Étel nélkül - pránán élni?
Címlap / Psziché / Étel nélkül - pránán élni?

Étel nélkül - pránán élni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

A prána egy mindent életben tartó kozmikus energia, tulajdonképpen maga az életerő, mely testünket táplálja. Chi, bioenergia néven is ismert. Szanszkrit jelentése tűz, az élet tüze, de gyakran fordítják lélegzetnek is, hiszen szoros kapcsolat áll fenn a légzés és a prána között, azonban a prána minden életfunkciónál alapvetőbb, anyagtalan erő.  

A prána egy mindent életben tartó kozmikus energia, tulajdonképpen maga az életerő, mely testünket táplálja. Chi, bioenergia néven is ismert. Szanszkrit jelentése tűz, az élet tüze, de gyakran fordítják lélegzetnek is, hiszen szoros kapcsolat áll fenn a légzés és a prána között, azonban a prána minden életfunkciónál alapvetőbb, anyagtalan erő. Ha a prána elfogyott, hiába sértetlenek a szervek, a test megszűnik élni.

Annak az embernek, aki pránán él, nincs szüksége sem szilárd, sem folyékony táplálékra, mivel teste közvetlenül veszi fel ezt a mindenhol jelenlévő kozmikus energiát. Tulajdonképpen mindenki képes arra, hogy csupán a pránán tartsa fenn testét, úgy hogy közben jól érzi magát, szervei tökéletesen működnek, testsúlya nem csökken és ereje semmivel sem kevesebb, mint egy olyan embernek, aki „hagyományos módon” táplálkozik.

Egy 21 napos folyamat segítségével lehet ebbe a „pránás” állapotba eljutni, de mindenkit óva intek attól, hogy pusztán kíváncsiságból, fogadásból, tetszeni akarásból, esetleg bizonyítási kényszer miatt vágjon bele. Mindazok, akik megélték ezt a 21 napot – függetlenül attól, hogy utána milyen hosszú ideig nem ettek, esetleg nem is ittak – nagyon erős benső késztetést éreztek erre, gyakran határtalan boldogságot is afelett, hogy egy régi hiedelmen léphetnek túl: „Ha nem eszel és iszol, meghalsz.” A folyamat megkezdéséhez nagyon erős benső bizonyosságra, hitre van szükség abban, hogy az étel és ital feladása nem jár a test halálával. Akiben cseppnyi félelem, aggódás is marad, nem szabad, hogy elkezdje a 21 napot, melynek első 7 napjában sem enni sem inni nem lehet, egyetlen korty vizet sem szabad fogyasztani… „A 21 napos folyamat lényege nem a böjtölés, hanem a megengedés és a bizalom. Arról van szó, hogy olyan magasabb rezgésszintekre hangolódjunk rá, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy a kozmikus energia tartson életben bennünket. Arról szól, hogy ráébredjünk: itt és most megkaptuk ennek lehetőségét.” – írja az Ausztráliában élő Jasmuheen, aki 1993 óta pránán él. (Living on light c. könyvében leírja a 21 napos folyamatot. A könyv magyar fordításban is megjelent Táplálékom a fény címmel.)


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4360 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x