A terroristák Angliában születnek
Címlap / Psziché / A terroristák Angliában születnek

A terroristák Angliában születnek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

A Walesi herceg főtanácsosa szerint a moszlim szülőket érheti vád gyermekeik szélsőségességéért. Valóban kizárólag a szülők a felelősek gyermekeik radikális csoportba való kerüléséért?  

Az Oxfordi Egyetem iszlám tanulmányi karának muzulmán származású vezetője vettette fel a először a kérdést arról, hogy a muzulmánok nem integrálódnak a brit társadalomba. Az egyetem támogatója, a walesi herceg fontosnak tartja, hogy az iszlám és a nyugat végre felvegye a kapcsolatot.

Nem tudnak teljesen beilleszkedni

A rochesteri püspök már korábban úgy vélekedett, hogy a radikális iszlám mozgalmak töltik ki azt a morális vákumot, melyet a keresztény hagyományok megszűnése okoz. Véleménye szerint a muzulmánok nem tudnak teljes szerepet játszani a brit társadalomban, ha nem változtatnak az oktatáshoz, nyelvtanuláshoz való hozzáállásukon. Hangsúlyozta, hogy a marginális csoportokat tudják a szélsőséges irányzatok befolyásolni, továbbá felhívta a muzulmán szülők figyelmét arra, hogy tenniük kell valamit annak érdekében, hogy gyermekeik ne váljanak fanatikussá. Ezt csak úgy lehet elérni, ha aktívan részt vesznek gyermekeik iskoláztatásában, inspirálni kell őket arra, hogy ne csak kis üzleteket nyissanak, vagy jelentéktelen állásokat tudjanak vállalni.
 

Az oktatás lenne a megoldás
A négy öngyilkos merénylő, akik 52 ember halálát okozták 2005. július 7-én Londonban, mind Angliában születtek. Az a feltételezés, hogy az idegen imámok gerjesztik a nem kívánatos jelenséget, nem minden esetben igaz. Valójában a legtöbb radikális elem Angliában született. Az oktatásban való részvétel előzheti csak meg a muzulmán szélsőségesek új generációjának kialakulását. Az is igaz, hogy a muzulmán származásúak nehezebben jutnak be jobb állami iskolákba, viszont az sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a család sem támogatja a tanulást.

HarmoNet tipp: Lelkes Miklós: Szemet szermért... >>

A brit kormány is közreműködhetne
Mégis legtöbb muzulmán úgy gondolja, hogy nem lehet csupán a szülőket hibáztatni a helyzetért, hanem a brit kormánynak is szorgalmaznia kellene, hogy több pénzt szánjon a bevándorlók nyelvtanulására, és a mecsetek vezetőinek pedig biztosítani kellene az angol nyelvű prédikációkat is.A Ramadhan Alapítvány szóvivője szerint a kormány hatalmas hibát követ el ott, hogy csökkenti az angol nyelvtanulásra szánt kiadásokat. Ő is hangsúlyozta, hogy az imámok is fontos szerepet játszhatnak abban, hogy a szentbeszédek angolul történjenek.

A szakadék még tátong a két világ között
Nemrégiben Kuala Lumpurban tartottak konferenciát, mely keretében elhangzott, hogy a muzulmán világ és a Nyugat közötti távolság megakadályozza a konstruktív politikai, gazdasági, szociális és vallási kapcsolat kialakulását. Tony Blair új tisztje – mint közel-keleti küldött - sem szül túl sok bizalmat a muzulmán világban, mivel pártolta az amerikaiak háborúját az arab világ ellen.

HarmoNet tipp: Lelkes Miklós: Terrorizmus >>

Ahogy a katolikus egyház látja
Mindezek mellett a Vatikán véleménye szerint a Nyugatot „megszállják” a muzulmánok. A Római Katolikus Egyház véleménye szerint a két fél közötti tárgyalások alapja nem a túszok fogva tartása kellene legyen. 

A feszültség enyhítésére mindenképpen párbeszédet kell kialakítani a két vallás között, békés, diplomatikus körülmények között.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1116 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x