5 isteni dolog, amit szeretek a télben
Címlap / Psziché / 5 isteni dolog, amit szeretek a télben

5 isteni dolog, amit szeretek a télben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Rengeteg embertől hallom, hogy utálják a telet. A másik három évszakkal az égvilágon semmi bajuk nincs, de a tél, az egyszerűen elviselhetetlen. Pedig legalább 5 olyan dolog van, amit pontosan ilyenkor a legjobb csinálni. 

Az egészséges gyerekkori rajongás - amit egyértelműen a szánkózás, a téli szünet, a Mikulásra és Karácsonyra kapott ajándékok  szentháromsága  táplál sokáig - érthetően megfakul, ahogy az ember felnőtté érik és az életritmusa átalakul. A saját teljességünkből leszakad egy egész évszaknyi darab és helyette nem marad más, mint a munkába járás utálatos hidegsége, a karácsonyi vásárlási kényszer, aztán meg a sokaknál már menetrendszerűen érkező téli depresszió.

Kár lenne így leélni egy életet, inkább találjuk meg, mi az, ami igazán szép és élvezetes lehet a télben.1. Tea

A teázás a legelvetemültebb tearajongók szerint művészet, de minimum az egyik legfinomabb élvezet, főleg a fagyos téli napokon, különösen jó társaságban. Az immunerősítésre is kiváló téli gyógyteák gyömbérből, hársfából, bodzából, csipkebogyóból készülnek.

2. Lustálkodás
Végre minden különösebb ok nélkül le lehet feküdni korán! A tél a pihenés, erőgyűjtés ideje, nem baj, ha egy kicsit téli álom üzemmódba kapcsolunk. Testünk-lelkünk ezt igazán tavasszal fogja majd meghálálni, amikor sokkal könnyebb lesz új erőre kapni, ha télen eleget pihentünk.

3. Téli sportok – a hideg nem kifogás!
Kinek a sí, kinek a szánkó vagy éppen a snowboard. A mozgás fontosságáról nem lehet elégszer beszélni, és a téli időszakban sem tanácsos elsumákolni (olyan sokszor). Még az is jó, ha edzőterembe megyünk vagy otthon tornázunk, de a megfelelő egészségi állapothoz és erőnléthez elengedhetetlen a rendszeres mozgás. A szabadban végzett sportok tesznek azonban igazán jót a közérzetünknek, úgyhogy a hideg nem lehet kifogás. Ha úgy érzed, túl sok időt töltöttél kint és kerülget a megfázás, akkor életbe lép az 1. és 2. pont, azaz forró tea és ágynyugalom. Másnapra kutya bajod!4. Legális önzés...

A tél az önvizsgálat és a befelé fordulás ideje is. Érdemes ilyenkor több időt szánni önmagunkra, hiszen a külső körülmények pontosan ezt támogatják. A külső csend ösztönözhet bennünket arra, hogy belül is rendet rakjunk, szelektáljunk az eddigi élmények és történések között, végiggondoljuk, mit tettünk jól és mit rosszul az elmúlt időszakban.

Rutinos télimádó ismerősöm ilyenkor általában nekifog egy új nyelv elsajátításának.  Én annak örülök, hogy végre kicsit többi időm van olvasni, úgyhogy amíg a hideg tart, biztosan a végére érek egy-két vastagabb kötetnek.

5. ... és buli buli hátán
És amikor már eleged van az önvizsgálatból és a kanapén heverészéstől, akkor mindig kapóra jön egy jó kis összejövetel. A karácsonyi ünnepek, a szilveszter, az újévi köszöntések és a legvégén még a farsang is számos alkalom arra, hogy találkozzunk a barátokkal, rokonokkal, üzletfelekkel és ünnepeljünk, mulassunk. A legjobb, ha valóban magunk mögött tudjuk hagyni ilyenkor a munkahelyi stresszt és más gondokat, és átadjuk magunkat az örömteli pillanatoknak. Végső soron miért is ne érezhetnénk jól magunkat télen is?

K. E.

Képek:
piqs.de: Hector Melo A. - Noche de invierno- Winter night
piqs.de: Picasso6 - Snowboard2
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5372 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x