A tavaszi szünet, ami még nem ért véget
Címlap / Otthon / A tavaszi szünet, ami még nem ért véget

A tavaszi szünet, ami még nem ért véget

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Kitekintő: milyen most az élet a világ más tájain? Erről szól új sorozatunk. Elsőként az Amerikában élő, kétgyermekes Márta Zuflacht beszámolóját osztjuk meg arról, hogy hogyan telnek a napjaik, mióta kitört a világjárvány.  

Boerne-ben élek 2006 óta, Texasban. Ez egy kisváros San Antoniótól néhány kilométerre. Férjem amerikai születésű, de az ő édesanyja svéd, tehát multinacionális család vagyunk. Két gyerekünk van, 8 és 10 évesek, másodikos és negyedikes tanulók.

Nálunk a tavaszi szünet márciusban van, idén március 9 és 13 közé esett. Legalábbis az első körben, ahogy ez később kiderült. A tavaszi szünet előtt még meg tudtuk tartani fiam születésnapi buliját, de már egyenként csomagolt rágcsálnivalókat szolgáltunk fel, és torta helyett cupcake-et. A tavaszi szünetben a gyerekek három napot el tudtak tölteni egy természetvédelmi táborban, és néhány osztálytárssal is találkozhattak. A híreket viszont folyamatosan kaptuk, mind a médiából, mind orvos ismerősöktől.A tavaszi szünet alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a gyerekek nem mennek vissza az iskolába a szünet után.
Addigra Washington és Kalifornia államokban már sok fertőzött volt. Március 12-én kaptunk az iskolától egy email-t, hogy a tavaszi szünetet egy héttel meghosszabbítják, amíg a távoktatást megszervezik.

A távoktatás egy héttel később kezdődött. A gyerekek az iskolában használt iPad-jüket és az iskolai íróasztalok tartalmát egy dobozban az iskolában átvettük, és a következő hétfőn már küldték a tanárok a feladatokat. Az elmúlt néhány héten kialakult a napi iskolai programunk. Reggelente kinyomtatom a tanárok által küldött feladatokat, a gyerekek elkezdik a munkát, és ha kell, besegítek.

A munkám szerencsére nagyon jelentősen lecsökkent, mert minden nyárra tervezett programunk őszre tolódott. Mivel már évek óta otthon dolgozom, a távmunka nekem nem okozott különösebb kihívást. A videokonferencia programot is már évek óta használom, ezért sok ismerősömnek tudtam segíteni beállítani és problémákat megoldani.

Ha van munkahelyi feladatom, azt vagy akkor végzem, amikor a gyerekek önállóan tanulnak, vagy amikor délután játszanak.

Boerne-ben mi nagy telken lakunk, és már kellemesen meleg van, ezért a gyerekeknek van lehetőségük a szabadban játszani, mozogni.Mivel férjem foglalkozása az alapvető kategóriába tartozik, ő továbbra is házon kívül dolgozik, tehát a gyerekek oktatása és a házimunka elvégzése az én reszortom. A házimunka tekintetében az alapvető élelmiszerek és egyéb szükséges háztartási termékek beszerzése a legnagyobb kihívás. Az üzletek nagy része zárva van, csak az élelmiszerüzletek, barkácsboltok és irodai eszközöket árusító üzletek tarthatnak nyitva. Vásárlásnál azt ajánlják, hogy a család egy tagja menjen. Mivel nekem otthon vannak a gyerekek, én ezt úgy intézem, hogy vagy interneten rendelek és kihozatom, vagy szintén internetes rendelés esetén érte megyek, és az üzlet előtti parkolóba kihozzák, az autóba bepakolják a vásárolt dolgokat.

A legnagyobb probléma az alapélelmiszerek ellátásával van, a nagymértékű pánik-vásárlások miatt. Hiába szabják meg, hogy bizonyos alapélelmiszerekből, mint tej, tojás, kenyér, száraztészta, csak egy vagy két csomaggal lehet vásárolni, még most, egy hónappal a kijárási korlátozások bejelentése után is sok alapvető élelmiszert nem lehet kapni. További hiánycikkek a papíráruk (WC-papír, papírtörlő, tisztítószerek), ide sorolva a portörlő spray-től az ablaktisztítóig mindent, nem csak a hypót és egyéb fertőtlenítő szereket.

Sok étteremben, ahonnan csak elvitelre lehet rendelni, az étel mellé adnak WC-papírt is ajándékba.
Ma éppen egy borászat hirdetését láttam, hogy náluk lehet alapvető élelmiszer csomagokat és hypót vásárolni.

A gyerekeknek a legnehezebb az átállás, szeretnének barátokkal találkozni, játszani, de szerencsére már elég nagyok ahhoz, hogy megértsék, hogy ezt most miért nem lehet. Interneten keresztül tudnak, és gyakran szoktak is, barátokkal játszani, és néha videokonferenciázni is.

Talán a legnehezebb az egész helyzetben a bizonytalanság, nem tudni, meddig tart a kijárási korlátozás, és mikor kerül az élet vissza a normális kerékvágásba, vagy milyen lesz az új normális kerékvágás.

(A képek a szerző saját felvételei.)
 
 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2761 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x