Mi micsoda? A tejsavó
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A tejsavó

Mi micsoda? A tejsavó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Megirigyelted Kleopátra szépségét?Ismerd meg titkát!Íme a tejsavóról bővebben! 

Honnan származik?
Már az ókorban is ismerték jótékony hatását, a görögök és a rómaiak szépítő és gyógyító szerként használták. A legendák szerint Kleopátra szépségének titka is a tejsavó volt. A svájci és osztrák szanatóriumokban ivókúraként eredményesen alkalmazták, így fejtette ki gyógyító hatását.
Két féle lehet: édes és savanyú. Mindenképp a tejtermékek melléktermékeként keletkezik-édes a keményebb sajtos után, sós a lágy sajtok készítése során.

Mit tartalmaz?
Hűsítő, frissítő hatású amely alkalmazható külsőleg és belsőleg is. Nagyon sokoldalú a gyógyító ereje, jó hatással van az emésztésre, a májra és epére, bőrre. Az immunrendszer erősítésében és az allergiák kezelésében, méregtelenítésben is nagy szerepe van. Bőrbetegségekre használható a tejsavós fürdő.
Vitaminok és ásványi anyagok közül a következők találhatók meg benne: magnézium, cink, vas, mangán, kálcium, foszfor, réz, kálium, B1, B2, B6 vitaminok,kobalamin, folsav, pantoténsav.

Mi készüljön belőle?
Elsősorban italok-turmixok, gyümölcsös frissítők- készítésére használják. Emellett hasznosítható ugyanúgy mint bármilyen tejtermék. Például krémlevesek, főzelékek, pudingpok, fagylaltok, édességek, péksütemények készítésére is alkalmazható.

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x