Iskolás lesz a gyermekem
Címlap / Otthon / Iskolás lesz a gyermekem

Iskolás lesz a gyermekem

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-23

Hónapok óta ez a legfőbb gondja azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke elérte az iskoláskort. Éspedig jogosan. Ki lesz az a kedves, jóságos, mégis szigorú tanító néni, aki a mi legkedvesebb kismackónkat, királylányunkat képes hozzászoktatni  

Hónapok óta ez a legfőbb gondja azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke elérte az iskoláskort. Éspedig jogosan.

Ki lesz az a kedves, jóságos, mégis szigorú tanító néni, aki a mi legkedvesebb kismackónkat, királylányunkat képes hozzászoktatni az iskolapadhoz, ahol napi 4-5-6 órát kell szegénykének eltöltenie. Ráadásul ragadjon is valami a kicsi fejecskébe.

Sok szülő már az elmúlt tanévet újra iskolapadban töltötte. Jó is az, ha van rá ideje az embernek, mert nagyon fontos jó kapcsolatot kialakítani a leendő iskolával. Minden nap ide kísérjük a drágánkat, és 8-9 órát itt fog eltölteni, amíg érte tudunk jönni. Az elsős tanító néni (bácsi) meghatározó lesz egy életre. S a szülőnek ezt ugyanúgy el kell fogadnia, mint a gyereknek.

„Ez a világon a legjobb tanító, mindig igaza van, akármit is mond, vagy csinál.”

Ha a szülő nem rontja meg ezt az érzést, a gyerek boldogan elfogadja így. Lehet, hogy első nap megijed a hangos szótól, lehet, hogy meg se hallja, amit a tanító mond, mert ő hangosabb vagy kifelé, vagy belső világa felé. De néhány hét múlva az lesz természetes állapot, ahogyan a tanító viselkedik, és amit tőle elvár.

Ne nehezítsük meg a gyerek helyzetét azzal, hogy bármiben is bíráljuk a tanítóját!

Hihetetlenül tág a módszerek rendszere, amit ma megismerhetünk a különböző iskolákban. Sokan ma is úgy tanítanak, ahogyan egykor a szülők tapasztalták. Ez lehet jó is, rossz is, mert lehet, hogy a szülőnek már első osztályban elvették a kedvét a befogadástól azzal, hogy úgy érezte, kivételezik a tanító a „jó képességű” gyerekekkel. A tanító könnyen megbízza a figyelmes, lelkes gyereket bizalmi munkákkal, s minthogy az jól teljesít, azonnal kialakul az egész osztályban a vélemény, hogy van egy kis tanítójuk is, aki akár pótolhatja is a pedagógust: pl. órák előtt számoltatja a többieket, vigyáz a magatartásra, felírja a táblára a rendetlenkedőket.

Van iskola, ahol ma már tegezik az elsős tanítót, óvodából átvitték ezt a szokást, a gyerek nem is ismeri a tessékelés formáját, csak az alsó tagozat végén tudja megkülönböztetni a megszólítás formáit. Ez egyre jobban terjed, mivel otthon a családtagokat is tegezik, nem veszi a szülő a fáradságot, hogy sokszor – gyakran éveken át – gyakoroltassa a gyerekkel, hogyan kell idegennek bemutatkozni, köszönni, kérni valamit. Itt tehát a tanító dolga lesz, hogy a szokásokat elsajátítassa a kisgyerekkel, mert az igazgató, a felsős tanárok még nem mindig veszik jó néven, ha haverként kezelik őket, ők visszautasítóak lesznek, és ettől a gyerek is visszahúzódhat a felnőttekkel való érintkezéstől. Jó tehát, ha a szülő már kezdetben tudja, mit vár el a tanító, mit fog megtanítani a gyereknek.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4290 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x