Spórolási tippek a mindennapokra
Címlap / Otthon / Spórolási tippek a mindennapokra

Spórolási tippek a mindennapokra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Hogyan legyen több pénz a tárcánkban anélkül, hogy lemondjunk valamiről, vagy rosszul járjunk egy olcsóbb holmi miatt?  

Mire figyelj bevásárláskor?

Az áruk elhelyezése:
A polcokon a drágább árukat a legtöbb helyen szemmagasságban helyezik el. Ha lehajlunk, ott az olcsóbb árukat találjuk. Az olyan termékeket, amelyeket az emberek gyakran keresnek, mint például a kávé filter, általában eldugott helyekre rakják, hogy csak hosszas keresgélés után lehessen megtalálni és közben az ember szinte az egész boltot bejárja, amíg megtalálja őket. Így aztán nő a kísértés, hogy olyan termékeket is megveszünk, amelyek valójában szükségtelenek számunkra, csak megtetszenek, és nem tudunk ellenállni nekik.

Direktvásárlás: Akinek lehetősége van rá, hogy közvetlenül a gyártótól vegyen meg valamit, az mindenképpen éljen vele. Olcsóbban juthatunk hozzá a termékhez, mint a szupermarketekben és a termék frissebb is lesz.

Akciók: Legyünk óvatos, amikor akciós termékek közül választunk. Nem minden leárazott termék éri meg az árát.Víz: A szódásszifonnal készített víz sokkal olcsóbb. Arról nem is beszélve, hogy nem kell az üvegeket és a rekeszeket cipelnünk és még a drága vizet is megspóroljuk. És amibe a szódás szifon kerül? Már az első pár hónapban megtérül a befektetés.

Más szezonban vásárolni: A síruhát vegyük meg tavasszal, a kempingsátrat ősszel, így rengeteg pénzt takaríthatunk meg. Szezon végén ugyanis általában nagy kiárusításokat tartanak, amikor olcsóbban juthatunk a termékekhez. Autókat és technikai berendezéseket akkor érdemes venni, mielőtt az új modellek a piacra kerülnének.

Árak összehasonlítása: A legtöbb nagy bevásárló központnak, üzletláncnak van honlapja az interneten, ahová felteszik az akciók és olcsó áruk listáját. Érdemes ezeket átböngészni a vásárlás előtt. A postaládába bedobott reklámújságokat, szórólapokat sem kell azonnal a kukába dobni.

Gyógyszerek: A gyógyszertárban érdeklődjön olyan termékek iránt, amelyek ugyanolyan hatóanyaggal rendelkeznek, ám mégis a felírtnál jóval olcsóbbak.

Elektromos berendezések: Saját egyéni igényeihez igazítsa mindig a berendezéseit. Ha egyedülálló, akkor egy mini sütőben gyorsabban meg tudja sütni a pizzáját, mint egy beépített nagy sütőben, és még energiát is takaríthat meg. Az áramszámla háromnegyed részét is megspórolhatja! 

Tűzhely: Gyorsfőző kuktában hamarabb megpuhulnak az ételek. A fazekakat mindig a gáztűzhely platnijának nagysága szerint válasszuk meg. Használja ki az elszökő hőt is, és csak lefedett fazekakban főzzön. 

Sütő: Az előmelegítés a legtöbb modern sütőnél felesleges. Ha erről lemondunk, akár 20 százalék energiát is megspórolhatunk magunknak. Ez éves szinten meglehetősen nagy összeg! 

Fény: Ha csak rövid időre megyünk ki a szobából, ne kapcsoljuk le a villanyt. A hozamosabb ideig tartó le-föl kapcsolás nem csak az izzók élettartamát csökkenti, de még energiát sem spórol meg. 

Fény2: Több kisebb direkt fényforrás sokkal jobb egy szoba megvilágítására, mint egy 150 wattos izzó, amely a szoba közepén lóg. Ezenkívül még hangulatosabb is lesz a szobánk. 

Porszívó: Egy pár reggeli morzsa miatt ne nyúljon egyből a porszívóért. A jó öreg kézi seprű nem zabálja az áramot, és éppolyan jó szolgálatokat tesz. 

Vízforraló: A főzőedényhez képest a vízforraló 50 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt. De ha a mikróban melegítjük a vizet (max. 0,5 liter), akkor is energiát takaríthatunk meg. 

 
 
Hűtőszekrény: A háztartások energiafelhasználásának 30 százalékát a hűtő emészti fel. Ha meleg edényeket rakunk bele, vagy huzamosabb ideig nyitva hagyjuk az ajtót, akkor a fogyasztás 50 százalékkal nőhet. 

Stand by funkció: A háztartási gépek közül számos várakozó állásban van egész nap. De az ilyen üresjárat alatt a tévé, a videó, a hifi torony és a vezeték nélküli telefon évente akár 440 kw/órát is elpocsékolhat. Dugja a stand by funkciós berendezéseket egy kapcsolóval felszerelt elosztóra, és ha elhagyja a lakást, egy mozdulattal kapcsolja ki őket. 

Vízkő: A makacs lerakódás a gépek energiaszükségletét 50 százalékkal is képes megemelni, mert a hőszálon egy szigetelő réteg keletkezik. 

Mosás: A mosógépek igazi áramzabálók. Csak teljesen telepakolva kapcsoljuk be őket. A modern mosógépeknél ugyan van fél funkció is, de ez szintén nem túl takarékos. 

Mosás2: A normál szennyeződésnél a csomagoláson lévő mosópor mennyiségét 20-30 százalékkal csökkenthetjük. A textíliák előkezelése, a foltok kitisztítása megspórolja nekünk az előmosást. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 26531 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x