Mi a baj a modern párkapcsolatokkal?
Címlap / Psziché / Mi a baj a modern párkapcsolatokkal?

Mi a baj a modern párkapcsolatokkal?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Valami komoly baj van a modern párkapcsolatokkal - érezzük sokan, s állítják hazánk legnevesebb szakértői is, akik a Mesterkurzus szervezésében most összefogtak, hogy egy rendhagyó előadássorozat keretében mutassanak megoldási lehetőségeket a sokunk által megszenvedett problémákra. 

"Soha még ilyen pocsékul, ilyen szörnyű módon nem állt a párkapcsolatok helyzete, mint a mai világban" – állapítja meg szomorúan Müller Péter, a Párkapcsolat Klinika egyik előadója, aki szerint a mai kor embere nincs jóban önmagával, s egy másikkal való együttélésben csak meghatványozza a problémákat. Mégis kétségbeesetten keressük társunkat, mert minden önzés és zavarodottság ellenére él bennünk a tudat, hogy férfi és nő csak együtt lehetnek egészek, ahogyan azt a jin és a jang szimbóluma is ábrázolja.Dr. Almási Kitti
pszichológushoz szinte kizárólag párkapcsolati problémákkal fordulnak a kliensek, és az egyes történetek sokszor kísértetiesen hasonlítanak egymáshoz. Úgy tűnik, hogy számos, különbözőnek látszó jelenség azonos alapokra, saját sebzettségeinkre, hiányos önismeretünkre és kommunikációs ismereteinkre vezethető vissza. Ha tehát változást szeretnénk, nekünk magunknak is változnunk kell, állítja Szendi Gábor pszichológus is, aki szerint a konfliktusokat nem szavakkal, hanem tettekkel lehet csak eredményesen kezelni, ehhez azonban jobban meg kell ismerni önmagunk és a másik motivációit is.

"Ahhoz, hogy a másikkal őszintén tudjak beszélni, magammal is őszintének kell lennem. Ha én gyáva vagyok kimondani fontos dolgokat magam előtt, akkor egy másik gyávát vonzok magamhoz. Ma a párkapcsolatok jelentős része nem a kiegyensúlyozottságon alapul, hanem az egymásra támaszkodáson. Ez pedig csak társas magány" – mondja Dr. Csernus Imre is, akit mostanában az foglalkoztat, hogy miként válhat igazán intimmé, bensőségessé egy párkapcsolat.

„Ha érzelmileg és szellemileg felnövünk, nem rohanunk, nem görcsölünk, akkor egy idő múlva meg fogjuk találni azt, aki hasonló vonásokkal rendelkezik, akit lehet halálunkig tisztelni. Halálunkig felnézni rá. Halálunkig égni és lobogni érte. Bár sokán mondják, hogy halálig tartó szerelem nem létezik, én ezt nem hiszem el! Én azt állítom, hogy van! De a testi-lelki csiszoltság elengedhetetlen hozzá!” – állítja Dr. Csernus.


A Párkapcsolat Klinikán ezért nemcsak a lelki, de a testi kapcsolat is terítékre kerül, hiszen az előadók között van Mester Dóra Djamila szexoktató és Hevesi Krisztina szexuálpszichológus is, akik abban nyújtanak majd segítséget, hogy miként lehet fenntartani, vagy újra fellobbantani a szenvedélyt, hogyan érdemes megbeszélni a szexuális problémákat és titkos vágyainkat.
Rajtuk kívül pedig még számos nagy névvel lehet majd találkozni a sorozat keretében, úgy mint Prof. Dr. Bagdy Emőkével, Dr. Ranschburg Jenővel, C. Molnár Emmával vagy éppen a közönség egyik nagy kedvencével, a karizmatikus Pál Feri atyával.
Miről lesz szó? Magányról, féltékenységről, hűtlenségről, szakításról, intimitásról, konfliktusokról, szexről, agresszióról, játszmákról, krízisekről, csapdákról – mindenről, amit tudni szeretnénk a párkapcsolatokról, azoktól, akiket valóban érdemes meghallgatni!

Az előadássorozat kifejezetten gyakorlati megközelítésű, a cél az, hogy a hallottak alapján ki-ki maga tudjon változtatni, javítani párkapcsolatán, szexuális életén, önképén.

Öt szórakoztató, felejthetetlen este a hangulatos New Orleans Music Clubban, ahol a legjobbaktól kaphatunk választ a kérdéseinkre!

További információ és jelentkezés:
www.parkapcsolatklinika.hu

Részletes program
2010. szeptember 22.

Müller Péter: Mikor van vége egy párkapcsolatnak?
Dr. Almási Kitti: Elmagányosodás a párkapcsolatban

2010. október 20.
Szendi Gábor: Konfliktuskezelés szavak helyett tettekkel
Mester Dóra: Nemi szerepek a családban (Kedvesem, légy férfi! Vagy inkább én…?)

2010. november 3.
Prof. Dr. Bagdy Emőke: Felkészülés a jól működő párkapcsolatra
Dr. Ranschburg Jenő:
Agresszió, lelki terror és romboló játszmák a párkapcsolatban

2010. november 25.
Dr. C. Molnár Emma: Tipikus hibák és csapdák a modern párkapcsolatban
Pál Ferenc: A kikerülhetetlen válságok mint a fejlődés kulcsai

2010. december 8.
Dr. Csernus Imre: A meghitt, bensőséges kapcsolat kialakulásának feltételei és akadályai
Hevesi Krisztina: Az elveszített és újra megtalált szenvedély

Képek:
piqs.de: AMoe - Love is like salt’n pepper
piqs.de: PolluxTS - Wenn die Sonne die Liebe berührt I
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10806 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x