Az egó árnyékában - az önismeret hiánya és hatásunk a...
Címlap / Psziché / Az egó árnyékában - az önismeret hiánya és hatásunk a közösségre

Az egó árnyékában - az önismeret hiánya és hatásunk a közösségre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-08

Hogyan hat ki személyes mini univerzumunk közösségeinkre? Hogyan hat az én és te a mindenkire, befolyásolható-e általa? Elveszik benne, vagy az egész része marad?  

Az élet különböző közösségekbe teremtett bennünket. Otthonaink, munkahelyeink, falvaink, városaink, országaink és az egész világ egymástól eltérő közösségeket hozott létre számunkra. Ilyen az internet is – virtuális közösségi környezet. Ahogy részesei vagyunk a különböző – vallási, szociális, kulturális és más – történéseknek, természetesen együtt érzünk, együtt élünk a közösséggel. Mindenki más élete is hatással van ránk. Mint részesei eme tevékenykedéseknek és hatásaiknak, nem kellene-e a legáldásosabb közösséget óhajtanunk? Egy közösség minden tagja egyedien, sajátos módon hat a közösség többi tagjára. Ezért mindenki különlegesen fontos. Akár, ha megpróbálunk elkülönülni, egyéniségünk akkor is hat valamilyen módon.

Hatásunk a közösségre

Ha meg akarjuk vizsgálni, hogyan hatunk a közösségre, meg kell vizsgálnunk emberi mivoltunk sokdimenziós természetét. Fizikai szinten egyéniségünk úgy hat egymásra, ahogy érzékeinken keresztül kontaktust teremtünk. A hatás akkor is él, ha meg sem szólalunk. A másik megjelenése, és ahogyan azt érzékeljük, bennünk marad. Ha beszélünk, kontaktust teremtünk, és további érzékelések is szerephez jutnak, a hatás sokkal nagyobb lehet. Szellemi szinten a gondolatok közös, titokzatos energiamezejét használjuk.

Még ha fizikailag csendben vagyunk is, gondolataink igen erősen tudnak hatni egymásra. Ezt nem könnyű érzékelni, így a hatás lehet, hogy észrevétlen marad. Érzelmi szinten a közös érzések jutnak szerephez. Fogjuk egymás érzéseit, és ehhez nincs szükség szóbeli kommunikációra. Lelki (spirituális) szinten a határtalan lehetőségek és hatalmas képességek közös mezején járunk, ahol egyesülhetünk oly módon, hogy a legtökéletesebbet hozzuk ki magunkból. Ez azután a szeretet, a bizalom, az elfogadás, a megértés és az öröm hatalmas erejének képes összekötni minket. Minden lehetőségeket egy jobb közösség megalkotásának szolgálatába kell állítani! Isteni kötelességünk ez, ha bármilyen közösséghez tartozunk!

Saját magunk fejlődésének lehetősége

Természetesen fontos a saját életünk is. Folyamatosan megküzdünk érte, és saját kihívásaink temetnek magunk alá. De látjuk-e saját fejlődésünk lehetőségét azáltal, hogy közösségünket még jobban magunkénak érezzük? Észrevesszük-e, hogy saját magunk jobb megértéséhez kapcsolatokat kell ápolnunk másokkal. Erőnk megsokszorozódik, vagy gyengeségeink láthatóvá válnak, aszerint, hogy mély barátságokat kötünk, agy kivonjuk magunkat a közösségből. Ez egy áldott lehetőség, amely biztosítja a tanulást és a gyarapodást. Vegyük észre, hogy csodálatos helyre kerültünk, akárhol vagyunk is, és ez a legjobb hely a felemelkedésünkhöz. Ez egy csodálatos lehetőség, ha élni tudunk vele. El fogjuk azonban veszteni vagy képtelenek leszünk megragadni, ha hagyjuk magunkat betemetni a világgal és annak minden terhével. Itt segítségre szorulunk. Az Univerzum képes segíteni a közösségben?

Spirituális barátság

A világban sok olyan ember van, mint mi, akikkel nagy barátságokat lehet kötni. Azt kell csak észrevenni, hogy mikor csatlakoznak a mi világunkhoz. A lelki barátok adják a legnagyobb erőt, és ők tudják kihozni belőlünk a legjobbat a szeretetükkel, türelmükkel, megértésükkel. Ők az élet igazi ajándéka. Fogadjuk be őket az életünkbe, amikor az Univerzum küldi őket nekünk. A Spirituális vezetők az élet legnagyobb ajándékai, megmutatják a lehetőségeinket, és feltétel nélküli barátságot és segítséget biztosítanak. Adjuk meg a nekik járó tiszteletet, szeretetet, megbecsülést, amelyet kiérdemelnek.

Változtatások meghozatala

A világ nagy kihívásoknak van kitéve, ördögi tendenciák munkálnak és keresik, hol tudják a jót lerombolni. Az ördög csak azokban a szívekben képes létezni, ahova befogadják, és csak ott tud erősödni, ahol táplálják. A következmény konfliktusok, zűrzavar, fájdalom, szenvedés. Ezeknek nincs helyük civilizált társadalmakban. Meg kell vizsgálnunk a szívünket és eltávolítani az esetleges ördögi megnyilvánulásokat. Minden olyan tevékenységet segítenünk kell, amely a szeretete, békére, harmóniára épül. Ahogy egyre nő a közösségünkben a jóság úgy fog az ördög egyre inkább meghátrálni, vagy eltűnni. Szóval a felelősség nálunk van. Meg van az erőnk, hogy változtassunk. Tegyük meg az első lépést, és legyen ez példaértékű!

El tudjuk magunkat képzelni, mint a változások előidézőjét? 

Az élet ajándékokkal lepett meg bennünket. Tudásra tehetünk szert, szerethetünk, gazdagok lehetünk, vagy természetes tehetséggel bírunk. Képesek vagyunk ezeket egy jobb közösség érdekében használni, amikor lehetőség kínálkozik? Vagy ezeket az ajándékokat a saját önző kényelmünk és hatalmunk szolgálatába állítjuk? Örömünk sokkal nagyobb, ha önzetlenül adunk. Adjunk, amint lehetőség adódik!

Segítővé válni

Ha megtapasztalod a lélek erejét magadban, akkor megvan az erőd ahhoz, hogy meghatározó módon befolyásold a saját világodat. Képes vagy változásokat létrehozni. A lelked fénye – a fény, amely a békéből, a szeretetből, a bölcsességből és az örömből táplálkozik, ragyogja be a te világodat! Ha összefonjuk egyedi fényeinket, fantasztikusan erős fényt vagyunk képesek létrehozni, amely egyre erősebb lesz. Ennek segítségével nagy változásokat tehetünk a világban. Együtt át tudjuk alakítani a világunkat. Minél többször megnyílunk a lélek erejének, az Univerzum annál többször fog segítőként felhasználni minket a pozitív változásokhoz. A világ a spirituális fejlődés útját járja. Váljunk segítőivé ebben az átalakulási folyamatban! Ez a mi lehetőségünk. Ragadjuk meg az alkalmat! 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5390 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x