Tévhitek elűzése
Címlap / Otthon / Tévhitek elűzése

Tévhitek elűzése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-23

Sajnálatosan sok tévhit aktiválódott a köztudatban, melyeket törölnünk kell, hogy az emberek és kedvencállatok tévhitek okozta veszélyeztetését megszűntessük! 

Sajnálatosan sok tévhit aktiválódott a köztudatban, melyeket törölnünk kell, hogy az emberek és kedvencállatok tévhitek okozta veszélyeztetését megszűntessük!

1., Tévhit: A kullancs mint állat évszakhoz kötötten támad… , s vitatkoznak, hogy alulról, vagy felülről támadnak-e!
A valóság: Sajnálatosan országszerte az enyhe telek okán már egész évben folyamatosan, de nyár elején és ősszel két nagyobb hullámban támadnak a kullancsok. A vérszívók jelentős létszámban lepik el a természetet, s most már a kerteket és a közparkokat is. A kullancsok támadására két irányból számíthatunk.

A gyepi növénytársulásokban a fűszálak hegyéről támadó, szemmel rendelkező, látó kutya-kullancs ill. a csertölgy alapú erdőségek cserjéinek levél fonákjáról vadászó, szemmel nem rendelkező, „vak” közönséges kullancs a leggyakoribb vérszívók Magyarországon a 42 honos kullancsfaj közül. A kullancs szó nem egy állatot jelent, hanem egy egész állatcsaládot, igen nagy fajszámban.

2., Tévhit : hogy csak egy-két kullancs terjesztette betegség van…
A valóság: Számos betegség van mely embert- és kedvencállatot egyaránt megbetegít…

- A kullancsok egyedfejlődési alakjai, a kullancs lárvák-, a kullancs nimfák- és a kifejlett kullancsok, melyek már nőstények, vagy hímek szúrásukkor önmagukban is okozhatnak embereknek és kedvencállatoknak (kutyáknak, stb) egészségkárosodást
( bőrgyulladást, allergiát, mérgezést stb). A kullancsok egyedfejlődési alakjai nagyobb gondot akkor jelentik, amikor a szúrásukon át kórokozó tartalmú nyálat fecskendeznek, s így fertőzik meg áldozatukat szerte Európában a kullancs terjesztette agyvelő- és agyhártyagyulladás vírusával ( nagyon tanácsos gyermekeinknek és magunknak az ellene való védőoltást beadatni), a Lyme borreliosis, klasszikus nevén a Lyme-kór ( kutyáikat oltassák be), a tularemia, a Q-láz, az ehrlichiosis, a babesiosis, a mediterrán foltos láz, vagy a TIBOLA kórokozóival.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x