Mit mondasz majd a gyermekednek, ha azt kérdezi, miért nem...
Címlap / Otthon / Mit mondasz majd a gyermekednek, ha azt kérdezi, miért nem tettél semmit?

Mit mondasz majd a gyermekednek, ha azt kérdezi, miért nem tettél semmit?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A klímaválság többé nem egy lehetséges forgatókönyv, hanem a szemünk előtt zajló, valós idejű történés. Ideje kinyitni a szemünket, és végre TENNI valamit!  

Mit mondasz a gyermekednek, ha 20 év múlva azt kérdezi, miért nem tettél semmit, amikor még lett volna rá lehetőséged?

Az elmúlt 200 évben megközelítőleg 1750 milliárd fát vágtunk ki, mindeközben a szén-dioxid-kibocsátás jelentősen nőtt, amit a lecsökkent faállomány nem képes megkötni. Mindannyiunknak, a Földön élő 7 milliárd embernek 250-300 fát kellene ültetnie ahhoz, hogy megmentsük az életet ezen a bolygón.

ÉBREDJ!

Az Ébredj! mozgalom júliusban indult, magánszemélyek kezdeményezésére. A civil kezdeményezés élőben is bemutatkozik most szombaton, július 27-én a Szabihídon, azaz a hétvégére a forgalom elől lezárt budapesti Szabadság-hídon.

Az Ébredj! csapata 14-től 18 óráig lesz megtalálható a helyszínen, ahol lehetőség nyílik önkéntesként csatlakozni a mozgalomhoz, valamint beszélgetni, kapcsolatot építeni, ötletelni hasonló érdeklődésű emberekkel.

Az Ébredj! Facebook oldalt alig 2 két alatt 7000-en kezdték követni. Ez a szám azt jelzi, hogy igenis van odafigyelés és felelősség az emberekben.

Mi az, amit bárki megtehet?

A műanyagszemét-termelés csökkentésén, a felesleges fogyasztás visszaszorításán túl pl. ültethetünk fákat.

Hol?

Az egykori erdőterületeket beépítették vagy mezőgazdasági célra hasznosítják, a városi közterületeken általában nincs lehetőség faültetésre. Ez alapján jött az ötlet: ültessünk fát a kertekbe! Hiszen mindegy, hogy magán- vagy közterületen "zajlik" a fotoszintézis…

Már az első héten 15 kerttulajdonos, egy iskola és óvoda csatlakozott, egy faiskolától pedig 100 császárfacsemete érkezett felajánlásban.

Augusztus 18-án a Cseppkő oviban lesz faültetés; szervezés alatt az időpont az Alternatív Közgazdasági Gimnáziummal és több magánterület tulajdonosával.

Az Ébredj! mindenkit vár, akinek van kertje, telke, vagy önkéntesként segítene a faültetéseknél. Szívesen fogadnak felajánlott fákat is, vagy adományokat favásárláshoz.

CSATLAKOZZ MOST!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1458 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x