Becsali Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
hirdetés
Címlap / Psziché / Becsali

Becsali

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Magyarországon több mint ötszáz évig állott fenn a céhrendszer, amely nem más, mint a kézművesipar Európa-szerte elterjedt formája. A behívótáblára nagy szükség volt a középkorban, hiszen az írás-olvasás tudománya inkább kiváltságosok birtokában volt - főúri különcökében és a papságéban -, míg a képek és szimbólumok világa érthető maradt mindenki számára... 

 

Rendezvénynaptár
Magyarországon több mint ötszáz évig állott fenn a céhrendszer, amely nem más, mint a kézművesipar Európa-szerte elterjedt formája. A behívótáblára nagy szükség volt a középkorban, hiszen az írás-olvasás tudománya inkább kiváltságosok birtokában volt - főúri különcökében és a papságéban -, míg a képek és szimbólumok világa érthető maradt mindenki számára.

Az eredetétől sok vita folyt, és bár lehettek bizánci vagy római előzményei, valószínűbb, hogy a céhtáblák története a városok kialakulásával függ össze. A céh, az egy bizonyos foglalkozást űző kézművesek érdekvédelmi testülete elsősorban a helyi piac kizárólagosságát szerette volna biztosítani a maga számára.

Ahol az első középkori városok létrejöttek, ott alakultak ki a céhek is, és ahol a munkamegosztás során a kereskedelem és az ipar a legkorábban kifejlődött: Itáliában és Flandriában. Később akkora tekintélyre tettek szert, hogy felkeléseket is szerveztek olyan feudális urakkal vagy városi patríciusokkal szemben, akik beavatkozni próbáltak a város önkormányzata alá tartozó érdekszövetségek életébe.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1622 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x