Inkább kiadó szoba, mint albérlet?
Címlap / Otthon / Inkább kiadó szoba, mint albérlet?

Inkább kiadó szoba, mint albérlet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

A 2000-es években az egyetemisták és főiskolások körében a kiadó szobák voltak népszerűek. Akkoriban nagyon sok ingatan került magántulajdonba, amit legtöbben kereset kiegészítésként, befektetésként használtak fel. Aki nem jutott be kollégiumba, azok számára ez a lehetőség volt szinte az egyetlen, hogy ne kellejen nap mint nap bejárni az egyetemre. A csoporttársak összeálltak, és négyen-öten béreltek egy ingatlant, ami olcsóbb volt így, mintha maguk kerestek volna egyedül lakhatási lehetőséget.  

 Manapság azonban egyre több fiatal dönt úgy, hogy inkább egyedül bérel egy szobát, minthogy lakótársat keressen magának, vagy beköltözzön idegenek mellé egy lakásba, amit közösen fizetnek. Ennek több oka is van. Manapság az albérleteket a tulajdonosaik inkább hosszabb távra szeretik kiadni, nemcsak egy félévre, vagy tanévre, emellett a koronavírus miatt sokan nem is nagyon merik kiadni fiataloknak, mondván, nem lehet tudni, hogy mikor szakad meg a járvány miatt a félév, és adják fel a lakásokat.
 

Miért keresek a fiatalok inkább a kiadó szobákat Budapesten?

 


De a fiatalok is inkább kiadó szobákat keresnek, mint önálló albérleteket. Egyrészt az albérleteket manapság főleg a családosok bérlik. Saját lakást vásárolni manapság sokkal nehezebb, egyrészt a banki feltételek szigorúsága, másrészt a magas ingatlanárak miatt. Emiatt sokan inkább bérelnek, és a tulajdonosok is inkább a biztosabb, hosszabb távú bérlőket keresik. Másrészt a kiadó szobákat manapság már egyre inkább cégektől bérelhetjük, ez pedig egyfajta biztonságot jelent a fiatalok számára.

 

A kiadó szobák ára általában fix, legyen szó bérleti díjról vagy rezsiről, így fix összeggel lehet számolni havonta. Emellett a céges ingatlanok minősége jóval magasabb manapság, mint a magántulajdonban lévőké. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a céges kiadó lakásokra, így például a Global Best Property Zrt. kiadó szobáira igényelhető a lakhatási támogatás, ami sokaknak igen fontos szempont. Mivel a cégek számlát adni, így a szoba bérlés akár el is számolható, támogatás kérhető, és ez már a fiataloknak is fontos.

 

Melyik kiadó szobák a legkelendőbbek?

 

A kiadó szobák közül a legtöbben főleg azokat keresik, melyeket cégek adnak ki, így a számlázás, a fizetés és az feltelek is tisztázottak. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a Global Best Property Zrt. szobái teljesen felszereltek és gépesítettek, ami a Kiadó szoba Budapest oldalon lévő hirdetéseken is jól látszik. A cég garanciát is vállal arra, hogy ha esetleg egy lakó leamortizálná az ingatlant, akkor azt helyreállítják az új lakó érkezése előtt. Ez azt jelenti, hogy a képek nemcsak mutatóban vannak, hanem a valós állapotokat tükrözik.

 

Az igényszint egyre magasabb manapság a kiadó albérletek és szobák esetén is, ennek a szintnek pedig leginkább a céges tulajdonban lévő ingatlanok felelnek meg általában. Ez pedig nagyon vonzó a fiatalok számára. A cég egyébként a lakók kiválasztására is figyelmet fordít, és igyekszik a közös lakásban lakók szobabérlőket úgy megválogatni, hogy minimalizálja a viták gyakoriságát. 

A kép forrása: pixabay.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1010 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x