Szellemi zsibvásár - felesleges tárgyak és használhatatlan...
Címlap / Psziché / Szellemi zsibvásár - felesleges tárgyak és használhatatlan tudás

Szellemi zsibvásár - felesleges tárgyak és használhatatlan tudás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Korunk nehézsége, hogy egyedül vagyunk, gyengén, sután és tanítani akarunk. Többet mondunk ki, mint ahányszor kérdezünk, többet beszélünk, mint amennyit hallgatunk. Nem csak az ezoterikusok között erős a jelenség.  

A légy önmagad, találd meg önmagad, önmegvalósítás jelszavára ezrek szaladnak. Egyik héten így, másik héten úgy találják meg önmagukat. Többnyire utaznak lelkük vágyai között. Változóak elképzeléseik. A legnehezebb, hogy gyakran olyan méretű a nyomás rajtunk, hogy szó szerint bolondokká válunk. Rohanunk előre, a nyelvek megtanulása diploma egy versenycél a fizetéshez, lazább élethez, végigpörögjük, és csodálkozva zihálunk néhány évtized múltán, mi történik velük? Korunk nagy gyengesége, hogy nem óhajtunk tanulni, beszélünk, de nem hallgatunk meg. Az Interneten ezer és ezer portéka kerül a piacra. Tudás és tárgyak, lelki, szellemi zsibvásár.

Internetes angyalmatrica és társai
Ma már az Interneten kaphatunk angyalmatricákat, 5 félét, ami mind nagyjából ugyanúgy néz ki, ez persze feng shui segédeszköz. Kaphatunk különleges gyógyító lámpákat, ami házi fejlesztés, de persze mindenki bevizsgálta és gyógyít. Ezerféle tanfolyamra mehetünk, mert a hangok megmondták, mi képesek vagyunk rá. Semmi baj sincs az öngyógyítással és házi tanulással. Az ősi kultúrákban háznál tanulás sokkal hétköznapibb dolog volt, és hatékonyabban működött.

Mégis, ma sokszor tanítani akarunk, anélkül hogy körültekintően kérdeztünk volna, anélkül, hogy kijártunk volna több kurzust, és felsősoktatásba tévedtünk volna saját érdeklődési területünkön. Természetesen itt is nehéz, gyakran több a száraz anyag, mint a használható és lelkesítő tartalom, de a próbálkozás már szent cél. Gyakran olyan termékeket adnak el tanfolyamként s tudásként az emberek pénzért, mellyel egy fityinget sem érnek, s még gyakrabban teszik ezt furcsa nevekkel borsos áron.

A tudás ára annyi, amennyit dolgozunk érte.
Mi is szereztük. A továbbadási időt kell ezért megfizetni, hogy a tudás művelője, élni tudjon. Korunkban rengeteg a felesleges tárgy, olyanok, amik növelik a szemét mennyiségét, melyek egészségtelenek, vagy rombolják a környezetet. Tárgyak, amelyek arra jók, hogy még egy ipar s még pár ezer vállalkozás működjön mögöttük. Tárgyak, amelyek előállítása nélkül nem mondhatnánk el, hogy mi bizony a kereskedelem, vagy valamilyen guszta emberközpontú szakma emberei vagyunk, ami nélkül esetleg el kellene menni a mezőre, földet megművelni. Funkció nélküli porcelán giccsek, levélnehezék, díszlepke a virágba, stb.

Nos, pedig a mezőgazdaságba is kellene kéz, mert sajnos angyalnaptárból, térharmonizáló üvegdíszből nem lehet gabonát és kenyeret előállítani. Mire jók ezek a termékek? Szükségük van rájuk. A nagy stressz, erős idegi nyomás alatt egy rohanó világban, ezeket a tárgyakat hisszük magunkénak, noha az alapanyagokat nem mi teremtettük és a pénzt magát is mi csak kölcsönkapjuk, egy időre, amiből vásároltuk. Sokszor jobbulást, egészséget, vagy lelki békét remélünk ezektől. Valóban megadják azt?

Egy hét friss levegőn a kukoricásban...
Persze korunk embere edzetlen és méltán megterhelő lenne neki, senkinek sem kívánom. Mégis jelenleg hallgatás helyett beszélünk, figyelés helyett cselekszünk, mások megismerése helyett önmegismerünk, és főként önmegvalósítunk, a környezettel való kapcsolat helyett felhalmozunk, valódi tettek helyett munkálatokat végzünk, amitől profitot remélünk – még sosem láttam profitot, olyasmi lehet mint a finomliszt esetleg rozsból porhanyós és fehér, könnyen elomló – nos valahogy így állunk.

Azután feltesszük a kérdést, hol a hiba a társadalomban? Mi a bajunk? Hol kell változtatni? Aztán talán egyszer rájövünk. Ekkor kérdezzük meg, hogy mi bolondok vagyunk?
 

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5246 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x