Mennyibe kerül egy napelemes rendszer?
Címlap / Otthon / Mennyibe kerül egy napelemes rendszer?

Mennyibe kerül egy napelemes rendszer?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

A napenergia számtalan előnyeit egyre többen ismerik fel. Vétek lenne nem kihasználni: kimeríthetetlen energiaforrás, ingyen süt ránk az égből, és még környezetbarát is a hasznosítása. A napelemes rendszerek azonban komoly kiadást jelentenek - ez sokakat visszatart attól, hogy megtegye a kezdeti lépéseket.  

 A napenergia azonban könnyen lehet, hogy mér nem is annyira elérhetetlen számodra, mint azt néhány éve gondoltad – olvass tovább és tudj meg többet a napelemes rendszerek költségeiről!

Hogyan számolhatjuk ki egy napelemes rendszer árát? 

 

Ha először merül fel a gondolat, hogy tájékozódj a napelemes rendszerek áráról, az első lendülettel könnyen téves következtetéseket vonhatsz le. A napelemes rendszer leglátványosabb része a napelem panel: ám hiába keresel rá, mennyibe kerülnek, messze leszel a teljes képtől.
Ahhoz ugyanis, hogy a napenergia háztartásban és iparban is felhasználható elektromos hálózati áramként hasznosulhasson, teljes rendszerre van szükség, amely napelem táblákból és egy napelem inverterből áll. A költségekhez pedig hozzá kell számolnod a tervezés és a kivitelezés díját is.
 

Mitől függ, hogy az én napelemes rendszerem mennyibe fog kerülni? 

A piaci viszonyok mellett a napelemes rendszer ára teljes mértékben a háztartásod fogyasztási igényeitől, valamint műszaki adottságaitól függ. A fogyasztási igényeket úgy mérheted fel, ha kiszámolod, átlagosan mennyit fizettek egy hónapban az áramért. A műszaki adottságokba pedig – többek között - az ingatlanod tájolása, a ház tetejének dőlésszöge, a csatlakozási teljesítmény, az árnyékoló tényezők (pl. magas fák), valamint a tető és a héjazat állapota, típusa tartoznak. A rád vonatkozó pontos árat úgy tudhatod meg, ha ajánlatot kérsz egy napelem telepítéssel foglalkozó vállalattól, ahol egyéni költségtervezetet készítenek számodra.
 

Milyen nagyságrendre számíthatok 

Egy napelemes rendszer telepítésének költségei több millió forintos tételt jelentenek – ám ez a kiadás átlagosan kevesebb, mint 10 év alatt megtérül, a vezető gyártók pedig 25 év garanciát biztosítanak termékeikre. Ráadásul 2022-ben többféle támogatást is megpályázhatsz – sikeres elbírálás esetén pedig jelentősen lecsökkennek a költségek. Ajánljuk figyelmedbe a 100%-os támogatottságú EU-s napelemes rendszer pályázatot, az otthonfelújítási támogatást, vagy a tanyák villamosenergia-ellátásának fejlesztésére kiírt pályázatot. Ha biztosra akarsz menni, olyan céghez fordulj, ahol otthon vannak a pályázatok terén, és a teljes folyamat során segítenek!
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 640 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x