Így szexelünk mi
Címlap / Így szexelünk mi

Így szexelünk mi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

222.124 ember töltötte ki Az Ország Szextesztjét, amelyre egy hónapon keresztül volt lehetőség a lifenetwork.hu internetes portálon. Kiderült például, hogy minden negyedik ember megcsalta már aktuális párját, és minden negyedik férfi fizetett szexuális szolgáltatásért… 

A Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület vezetésével összeállított kérdéssor hiánypótlás céljából jött létre, hiszen húsz éve nem készült olyan kutatás, amely rávilágított volna a magyarok szexuális szokásaira, és amelyre szexológusok és szexuálpszichológusok támaszkodhatnának. Az 50 kérdésből álló tesztet bárki kitölthette, természetesen teljes anonimitás mellett. A kérdéssor tesztelte az általános tájékozottságot, a szokásokat, de nem kerülte ki a szélsőséges viselkedések vizslatását és a tabukat sem.

"Valamennyivel több nő töltötte ki a tesztet, mint férfi: 58-42%-os lett a nemek aránya" – tájékoztat Hámori Barbara, az Origo Zrt. Szórakoztató tartalmainak igazgatója. "Válaszaikat már összesítettük, és találtunk olyan eredményeket, amelyeken még az értékelést végző szexuálpszichológus szakembereink is megdöbbentek. A teljes összegzést december 1-jén, Az Ország Szextesztje című showban hozzuk nyilvánosságra, a LifeNetwork TV esti kiadásában."


Gyimesi Andrea, a kutatást végző szexuálterapeuta szerint egyértelműen látszik, hogy a kapcsolat hosszával együtt változnak a szokások is:

"Nem csupán arról van szó, hogy az együttlétek száma csökken, hanem átértékelődnek az addigi elvek is: az együtt töltött évekkel arányosan nő a megbocsájtás képessége, a megcsalások száma, illetve bizonyos esetekben a nyitott kapcsolat gondolata. Ezzel ellentétben például a 16-20 év közöttiek 80%-a azonnal otthagyná párját, ha úgy érezné, valami megváltozott. A teszt kapcsán választ kaphatunk majd arra, hogy ezek a szomorú változások törvényszerűek-e a 7 évnél hosszabb kapcsolatokban, vagyis milyen körülmények mellett marad meg leginkább a hűség és a szenvedély hosszabb kapcsolatok esetén is."

Megdöbbentő, de a válaszok után tény: minden negyedik ember megcsalja párját. E kérdéskörben nincs a nemek között különbség, mind a férfiak, mind a nők 25%-a vallotta be, hogy félrelépett már. Elgondolkodtató az is, hogy minden negyedik férfi fizetett már szexért! Szintén érdekes, hogy a köztudat szerint a férfiak inkább képesek az érzelem nélküli együttlétre, azonban a Szextesztben a nők 68%-a szerint is létezik "csak szex" kapcsolat (a férfiak esetében 79%). Egyéjszakás kalandja pedig a nők 57, a férfiak 66 %-ának volt már.

December 1-jén, este 9-kor kiderül a felmérés teljes eredménye, amelyeket szakértők elemeznek és sztárvendégek véleményeznek a LifeNetwork TV két műsorvezetője, Sőreghy Zita és Csák Tamás moderálásával.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3893 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x