Mi micsoda? A lótuszgyökér
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A lótuszgyökér

Mi micsoda? A lótuszgyökér

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Számomra is újdonság volt, láttam már üzletben de nem kóstoltam! Sok újdonságot tudtam meg róla! 

Honnan származik?
Nagyon érdekes, hiszen a lótuszgyökér igazából a vízi liliom gyöktörzse. Fogyasztása mégis elterjedt a Japán és a Kínai konyhában is. Magját már az ókori Egyiptomiak is ismerték, egyiptomi vagy Pitagorasz babként nevezték. Japánban az újévi ünnepségek elengedhetetlen kelléke, mert úgy gondolják,hogy a szeletek lyukacsain keresztül megpillantják az új esztendő kínálta lehetőségeket. A kínai boltokban renkon néven található meg ez a kívül barna, belül piszkosfehér, lyukacsos.

Mit tartalmaz?
Jótékony hatása már évezredek óta tény, főképp a légzőszervekre és a tüdőre fejti ki jótékony hatását. A belőle készített tea enyhíti a köhögést és feloldja a testben található káros anyagokat. Méregtelenítő hatása is jótékonyan hat a szervezetre! Ajánlott mennyiség napi 1 csésze tea.

Mi készüljön belőle?
Kapható nyers, fagyasztott, szárított vagy savanyított formában is. Speciális külföldi élelmiszereket árusító üzletekben vagy kínai boltokban keresd!
A kínai és japán konyha használja levesek, zöldséges, rizses ételekhez használják. Emellett halas ételekhez is jól illik. Ízesítésére szója vagy tamarinszószt használnak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 15838 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x