Szerelmi szereposztás
Címlap / Psziché / Szerelmi szereposztás

Szerelmi szereposztás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Milyen szerep jut nekünk párkapcsolatainkban? Ki osztja ezeket a szerepeket? Vajon a győztes, vagy a vesztes oldalon állunk? Mit tegyünk azért, hogy a kapcsolatban mindkét fél egyenrangúnak érezhesse magát?  

A párkapcsolatban két egyéniség vesz részt. Két önálló személyiség, akiknek az érdekei, elképzelései, vágyai igen gyakran különböznek egymástól, még akkor is, ha egyébként „az isten is egymásnak teremtette őket.”


Nyertes vagy vesztes vagy?


Vajon mindig úgy érzed-e, hogy a vitákban te engedsz, te húzod a rövidebbet? Vagy éppen általában a tied az utolsó szó, és a vitákból többnyire te kerülsz ki győztesen? Hogyan cserélődik az energia közöttetek? Aki úgy érzi, hogy folyton veszít a kapcsolatokban, az bizony energiát ad a másiknak, ezzel csökkentve saját erejét, míg a másik energiát kap az által, hogy győztesen kerül ki a harcból. Ha azonban ennyire könnyű lenne a képlet, akkor egy idő után a vesztes – energia hiányában – végleg megőrülne, vagy elpusztulna, míg a másik új áldozat keresésére menne. A dolog azért – bár a végkifejlet tulajdonképpen ugyanez, - sokkal hosszabb távon zajlik. A látszólag vesztes fél is nyer azzal, hogy kiveszi a részét ebből a játszmából. Amit nyer, a biztonság energiája, a jól ismert helyzet koreográfiája, amit pontosan ugyanúgy lehet átélni, tehát nem történik semmi bizonytalan.


Örökölt kötelek
 


Valójában ezt a játékot úgy a homokozó körüli időkben tanultuk meg a szüleinktől, akik szintén pendelyes korukban tanulták nagyszüleiktől, és így tovább Ádámig és Éváig. A szerepeket tehát valahol, valamikor nagyatyáink írták, és szüleink osztják ránk. Mi pedig jó játékosok vagyunk és vállaljuk azokat. A viselkedési mintáink olyan picike korban dőlnek el, hogy még magunk sem emlékszünk arra, mikor döntöttük el: Én vesztes leszek! A legtöbb gyermek ugyanis így dönt. Mivel picike és kiszolgáltatott szüleinek, többnyire automatikusan erre az oldalra állítják. A döntés, pedig egy egész életre szól. A játszmák többsége keveredik egymással, néha nyertesként, néha azonban vesztesként éljük meg a helyzeteket. Ebben az energiaáramlásban a gyerekkori döntéseink alapján ugyanazok szerint a forgatókönyvek szerint éljük le az életünket. Van, aki már egész korán feladja, és gyorsan meghal, vagy megőrül, míg mások egész sokáig húzzák, és „csak” néhány rákos daganatot nevelnek fel magukban, esetleg beszereznek egy helyes szívrohamot. 

Szabadulás! – de hogyan? 


A szüleink megoldási módjai olyan mélyen beégtek a viselkedésünkbe, hogy a menekvés csak egész komoly elhatározással lehetséges. A szüleink parancsai ugyanis komolyan felülírják cselekedeteinket. Ha megkérdezzük magunktól: És ÉN mit akarok, többnyire a papának, vagy a mamának tetsző, vagy neki legkevésbé tetsző döntést hozzuk, tehát mindenáron neki akarunk megfelelni, vagy éppen meg nem felelni. Azonban azt, hogy Ki az az ÉN, és mit is akar valójában, csak akkor tudjuk meg, ha egészen mélyre ásunk magunkban és viselkedésünkben felfedezzük ezeket a játszmákat. Ezeknek az ősi blokkoknak az oldására számos módszer létezik, a pszichoterápiában, a kineziológiában, vagy a különféle meditációs technikákban. Ősfélelem és szakítások
 

Ha az oldás-oldódás megtörténik, kapcsolataink javulnak, vagy megváltoznak. Ettől a változástól – mivel ez néha válással, szakítással jár – sokan megijednek. Nem akarják feladni a megszokott játszmákat saját, új életükért. Ők visszamenekülnek a rossz, elhibázott kapcsolatokba, és a szívük mélyén egy „de legalább megpróbáltam” szerű csírasejttel élnek tovább, vagy belemenkednek valamilyen szélsőséges ezoterikus irányzatba. Akik pedig valódi változtatásra képesek, ők igen gyakran megoldják a házassági-párkapcsolati krízisüket, akár szakítással, akár egymáshoz idomulással. 


Kapcsolatok és játékok
 


A szerelmek szereposztásában évszázados bölcsességet fogalmaz meg a mondás: - Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! Azt is érdemes megvizsgálnunk, hogy a mesében a legkisebb, legkoszosabb, ám legdolgosabb leányka csinálja meg a házasságban a szerencséjét, míg a fiúk közül a kemencepadkán henyélő „bolondoska Ivanuska”, a mama kedvence-legkisebb fiú az, akinek szerencséje lesz dolgos bátyjaival szemben. A mesék ősi igazságai a mai napig igazak ránk. 


Szerelmi szereposztás
 


Ha nem sikerül egy jót kifogni a sorból, ha osztod, hogy a pasi kínálat ma olyan, mint a női WC, (vagy foglalt, vagy le van …), ha úgy látod, hogy manapság lehetetlen egy normális csajt felszedni, mert az egyik butább, mint a másik szőke, akkor érdemes magadba nézned. Sőt az sem mindegy, hogy a rózsaszínű köd, vagy az igazi szerelem ami rád talált. Olvass tovább >>

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6736 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x