Lelki karbantartás - meditációval
Címlap / Psziché / Lelki karbantartás - meditációval

Lelki karbantartás - meditációval

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A meditációra elegendő rövid időt fordítanunk rendszeresen, mégis jelentős mértékben megkönnyítheti az életünket: oldja a napi stresszt, kiegyensúlyozza a lelkünket, erősíti a testünket és az immunrendszerünket. Az egyszerű meditációs technikákat bárki elsajátíthatja, semmilyen képzettség nem szükséges hozzá.  

Manapság nagyon sok bajt okoz a stressz, az idegeskedés. Legtöbb betegségünk hátterében megoldatlan lelki problémák állnak, melyek nagy része visszavezethető a ki nem adott, bennünk ragadt belső feszültségekre. A mai rohanó világunk feszített tempója sajnos nem ad túl sok időt, lehetőséget a felgyülemlett feszültség, a stressz levezetésére. Rohanásunkkal együtt a gondolataink is „rohannak”, hiszen agyunk szüntelen zakatol… mit, hogy is kellene csinálni, épp miből fizetem ki a számlákat, ki megy a gyerekért az oviba…stb.

Számtalan gondolatunk van percenként, folyamatosan „agyalunk”. Mivel tudatunk, elménk folyamatosan dolgozik, a tudatos énünk háttérbe szorul, vele együtt a tisztánlátásunk is. A tisztánlátás itt nem misztikus fogalom, nem arra vonatkozik, hogy látjuk-e az aurát vagy sem. Csupán a mindennapi dolgainkat értem ez alatt. Egy jó döntés meghozatalához is tisztánlátás szükséges, mivel „forrófejűként” nem tudjuk az adott helyzetet megfelelőképpen felmérni.

A fizikai test feszültségének levezetésére sok módszert ismerünk, azonban a lelkünkkel csak nagyon ritkán foglalkozunk.  Gondolataink lecsendesítésére a leghatásosabb módszer a meditáció, mely lecsillapítja zakatoló elménket, megnyugtatja lelkünket.



A meditáció olyan lelkiállapot, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belső világunkra összpontosítunk.
A meditáció célja a lelki béke megtapasztalása a megnyugvás, a környezetből való kikapcsolódás révén.

Meditáció – bárkinek megy és működik

A meditáció nem egy misztikus, másvilági dolog, és nem is nehezen elsajátítható. Nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer. Tulajdonképpen az egy pontra, dologra való koncentráláson alapszik. Ha semmilyen spirituális gyakorlatot nem folytatunk, és nem hiszünk semmiféle istenben vagy felsőbb hatalomban, a meditáció gyakorlatával akkor is boldogabb életet teremthetünk magunknak.

A meditáció különféle fajtáit számos kultúrában használják rendszeresen évezredek óta, mivel számtalan előnye van. Mind a testünkre, mind az elménkre, mind az érzelmeinkre hatást gyakorol.
A meditációnak több "mélysége", fokozata van. A legegyszerűbben elsajátítható módszer az imagináció (vagyis elképzelés) – ez nem más, mint egy vezetett meditáció. A lélek átadja magát a szavaknak, formáknak, érzéseknek, ezáltal megszabadulhat nagyon sok stressztől, feszültségtől és egyfajta nyugalmi állapotban pihen meg.

A meditáció pozitív egészségügyi hatásai

A rendszeres meditációval egészségesebbek leszünk, mert amikor a légzésünkre figyelünk, csökken a vérnyomásunk, lelassul a szívverésünk, nyugodtabbá válunk. Élesedik az elménk, amely hatékonyabbá teszi a kommunikációnkat mind a munkahelyünkön, mind a társunk, a barátaink, a családunk körében.
Könnyebben tudunk koncentrálni, ezért kevésbé érezzük magunkat leterheltnek. Tudatosítjuk az érzelmeinket, ezért ritkábban fordul elő, hogy túlreagáljuk a dolgokat.

Hamarabb megtaláljuk a megoldást életünk azon területein, ahol úgy érezzük, elakadtunk.
Közelebb kerülünk önmagunk, a körülöttünk lévő emberekhez, az életünk és az életfeladatunk megértéséhez.
 
 

A harmonikus élethez szükséges a meditáció, a tudat lecsendesítése. Szerencsére manapság egyre több ember tér a tudatosság útjára, mind testileg, mind lelkileg. Találunk már olyan helyeket, ahol segítséggel végezhetünk meditációkat.

A meditációt bárkinek ajánlani tudom, hiszen egyszerű módszer az életünk pozitív irányú átalakításához. Segíthet a munkahelyi, kapcsolati, családi problémákat könnyebben megoldani, döntéseket hozni, átlátni életünk feladatait. A rendszeresen végzett meditáció révén kiegyensúlyozottabbá, megértőbbé, nyugodtabbá, békésebbé és összeszedettebbé válunk, kevésbé esik nehezünkre koncentrálni és ellátni a feladatainkat.

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10019 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x