Miért üt meg a férjed? - Nők elleni erőszak, ami a nőkön...
Címlap / Psziché / Miért üt meg a férjed? - Nők elleni erőszak, ami a nőkön is múlik!

Miért üt meg a férjed? - Nők elleni erőszak, ami a nőkön is múlik!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Idén is megrendezték a felvonulást, amely a párkapcsolatok nyomán meghalt női áldozatoknak állít emléket. November 23-án vasárnap délután indult a menet, 15 órakor. A felvonulás útvonala: Gerlóczy utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Markó utca 16. A felvonulás után a felvonulók mécseseket gyújtottak a Legfelsőbb Bíróság épülete előtt. 

A nők és a gyengébbek – gyerekek – elleni atrocitások valóban vérlázítóak. Naponta hallunk arról híreket, hogy kisgyermekeket bántalmaznak nemcsak civilizálatlan távolkeleti országokban, hanem itt nálunk, sőt Budapest körzetében is. Minden bizonnyal egyenes arányosság van az utcára kitett férfiak és a bántalmazott asszonyok száma között is, hiszen a jog az anyát részesíti előnyben.

Ki üt kit és miért?
Az az apa, aki a kétéves gyerekét agyonütötte, minden bizonnyal másokkal szemben is ugyanolyan durva, sokat kapott és sokat adott már pofonokban mérve. Az ő számára nincs más megoldás, mint a durvaság, valószínűleg a legkisebb mozzanatra is azt mondja: „Vágd pofán!” Nem ismer beszélgetést, kompromisszumot, nincsenek barátai, csak sarki ivócimborái, velük is a legdurvább hangnemben beszél. 



Ne állj ellen a gonosznak…

Ne állj ellen, ne nevess vele, ne élvezd, amikor mást bántanak, legfőképpen ne próbáld meggyőzni, mert mindent provokációnak érez, és készségből üt. Ha csak egyszer is megbocsátottad az ütést, arra bíztattad, hogy máskor is megteheti, legfeljebb bűnbánatot tart, vagy azt se, mert akkor érzi igazán, hogy ő az úr a házban. Aki megszokta, hogy az indulatainak szabad utat enged, azt szép szó nem állítja le. Ősi ösztönök nyilvánulnak meg ebben, előbb a vadászó, halászó nomád népek harc a vadakkal, majd a kóbor lovagok ököljoga, akiket csak a testi vitézség emelhetett ki a köznapiságból, szegénységből, hiszen az örökség az elsőszülötteket illette. Az ősi indogermán népek mondái mind ezen a harckészségen alapulnak. De a szegényember is képes volt kilépni a feudális kötöttségekből: betyár lett, majd börtönben, akasztófán végezte. Jól láthatjuk a korabeli kínzóeszközöket az egri vár börtöneiben. Egészen mindennapi dolog volt a karóbahúzás is, a haldoklót az egész falu megcsodálhatta. 

HarmoNet tipp: 16 akciónap a nők elleni erőszak megszűntetése érdekében! >>

Mit tehetnének az asszonyok?

Ó, nagyon sokat!
Az asszonyok nevelik – vagy nem nevelik - a férfiakat. Ha a fiúgyermek egy hisztérikus őrültet lát, aki pofozkodik, vagy sír, akkor azt hiszi, neki is addig kell pofozkodnia, amíg a másik sír és mindenbe beleegyezik. A férfiak szeretik a csinos, kifestett lányokat, de magát a piperészkedés műveletét utálják, unják. De ha egy nő okos, megteremti a maga világát, nem a férjétől akarja elvenni a pénzt a piperecikkekre, azt általában képesek megbecsülni. És ez igaz a továbbiakra is. Álljon a sarkára a nő, és legyen képes megvédeni a saját jogait.

Udvariasság

Senki se tanítja a gyerekeket udvariasságra. Tíz öregasszony áll a buszban, tíz diák ül. Mint pedagógus, rájuk szólok, hogy adják át a helyet, éppen az álló öregasszonyok védik meg a fiatalokat – ellenem. Ül a buszban a 20 éves fiú, mellette az ülésen a táskája. Egy néni a szemével odaint, nézzem meg, ő nem tud leülni. Természetesen rászólok a fiúra. Az visszaszól:
  • Hová tegyem a táskát?
  • Az ölébe.
  • Nem fér el.
  • Jó, akkor én ülök az ölébe. Egyébként is már át kellett volna adnia a saját helyét is.

Kissé távolabb egy hölgy megszólal:
  • Tessék idejönni, itt lesz hely.
  • Nem, én ide akarok leülni, oda majd a másik hölgy üljön le.

Nem értik, hogy itt éppen egy probléma felvetése történt, nem is lett volna fontos leülnöm, tudok állni. De éppen ez a probléma, hogy a férfiak képesek vitába szállni egy evidens dologban is, a nők pedig megadják magukat. A tanítónénik is nők. Ámde ma már egyetlen tanrendben sincs szó a kötelező udvariasságról. Senki nem tanítja a gyerekeket köszönni. „Engedd előre a nénit” „Segíts vinni a nagymamádnak a kosarat!” Előretolják a járműveken a gyerekeket, miről jutna a gyerek eszébe, hogy ha már ő fönn van, akkor átadja a helyét?

Nincs női összetartás!!!




Ki végzi el a nők körülmetélését keleten?

Nem férfiak, hanem éppen a többi asszony. Ha az anyák arra bíztatnák a lányokat, hogy ne féljenek a férjüktől, haza mindig mehetnek, majd később jogilag tisztázzák a birtokhelyzetet, akkor nem kellene soha egy második pofont kapni. De a nők is röhögnek, amikor a férfiak a durvaságukkal dicsekszenek. A lányok nem fordulnak el a káromkodós fiúktól, hanem megpróbálnak alkalmazkodni hozzájuk. Azután a férfi csodálkozik, hogy a nőnek miért nem tetszik egy jó kis bunyó otthon. 

HarmoNet tipp: Ne pattogj fater! - Avagy a tisztelet és hiánya korunkban >>

Ehhez azonban megerősödni kellene a nőknek. Nem szabadna félni a magánytól, nem rohanni egyik rosszból a másikba, hanem kialakítani a saját világot. Abba aztán lehet helye a férfinak is, de mindig szabott mértékkel. És a saját mértékét a nőnek kellene meghatározni, mindenkor betartva annak az országnak törvényeit, amelyben él. Nem kell félni apróbb villanyszereléstől, lakatosmunkától, festéstől, a nehezebbeket pedig megfizetni, anélkül, hogy elkötelezze magát az ember. 

Mi, nők vagyunk az elkövetői a saját megbántatásunknak. Ha nem akarnánk durvábbak lenni a férfiaknál, lehet, hogy nem ütnének vissza. De második pofont se kapnánk soha.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4246 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x