Pihenni tudni kell!
Címlap / Szépség-Egészség / Pihenni tudni kell!

Pihenni tudni kell!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ahhoz, hogy az élet minden területén a legjobbat adjuk magunkból, az egészséges táplálkozáson, rendszeres mozgáson, és az elegendő alváson kívül pihenésre is szükség van. Nem mindegy azonban, hogy ezt a tévé előtt heverészve, vagy aktívan és hatékonyan kikapcsolódva töltjük. A TESZ Alapítvány tippjei segítségével testileg és szellemileg is feltöltődhet. 

Egy jóleső séta vagy felüdítő jógafoglalkozás noha aktívan, de a pihenés kategóriájába tartoznak. Próbálja ki, mennyivel jobban esik a semmittevésnél!

Ha csak fél órája van
1. Válassza az infraszaunát!
Az infrakabin, a kellemes meleg hatékonyan oldja a stresszt, ellazítja a feszült elmét és a begörcsölt izmokat. A szauna ezen típusában nem a levegőt hevítik, az infravörös sugarak közvetlenül a bőrt melegítik annak mélyére hatolva. Ezáltal nem érezzük olyan fojtónak a meleget, felszabadulnak, és az izzadással eltávoznak a bőr mélyén lévő méreganyagok és ellazulnak az izmok. Edzés előtt, bemelegítésként vagy tréning után, levezetésként is kiváló.
2. Nyújtózkodjon egy kicsit!
A nyújtó gyakorlatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a stressz, az egyoldalú vagy túlzott terhelés, például ülőmunka vagy rendszeres és intenzív sport hatására megrövidült izmok elérjék vagy akár fokozzák eredeti mozgásterjedelmüket. Biztosan észrevette már, hogy ha feszült, a válla és a nyaka megmerevedik. Bizonyára izomlázat is átélt már, aminek hatására nehezebben mozgott. A nyújtó gyakorlatok megszüntetik ezt a merevséget, és közben a lelket is rugalmasabbá teszik. Sokszor az is jól jöhet, ha ott húzza-nyújtja a testét, ahol jólesik, arra azonban ügyeljen, hogy ezt laza bemelegítés után, melegben tegye.
3. Utazzon képzeletben!
Az álmodozás, ha jól csináljuk, korántsem az élet megrontója, épp ellenkezőleg, szebbé, hatékonyabbá tehetjük vele életünket. Ha úgy érzi, semmire nem jut ideje, csak kapkod és fáradt, szakítson egy negyed órát egy képzeletbeli utazásra. Vonuljon el egy csendes zugba, helyezkedjen el kényelmesen, csukja be a szemét, és képzeljen el egy olyan helyet, ahol igazán jól érzi magát. Lássa a legapróbb részletekig, figyelje meg az illatokat, a hangokat. Lássa saját magát ebben a megnyugtató, szívderítő környezetben. Meglátja, a negyed óra bőven elég, hogy feltöltődve térjen vissza munkájához.

Ha akad néhány szabad órája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7072 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x