Napóleon rejtélyes halála - új fejezetet nyitott egy orvos!...
Címlap / Psziché / Napóleon rejtélyes halála - új fejezetet nyitott egy orvos!

Napóleon rejtélyes halála - új fejezetet nyitott egy orvos!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Arne Sorensen, egy brit lordnak kinéző nyugdíjas dán orvos belelapoz 50 évnyi kutatása alatt írott jegyzeteibe és kimondja a diagnózist. Sorensen arra áldozta saját életét, hogy tanulmányozza a francia uralkodó életét és lerombolja azt a mítoszt, hogy a császárt ellenségei mérgezték meg, vagy hogy gyomorrákban szenvedett. 

Napóleon vesebetegségben halt meg. Az 1960-as években Európában a dialízis terén nevet szerzett veseszakértő több, mint 500 Napóleonról szóló könyvet tartalmazó könyvtárában ülve kijelenti, „ki szeretené javítani” a történelmet. A régóta húzódó orvosi saga során Sorensen májusban kiadott, „Napoleon’s nyrer” (Napóleon veséi) című könyvében az áll, a száműzött császár 51 évesen halt meg évek óta fennálló vese- és húgyúti problémák miatt.

„Nem vagyok történész, orvos vagyok, akit nagyon érdekel a történelem és tanulmányoztam Napóleon egészségét gyermekkorától egészen haláláig” – meséli Sorensen és rápillant a falon függő két portréra, amely Napóleont és feleségét, Josephine-t ábrázolja. A 82 éves orvos elmagyarázza, hogy egész életében lenyűgözte a császár, „annak ellenére, hogy Dánia Franciaország szövetségeseként veszített területéből és csődbe ment”.

Orvosi tanulmányainak befejezésétől kezdve egészen mostanáig Sorensen „összesen körülbelül 2000 Napóleonnal kapcsolatos könyvet vásárolt meg vagy kölcsönzött ki” és naponta átlagosan „három-négy órát töltött a tanulmányozásukkal”. Aalborgi házikójában megmutatja „féltett kincsét”: kézzel írt jegyzeteinek kupacát, „amelyet minden könyv elolvasásakor bővített”. Felesége, Birte „türelmesen vitte számítógépre a jegyzeteket éveken át” – mondta el Sorensen.

HarmoNet tipp: Napóleon alig aludt, Einstein mormota volt >>

Napóleon szánalmas állapotban volt

„Napóleon valamennyi csatájának dátumára emlékszik, de képtelen észben tartani a gyermekei születésnapját” – nyel egyet Birte Sorensen.

Férje azt mondja, Napóleon iránti szenvedélyét megosztotta kollégáival az aalborgi kórházban és a kávészünetekben azzal szórakoztatta őket, hogy elmesélte a császár betegségének a harcmezőn hozott döntéseire gyakorolt „fontos hatásait”. Miután a legkisebb részleteiben tanulmányozta az uralkodó betegségét és csatáit, Sorensen ok-okoztai összefüggést talált, amelyet onnan látni, hogy Napóleon „döntött mindenről” és tábornokai „féltek tőle és nem mertek kezdeményezni”.

„Mind a hatvan csatája során ugyanazoktól a húgyúti tünetektől szenvedett, amely befolyásolta a döntéseit” – állítja Sorensen és példának hozza fel az 1812. szeptember 7-i borogyinói csatát, ahol a császár „apatikus és szórakozott” volt. Betegsége súlyosbodásával Napóleon „letargikussá és döntésképtelenné” vált az 1815. június 18-i waterlooi csata során, amely véget vetett uralkodásának.

A császárnak hároméves korától kezdve voltak egészségi problémái.
Sorensen azt mondja, Napóleon édesanyja szerint a fia „agresszív és nehezen kezelhető volt a barátaival szemben” és az orvos meg van győződve arról, hogy az uralkodónak „egész életében húgyúti problémái voltak”. Húgyúti fertőzésben és sorvadt hólyagja miatt krónikus infekciókban szenvedett, emellett vesebetegsége és húgyúti elzáródása is volt, amelyek gyomorfekélyt okoztak és végzetes szövődményekkel jártak.

„A férfi szánalmas állapotban volt, de megpróbálta eltitkolni a betegségét, mint más nagyszerű férfiak, például az egykori amerikai elnök, Franklin D. Roosevelt”, aki soha nem jelent meg a nyilvánosság előtt kerekesszékében.

HarmoNet tipp: Meglepő felfedezés - Hogyan halt meg Napóleon? >>

„Megvan a végső diagnózis, azonban a beteg meghalt, igazán kár” – tűnődik el Sorensen és levesz egy újabb könyvet könyvtára polcáról. A könyv az amerikai polgárháború történetéről szól – ez a nyugdíjas orvos új szenvedélye, amiről „minden nap” olvas.

Az elméletet azonban továbbra is többen megkérdőjelezik – a szerk.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5365 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x