Córesznapi vigasságok: nullforintos örömök válság idején...
Címlap / Psziché / Córesznapi vigasságok: nullforintos örömök válság idején

Córesznapi vigasságok: nullforintos örömök válság idején

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A január pénzügyileg talán a legneccesebb hónap. Az esetleges decemberi jutalmakat most vonják le (ég áldja meg az APEH-et!), tehát nem meglepő a tízezer forintos januári bér... 

Megjelennek a januári számladrágulások, áremelések… Ráadásul a karácsony és a szilveszter körüli költekezésekből is most lábadozik a pénztárcánk. De ez nem ok arra, hogy országos gyászt rendeljünk el. Rengeteg olyan örömforrás vár arra, hogy merítsünk belőle, amely nem kerül semmibe, vagy minimális a költsége. Melyek ezek? Lássunk pár ötletet!

Lehet kacat-partyt rendezni: a cserebere remek dolog, ráadásul, ami az egyiknek kacat, az a másiknak ritka kincs.

Kirándulás. A természet ingyen van. Egyelőre. A lehető legjobb, amit testünkkel és lelkünkkel tehetünk, hogy kimegyünk a természetbe. Nincs olyan időjárás, amelyben ne mutatná csodálatos arcát az erdő.

Versírás. Buliban, titkos névhúzás után mindenki írjon legalább egy négysoros költeményt arról a személyről, akinek a nevét húzta. Felolvasás – ki lehet találni, kiről szól?

Társasjáték. Bármilyen.A test örömei.
Igen, AZ is. De szóba jöhet egy baráti masszírozás is.

Nézzünk szét a hűtőszekrényben. Esetleg barátunk hűtőszekrényében. Főzzünk abból, amit ott találunk. Hó végén garantáltan fejleszti a kreativitást, sőt feltalálhatunk-feltálalhatunk újszerű ízletes fogásokat is.

Egészestés, színes, szélesvásznú heverészés egy jó könyvvel, illatos teával, kikapcsolt telefonnal-laptoppal.

Világmegváltó beszélgetések régi barátokkal.
Mikor beszélgettél utoljára? Most nem a „gazdasági munkaközösségről”, problémamegoldásról, feladatkiosztásról beszélek! Hanem csak úgy! Azt már szinte félve írom: olykor a gyerekekkel is érdemes ám szóba állni

Cicasimogatás. Hol akad olyan bundás élőlény, akinek örömet szerezhetnénk – nem is beszélve a simogatás által magunknak szerzett örömökről?Jótékonyság.
Rengeteg embert boldoggá tesz pusztán a jelenlétünk. Beteglátogatás, kórházi önkéntesség, karitatív akciókban való részvétel – mind-mind megannyi remek lehetőség arra, hogy jó embereket ismerjünk meg, lássuk életünk értékeit és örömet okozzunk.

Madáretetés. Télen remek helye van minden megmaradt szalonnabőrkének, kolbászvégnek, molyos diónak.

Ingyenesen megtekinthető kiállítások bőven akadnak Budapesten, sok múzeum bizonyos napokon ingyenesen látogatható. Zenei rendezvényekből sincs hiány.

Retróparty. A legtöbb háztartásban megvan hozzá minden: elő lehet ásni az ősrégi háztartási kisgépeket (hohohó, nincs is jobb az NDK melegszendvics-sütőnél), ruhákat, a csíkos lengyel üvegvázát, a régi diavetítőt. Igen, azt, amelyik a sötétben zúg, és kézzel kell beletenni a keretezett diaképeket! Micsoda öröm visszanézni a balatoni SZOT üdülőben vagy a bolgár Aranyparton készült nyaralós képeket! A nosztalgikus hangulat fokozható retró-ételekkel: zsíroskenyér lilahagymával, tejbegríz (nyami!), mákosguba.

Halász Alexandra

Képek:
piqs.de: Claudia - Brettspiel
piqs.de: grisu71 - Lilly
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x