Az érintésterápia ajándéka
Címlap / Psziché / Az érintésterápia ajándéka

Az érintésterápia ajándéka

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Ha az ember, mint oly sokan manapság, az önismeret útjára lép, nem a legkönnyebb ösvényt választja. Gyakran érhetik olyan élmények, amelyek elbizonytalanítják, hogy megéri-e egyáltalán önmagába nézni, vállalva a nehézségeket és kényelmetlenségeket. Kétségek, félelmek, visszaesések tarkítják ezt az utat, és sokszor nehéz fenntartani a reményt önmagunkban, és új erőre kapni az újrakezdéshez. A napjainkban elérhető önismereti-spirituális módszerek tömkelegéből pedig egyáltalán nem könnyű kiválasztani a legmegfelelőbbet. Néhány hete meghirdetett nyereményjátékunkon egyik olvasónk érintésterápiát kapott ajándékba, amely egy meglehetősen egyedi önismereti út. Olvasónk beszámolt a kezelés közben és azóta szerzett élményeiről, Tömör Erzsébet MET-terapeuta pedig a módszer tudatosságra gyakorolt hatásáról beszélt. 

A MET-terápiás játékunkon a szerencse Hegedüs Erika coachnak kedvezett, aki így mesél élményeiről:
„A Harmonet nyereményjátékának köszönhetően ajándékba kaptam egy MET-terápiás kezelést. Volt időpontom, volt kíváncsiságom, nyitottságom és sajnos volt valós fájdalmam is. Hetek óta tartó nyak- és vállfájásom elhatalmasodott, kisugárzott a hátam minden pontjára, nehezemre esett mozogni, feküdni, sportolni. Leginkább minden szinten és mélységben korlátozva éreztem magam, a fizikai fájdalom erőteljesen rombolta az életminőségemet. Háziorvosom alaposan kivizsgált, mivel orvosilag nem talált kapaszkodókat, felmerült, hogy lelki eredetű okok állhatnak a fájdalom mögött és asztalra került a stressz-oldás szükségszerűsége. Hát így indultam el a kezelésre.
Erzsébet egy energiákkal teli, nagyon jó hangulatú helyen rendel, már megérkezni is jó volt. Nagyon sokáig beszélgettünk, igyekezett feltérképezni, hogy milyen „csomaggal” érkeztem, én pedig automatikusan belehelyezkedtem a páciens szerepébe, amitől nyitottan és őszintén beszéltem helyzetemről.


Erzsébet felkészített, hogy sok minden bennem zajló folyamat felerősödhet a terápia eredményeként, közben akár látomásaim is lehetnek, érzeteim, tiszta képeim, ötleteim. Elképzelni sem tudtam ezt az információt, nemhogy elfogadni. Kezelés közben feküdtem és igazi kíváncsisággal vártam, hogy na, akkor most mi is történik. Nem tudok beszámolni világraszóló érzetről, sokkoló vagy drasztikus kezelési élményről. Szelíd érintések sorozata közben rengeteg gondolat kavargott a fejemben. Csak otthon állt össze a kép. Egy kristálytiszta üzleti terv lépései peregtek a szemem előtt, amelyek evidens módon egymáshoz kapcsolódó láncszemekből alkottak valami nagyon jó dolgot. Így utólag csak azt sajnálom, hogy nem jegyzeteltem le minden gondolatomat rögtön utána, mert most napokkal később gondolatfoszlányok maradtak csak meg. Hiába próbálom visszaidézni, kellett ott, akkor az a különleges állapot, amely teret adott kreatív gondolataim szárnyalásának. A kezelés végén Erzsébet megemlítette, hogy figyeljem az érzeteimet, mert a legtöbb ember észre sem veszi, amikor múlik a fájdalom, annyira könnyű újra fájdalom nélkül létezni. Megígértem, hogy figyelni fogok és ezzel utamra indultam. Ha valaki szánt volna időt arcom fürkészésére ott a buszon hazafelé, akkor látta volna döbbenetemet, az arcomra kiült elképedést. Elmúlt a fájdalom. Nem teljesen, de 90%-a a gyötrelemnek eltűnt! Kerestem a magyarázatot, a mechanizmus lényegét, az összefüggéseket. Bárkivel találkoztam, mindenkinek meséltem csillogó szemmel, fülig érő szájjal a tapasztalásaimról, annyira a hatása alá kerültem. Aztán teltek a napok és előjött a csalódottság, felszínre került ismét a fájdalom. Hiába emlékeztem arra, hogy Erzsébet beszélt a folyamatról, az egymásra épült kezelésekből, a szívem mélyén gyarló ember módjára szerettem volna, ha egyetlen kezelés megold minden problémámat. Coachként is sokszor tapasztalom, hogy a felgyorsult világ erősíti ügyfeleimben, hogy azonnali eredményeket akarjanak, és ha ez nem következik be, akkor hitüket vesztve, feladják vagy újabb azonnali megoldást ígérő lehetőség felé fordulnak. Kénytelen voltam bevallani magamnak, hogy én is sebezhető, érző ember vagyok, tudatosságom szunnyadt az erősödő fizikai fájdalom miatt. Elkedvetlenedtem, csüggedtségem keveredett valamiféle türelmetlenséggel. Aztán előszedtem ön-coachomat és tudatosan átgondoltam a folyamatot. Kénytelen voltam felismerni, hogy türelmetlenségem vette át a hatalmat és pontosan magam ellen megyek, ha bizonyos lépcsőfokokat kihagyok. Eszméltem és a tettek mezejére léptem. Van új időpontom, és nagyon várom, hogy Erzsébettel megvitassam a fájdalom felbukkanásának okait és az erősödő hullámzásaim mögött meghúzódó gondolatokat. Holnap végre újra kezelés, majd beszámolok újabb tapasztalásaimról….”Hogyan értelmezi mindezt a MET-terapeuta? Erzsébet így magyarázta Erika élményeit:

„Erika nagyon nyitottan érkezett a kezelésre. Fájdalmainak, konkrétan körülírt problémáinak nagyon örültem, hiszen akkor tudunk valós képet kapni a MET terápia hatékonyságáról, ha van mit megtapasztalni. Már az első találkozásnál is éreztem, hogy Erika tudatos hozzáállása a problémák gyökeréhez nagy segítségére lesz a terápia során. Az esetek túlnyomó részében egy hozzászoktatási idő szükséges ahhoz, hogy a kliens megtanulja a felelősséget átvállalni a saját élete, viselkedése és fizikai-lelki állapotai felett. Ez kezdetben rendkívül szokatlan, sokszor vált ki ellenállást, hogy nem lehet - és nem is érdemes - senkit sem hibáztatni önmagunkon kívül.
Erika vállában és a felső háti szakaszon érzett fájdalom kialakulása nem most kezdődött. Annyira stabil és erőteljes volt, hogy magam sem hittem, hogy egyetlen kezelés megoldást hoz, de még afelől is voltak kétségeim, hogy egyáltalán érzékelhető lesz majd minimális változás. A MET-kezelés során megélt élmények mindig nagyon egyéniek. A kliens mindennapjaira jellemző problémákkal függ össze: megoldásokat, magyarázattal teli felismeréseket, megértő-feloldó érzelmeket tükröznek a leggyakrabban. A MET-terapueuta nem érzékeli a kezelés során a kliensben végbement változásokat, legfeljebb azok következményeivel szembesül (érzelmi megnyilvánulások, illetve az izom struktúrájában történő változások formájában). Ezért engem is meglepett, hogy Erika a kezelés során üzleti terveket kapott saját belső intelligenciáján keresztül. Ugyanakkor teljességgel érthető, hiszen a test ellazult állapotában agyunk működése hatványozott, és a teremtő gondolatok, gyógyulási folyamatok ilyenkor a legaktívabbak.
A kezelés hatása több napon keresztül folyamatos. Ezért gyakran nem közvetlenül a MET terápia után érezhető a változás, hanem akár egy hét múlva. Ebben az esetben megfigyelhettünk egy csodálatosan működő gyógyító gesztust: a test a tudatosságával együttműködve visszatartotta a teljes megkönnyebbülést, változást. Miért történt mindez? Ahogy Erika is észrevette saját magán, az elme célja, hogy minden ugyanúgy folytatódjék, mint eddig, csak a fájdalom nélkül. A valós változástól annyira félünk – hiszen még ismeretlen -, hogy mindent elkövetünk, hogy ne történjen meg. Ez volt a valódi ok, hogy Erika visszarendezte a fájdalom egy részét. Természetesen jelen volt, és hivatkozhatunk is rá (a munkahelyi stresszre és a megoldatlan problémákra), de valójában még szüksége van arra, hogy mélyebben ismerje meg saját működését és válaszokat kapjon az önmagának feltett kérdésekre. Miért fáj a hátam? Szükségem van a fájdalomra, ha egyszer elfogadom, hogy én alakítottam a helyzetet hátfájássá?Folytatjuk!

Tömör Erzsébet – Hegedüs Erika

Kép: piqs.de:www.SirToebi.de.vu - Kerze
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8094 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x