Vigyázzon kedvence egészségére
Címlap / Otthon / Vigyázzon kedvence egészségére

Vigyázzon kedvence egészségére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Ügyeljünk kedvenceink táplálkozására, gondozására, fogápolására. A mozgás szükségességére, hogy sokáig velünk maradjanak. 

Figyelje a testsúlyát!
Ügyeljen arra, hogy kevesebbet egyen és többet mozogjon. Az elhízás veszélyes lehet. Idős, kövér kutyáknál gyakori a cukorbetegség, és a diabéteszes zöld hályog. A kövér cicát csak óvatosan lehet fogyókúráztatni, a drasztikus diétába bele is pusztulhat.

Tartsa tisztán a szőrét!
A cica maga elvégzi a tisztálkodást, a kutyát tiszta langyos vízzel mossa, fürdesse. Legfeljebb negyedévente használjon valamilyen vegyszert. Mert allergiássá teheti. Kullancs- és bolhariasztó nyakörvvel megóvhatja az állatot az élősködőktől-

Ügyeljen a fogaira!
Kínálja meg rágócsíkokkal, amelyek tisztítják a fogát, masszírozzák az ínyét. A fogbetegségek megelőzésére mossa rendszeresen kedvence fogát. Használjon kutyafogkefét, illetve speciálisan számukra gyártott mentol- és fluormentes fogkrémet. Az embernek szánt fogkrém nem jó a kutyának.

Ügyeljen az étrendjére!
Olykor ártalmatlannak tűnő táplálékok és emberi gyógyszerek súlyosan károsíthatják kedvence egészségét, sőt halálát is okozhatják. Például nem kaphat aszpirint a cica illetve penicillint tartalmazó szereket a kisrágcsálók, a szájon át adható antibiotikumok pedig kiirtják az állatok bélflóráját. A csokoládéban lévő teobromintól a kutyák akár el is pusztulhatnak. A frissen lenyírt fű és a burgonya héja emésztési problémákat okozhat a kisrágcsálóknak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1695 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x