Mézszörpös tartósítás
Címlap / Polcra / Mézszörpös tartósítás

Mézszörpös tartósítás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-12

A télire való felkészülést, már nagyon régóta alkalmazza az ember, már genetikailag is belénk van kódolva a tartalékolás nehezebb időkre. Néhány egyszerübb és természetesebb módszert említünk itt meg. 

 

Készíthetjü egy vagy több fajta gyümölcsből is. A gyümölcs lehet magozott vagy magos, tetszés szerint. A mézből vízzel szirupot főzünk és a habját eltávolítjuk, 1 l vízhez 200g méz szükséges az édes gyümölcsnek mint szilva, körte, cseresznye, és 300 g méz a fanyarabb fajtának mint meggy, őszibarack, ribizli. Az üvegekbe rakott gyümölcsöket a szirupnak teljesen el kell lepni, 1 kg hoz kb. 3 dl szirupot számolhatunk.
A mézszörp lehabzása után a gyümölcsöket beletéve 1-3 percig főzzük és szürőkanállal az üvegekbe töltjük, az üvegbe csak rázogatással segítsük a gyümölcsök elhelyezkedését. A végén ráöntjük a 80 C fokos  szirupot és az üvegeket lezárva biztos helyre téve vastag takarókkal letakarjuk /szárazdunszt/ és kihülésig itt tartjuk. A befőtteket felhasználásig száraz szellős, sötét helyen tároljuk.
 
 
[ 6436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x