HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-23
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A karob

Mi micsoda? A karob

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-23

Hallottál már a szentjánoskenyérfáról? Esetleg arról,hogy magjából finom ízesítő készül ami a kakaóhoz hasonlít? Most megtudhatod mi is a karob! 

 

Honnan származik?
A szentjánoskenyérfa terméséből - amelyet a szegények eledelének tartottak évezredek óta -  állítják elő. Ennek a fának a sokoldalú felhasználását már a Bibliai időkben felfedezték akkor még nedvét használták édesítésre és erjesztett italok készítésére. Legendák szólnak termésének tápláló hatásáról, egy történet szerint Keresztelő Szent János ennek a termésnek köszönhette életét a sivatagi bolyongásai során. Magjait az ókorban pénzként és súlymértékként is használták, aranyat és drágaköveket mértek a segítségével.

Mit tartalmaz?
Az őrölt szentjánoskenyérfa magja a kakaóra hasonlít, édeskés ízű gazdag A és B vitaminban, kalciumban. Zsírtartalma viszont alacsonyabb mint a kakaóporé, valamint nem tartalmaz glutént, laktózt, koleszterint, koffeint és nátriumban is szegény. Ajánlott gyermekeknek, várandós és szoptató anyáknak, liszt, tejcukor és kakaóra érzékenyeknek. Nyugodtan fogyaszthatják szívbetegségben és köszvényben szenvedők is.

Mi készüljön belőle?
Minden olyan ételünkhöz használhatjuk amelyhez kakaóport adnánk. Jól oldódik hideg és meleg folyadékokban, így készülhet belőle reggeli ital, turmix, tejes finomságok. Süthetünk is vele süteményeket, tortákat, kekszeket, kalácsokat valamint fagylaltok, pudingok, levesek készítéséhez is tökéletes.


Recept tippek:
Sacher torta>>
Mandulás-kesudiós karobtorta>>
Narancsfűszeres epertorta>>
Kókuszos mákosgolyók>>

Patocskai Nikolett
 
 
[8928]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x