Hogy vagy? - Válaszodból kiderül, milyen ember vagy!
Címlap / Psziché / Hogy vagy? - Válaszodból kiderül, milyen ember vagy!

Hogy vagy? - Válaszodból kiderül, milyen ember vagy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Minden nyelvben létezik egy megfelelője. Az angol hogy ityeg a fityeg, (How do you do) a német vagy az orosz hogy megy neked, vagy hogy mennek dolgaid (Wie geht es Dir, vagy Kak gyelá) mind ennek megfelel. Ám azt, hogy te, mint ember, hogyan is vagy, csak a magyar kérdezi meg így, direktben. S csak a magyar szokott erre panaszkodni!  

Hogy vagy?

Hogy válaszolsz a kérdésre? Légy őszinte magadhoz, esetleg gondold végig a mai és az elmúlt néhány napi találkozásaidat.  Vajon mi a tipikus válaszod? Keresd ki az alábbiak közül, vagy ha nem találod, a hozzászólásokhoz írd le – és ott kielemezzük Neked!

Egyre jobban – A fanatikus agykontrollosok innen ismerik meg egymást.  Jellemzője, hogy erőszakosan pozitívan szemléli a világot, ezért néha felszínes, néha pedig a pokol mély bugyraiban vergődik (olyankor biztosan átmegy panaszkodóba). Könnyen beszervezhető mindenféle MLM rendszerekbe, melyekben azonban soha nem ér el sikereket, mert kitartása hiányzik. Vonzódik az ezotériához, derűs, nyitott személyiség. Itt-ott angyalt lát, van nála jóskártya. 

Köszönöm jól – A klasszikus iskola udvarias példánya. Akármilyen pocsékul is néz ki, akkor is ezt feleli neked. Ha rákérdezel valódi állapotára, akkor sem fogja megmondani. Ő jól van és kész, a többihez semmi közöd. Zárkózott, sablonos, de legalább jól nevelt alak. Ne várj tőle semmi kreatívat! 

Szarul, de büszkén – Optimista, aki szeretne ugyan változtatni a körülményeken, de momentán nem tud. Vállalja, hogy nincs éppen jól, de nem áll oda panaszkodni, mert tudja, hogy a dolgok rajta múlnak. Általában, ha rákérdezel arra, mi a „szarság”, megmondja, de nem fejti ki bővebben, vagy már a megoldást is tudja, hogy mászik ki a híg anyagból.

Csak úgy magyarosan – A Jobbik Magyarországért párt feltételezett híve, aki már csalódott mindenféle vezetésben pártban és irányzatban. Nincs semmije, csak a magyarsága, tehát ezt próbálja hangoztatni. A magyarosság szó helyére a hangsúly alapján többnyire a kudarcos, vagy szerencsétlen, vagy kirabolt szót is behelyettesíthetnénk. Kudarckupac, vagy népies angollal lúzer.

 


Panaszáradt … - Talán a legnépszerűbb reagálás. Tipikus magyar szokás, hogy az összes kínunkat a másik ember nyakába zúdítjuk.  Jellemző kezdő morfémája ez: Jaj, ne is kérdezd … És mire azt mondhatnád, hogy jó, nem kérdezem, addigra már mondja,  mondja, és mondja … Negatív alak, akitől a legjobb messze eltávolodni. Ha mégsem teszed, piócaként rád ragad. Igazi energia vámpír. Ha ebben ismertél magadra, sürgősen változtass ezen a szokásodon!

Köszönöm kérdésed! – A válasz azonban elmarad. Néha visszakérdez, de néha még azt sem. Ennyi. Slussz, passz. Nyugtázza, hogy megkérdezted, de nem nyilatkozik. Zárkózott, udvarias, vagy éppen azt próbálja veled tudatni, hogy nem kedvel Téged, semmi közöd az ő hogylétéhez. Gyakorta csak egy zavart  mosolygással hárítja el a személyére vonatkozó kérdéseket. Az én házam az én váram, az én életem – gondolja, s ebbe nincs beleszólása senkinek sem.

Jól. És te? – Aki azonnal visszakérdez, az valójában fél. Megpróbál a segítő, odafigyelő ember álcájában tetszelegni, de kevés sikerrel teszi mindezt. Ha mégis megpróbálnád elmondani neki, hogy vagy, akkor vagy nem figyelne oda, vagy olyan kavarásba kezdene a hallottakkal, amilyenről még csak nem is álmodtál rémálmaidban sem.

Megvagyok…  Se jól, se rosszul. Erről mindig a vicc jut eszembe, amikor a két kurva beszélget: „Hogy vagy? Épp meg vagyok …” Az ilyen ember nem akar felelősséget vállalni az életéért, a tetteiért. Várja a sült galambot, esetleg annak érkezésekor a száját talán majd kinyitja. Ha csak megvan, akkor se múltja, se jövőképe nincsen. Nincsenek céljai, tervei.

Csak úgy öregesen! – Az idősebb emberek kedvelt válasza arra, hogy itt-ott fáj, de azért még tudnak haladni. Ha ezt szoktad válaszolni, akkor bizony érdemes lenne magadra mint fiatalra gondolnod, hiszen a léleknek nincs kora! Mibe kerülne, ha azt felelnéd mától, hogy lelkileg úgy, mint 18 éves koromban!

Ahogy megérdemlem! – Ezt a választ nagyon szeretem, mély életbölcsesség sugárzik belőle. Hiszen hogy is lehetnél másként, mint ahogy életviteled alapján kiérdemelted? Aki ezt feleli, bölcsességéről tesz tanúbizonyságot, elfogadja magát és az életét.

Tényleg érdekel?
– Ebben a válaszban van némi arrogancia, akárcsak a válaszadóban. Ha nem akar veled beszélgetni, akkor ne tegye. Aki ezt vágja a fejedhez, udvariatlan, goromba alak, aki nem tételezi fel rólad, hogy tényleg azért érdeklődsz hogyléte felől, mert tudni szeretnéd, vagy mert udvariasságod megkívánja. Ennek a bunkóbb párja a „Közöd???” – aki ezt feleli egyszerűen hagyd faképnél.

És te mit válaszolsz?  Milyen tipikus válaszokat hallottál már?
Szól hozzá a cikkhez és mondd el: hogy vagy?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 32535 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x