Mit jelent a betegséged? Fejtsük meg együtt!
Címlap / Psziché / Mit jelent a betegséged? Fejtsük meg együtt!

Mit jelent a betegséged? Fejtsük meg együtt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Manapság egyre többen választanak más utat a gyógyuláshoz, mint a hagyományos nyugati orvoslás. A különféle alternatív módszerek - természetgyógyászat, homeopátia, kineziológia, akupunktúra, és sorolhatnám - számos módszert kínálnak az egészség helyreállításához.  

Alternatív utak


Növekszik azok száma, akik úgy vélik, hogy a modern nyugati orvostudomány nyújtotta gyógyszeres kezelés pusztán a betegség tüneteit szüntetik meg, vagy csak enyhíteni képesek; míg a valódi okkal, a probléma gyökerével nem igazán tudnak mit kezdeni. Ezen okból kifolyólag egyre többen a fordulnak a természetes gyógymódok irányába.

Dr. Rüdiger Dahlke, német orvos, természetgyógyász, pszichoterapeuta szerint minden betegség valamilyen lelki konfliktus fizikai szinten történő megjelenése. Cikksorozatomban erre próbálok fényt deríteni: melyek azok a betegségek, jelenségek, melyek valóban pszichoszomatikusak, és mikor beszélhetünk arról az esetről, mikor valótlan okokat magyarázunk bele különböző negatív történésekbe.


A sértődött lélek felkiáltása


Már évezredekkel ezelőtt megjelent a szentírásokban az a gondolat, miszerint a betegségek segítik az embert a lelki fejlődésben. Korunkban a vallásosság nem játszik nagy szerepet, valamint a modern, nyugati orvostudomány elterjedésével és népszerűségének köszönhetően a nyugati világban feledésbe merült ez a megközelítés. Dahlke szerint a betegség tulajdonképpen a „a sértődött lélek felkiáltása”. A lélek csak a testi tünetek nyelvén tud szólni, ezért fontos, hogy megértsük a szimbólumok üzenetét. 


A betegség mint feladat


Nagyon fontos rádöbbenni, hogy a betegség semmiképpen nem büntetés, hanem inkább feladat(ok) elvégzésére szólít fel. Ha az életet iskolának tekintjük, akkor a kórképek valójában feladatokat jelölnek ki számunkra, semmi esetre sem beszélhetünk büntetésről vagy ítélkezésről. Csupán a következő kérdéseket kellene feltenni magunknak: „Hol hibáztam?” „Hol tértem le az utamról téves ösvényre?”  A test mint az élet iskolájának tanítómestere meg tudja adni a válaszokat ezekre a kérdésekre. Az üzenetek megfejtése után képesek leszünk megtalálni a valódi célt, az élet értelmét, így egyben képesek leszünk magunkat is meggyógyítani.

Természetesen kapunk segítséget lelkünk testünkön keresztül küldött üzeneteinek kódolását illetően. Hazai és külhoni szakemberek is foglalkoznak a témával, a szakirodalomban megtalálható a különféle betegségek szimbolikus jelentése, valamint a hozzájuk kapcsolódó javasolt tennivalók. Nem elhanyagolható, hogy sokan hajlamosak arra, hogy sajátosan értelmezik az üzenetet, azaz nem hajlandók bizonyos dolgokat meglátni, meghallani önmagukkal kapcsolatban. Csak úgy tudunk fejlődni, előre haladni az élet iskolájában, ha képesek vagyunk beismerni hibáinkat, sokkal könnyebb venni az akadályokat, ha megértjük, hogy hibáink felismerése által vagyunk képesek felsőbb osztályokba lépni.

A tiszta lélek halkan üzen. Van rá füled?


Hiszem, hogy mindannyian tiszta lelkek vagyunk, az anyagi világban csupán ideiglenesen kölcsönkapunk egy testet, egy társadalomban betöltött szerepet, mellyel tévesen azonosítjuk magunkat, ez a hamis ego. A mindnyájunkban létező tiszta lélek tehát próbál üzenni a fizikai világban ránk rakódott hamis egonknak. Hatalmasat tévedünk, amennyiben meg vagyunk győződve arról, hogy csupán nők illetve férfiak, vagy bizonyos foglalkozást így vagy úgy űző lények vagyunk; továbbá, hogy aszerint vagyunk értékesek, hogy milyen mértékű anyagi javakat tudunk felhalmozni, vagy mennyire tudunk olyan életet biztosítani magunk és családunk számára, ahol szinte csak a fizikai vágyainkat – ezeknek széles skálája kerül megvalósításra - elégíthetjük ki.

Befejezésképpen bátran ki merem jelenteni, hogy amíg nem jöttünk rá eltévelyedésünkre, a betegségből nem tudunk teljesen meggyógyulni. Ilyen-olyan módszerekkel a tüneteket ideiglenesen meg tudjuk szüntetni, de a baj mély gyökere, a betegség csírája bennünk rejtőzik, míg önerőből, árnyoldalunk felismerésével, nem térünk a helyes útra, míg meg nem ismerjük emberi létünk igazi értelmét.

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 49214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x