Hogyan kell természetvédelmi területet ledózerolni? (Videóval!)...
Címlap / Psziché / Hogyan kell természetvédelmi területet ledózerolni? (Videóval!)

Hogyan kell természetvédelmi területet ledózerolni? (Videóval!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-07

Újpesten nőttem fel. 20 éve még feketerigó párok énekeltek hajnalban a fákon. Minden reggel arra ébredtem és panelrengeteg ide vagy oda, jól éreztem magam, kedves, kellemes volt a környék. 

 

Számtalan család él ma is az újpesti telepen. Panelpatkány - így becéztük magunkat - létünkre szerettük, mit szerettük, imádtuk a természetet, s jobb helyekről a Budai-hegységre vagy a Pilisre nyílt kilátásunk az ablakokból. Azután ott voltak verebek és a galambok is…
20 éve még idegesítő mennyiségben voltak jelen a tereken, utcákon e madárkák. Érdekes, ma már a szapora veréb is hallgat, nem hallható, mert nincs egy sem.

Hova tűntek a madarak, az állatok?
A ritkított fák, a szmog és a közeli épségben megőrzött természeti területek fokozatos felszámolásával elköltöztek, kipusztultak.

Változások
Még emlékszem, amikor a 14-es villamos csak Káposztásmegyerig közlekedett, sőt kezdetben csak az eleje volt kész, rózsaszín és drapp, zöld erkélyes tízemeletesekkel. Aztán az egész „Külsőszilágyi” forgalmasabbá vált és a kis, falusi hangulatúnak induló „Káp2”, azaz Káposztásmegyer 2 is fejlődésnek indult. Kijár már ide a 14-es villamos, egyre több buszt indítottak, megépült az autópálya és több bevásárlóközpont is. A Szilas-patak mellett sétálva lápot, erdőt leltünk (a pataknál kicsit arrébb Rákospalota multijai díszelegnek – ott is laktam…), csivitelő madarakat. Itt sétáltunk, kerékpároztunk. Mindez múlt idő és most még megmaradt emlékeket is veszély fenyegeti.

Kis videó a szakértői véleményről, amely szerint az újpesti láp valójában nem létezik, hanem az egész terület homokos. Gyengébbek kedvéért homokos, löszös térséget Magyarországon találhatunk mondjuk Kecskemét mellett, Újpest nem ilyen!
Kép:
piqs.de: SaschaM - Büro XXL

 
 
[ 1909 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x