthon, de a vállalatok a munkahelyeken is szép számban alkalmazzák, hogy a munkavállalók egészségét megőrizzék, az ülőmunka káros hatásait ellensúlyozzák, ezáltal a vállalati teljesítményt és a munkavállalók elköteleződését is növeljék, illetve a betegállományban töltött órák számát csökkentsék. Legjobb példa erre a Mediwel Gondoskodó Vállalat Programja.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1607 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x