Az anyám a programozóm - szabadság vagy véres valóság?
Címlap / Psziché / Az anyám a programozóm - szabadság vagy véres valóság?

Az anyám a programozóm - szabadság vagy véres valóság?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Homérosz óta tudjuk, hogy az asszonyok évtizedekig képesek várni a jutalomra, Freud unalmában komplexusokat talált ki a hiányokra és bőségekre egyaránt. Aztán a könnyed hatvanas évek következtek, amikor mindannyiunk örömére megtudtuk, hogy mindezeknek nincs semmi jelentősége...  

Minden kamasz metamorfózison megy keresztül. Kezdetben a biztonságot az anyánál találja meg, hogy később elszakadhasson. Kisebb-nagyobb harcok árán, de bebizonyítja, hogy ő, az Ifjú sokkal sokkal....szebb, mert a ruhái kicsit se hasonlítanak az ósdihoz, vagányabb, mert néha ő se tudja merre jár, okosabb, mert a világon minden az ő tervei és akarata szerint történik...

 

Asszonyok - tini szemmel

Ez a fogatókönyv tökéletes. Mire is akarok kilyukadni? Sétáljunk a város utcáin, és nézzük meg a negyvenes, ötvenes asszonyokat egy tinédzser szemével. Figyeljük a mozgásukat, a ruházatukat és hallgassunk bele a beszélgetéseikbe. Meglepő, de tipikus konszolidált, negyvenes és ötvenes asszonyi ruhákat viselnek. Érdekes, de a mozgásuk megfáradt, kissé lomha ahogy a szemük is kiégett és szomorú. A beszélgetéseikben gyakran adnak hangot elégedetlenségüknek, bár az ősök helyett a helyi gazdaság és a globális igazságtalanság a bűnös, na és a Huffnager Pisti, mert hagyta hogy a Józsihoz menjenek feleségül.
 
Ezek a nők, asszonyok a hippyk. A nagybetűs Virággyerekek, akik megalkották a rock and rollt, és a hozzátartozó életérzést, megszabadultak az évszázados érzelmi elnyomás alól és szabadon szerettek. Meglepő? Hogy történhetett meg az, hogy mára nincs különbség közöttük és a nagymamák között??

A fagyi lecsöpög
Mindannyian megfigyelhettük már, hogy amikor nagyon odafigyelünk arra, hogy a fagylalt ne csöppenjen a ruhánkra, akkor biztosan megtörténik a baleset. A szabadság gyermekei pontosan ennyire akarták elkerülni a hasonlóságot a szüleikkel, és mi történt? Hajszálnyira ugyanazokká váltak, hiszen miközben az utálatos tulajdonságaikra fókuszáltak elfelejtettek élni, és nem ismerték meg önmagukat. A tudatos önismeret ugyanis egészséges önbizalommal tölti el az embert, és az önmagával belső azonosságot élő személy megértő a környezete felé, s így válik függetlenné attól.
 
Milyen mozgatóerők húzódnak meg a mélyben?
Ahogy a földrengések során nem látszanak a kéreglemezek mozgásai, úgy azt sem érezzük ahogy a program dolgozik testünkben. A programnak van egy látható, és egy láthatatlan része is, és a programozó képes csak változtatni a terven. Későbbiek során csak javításra van már lehetőség. A gyermekkor olyan mint egy puha lemez, melyre rávésik az utasításokat védelem-tűzfal nélkül. S amikor a merevlemez működni kezd, automatikusan hajtja végre az utasításokat.
 
Ismerjük a programunkat?
Hosszú idő is eltelhet anélkül, hogy felismernénk hogy folytonos szakításaink, beteljesületlen karrierünk, vagy kielégítetlen szeretetvágyunk, szexuális szokásaink mennyire hasonlítanak a szüleink által mutatott példákra. Nehéz felismerni, hiszen amikor láttuk, tapasztaltuk őket, még élesben ment a játék - a kamaszkor előtt. Ebben az időszakban viszont a gyermek nem él a világ felé kritikával, magába olvaszt minden jellegű és fajtájú minőséget. A későbbiekben pedig egy hasonló szituációban előveszi a panelt, és elindul a program. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy pont olyan a barátnőnk akivel a kávét isszuk mint az undok Mici néni a szomszédból a bibircsókos orrával. Évek telnek el, mire zavarni kezd, hogy a kedves párunk pontosan annyira unalmasan és nagy pocakkal ül a tévé előtt, mint az idegesítő apánk....
 
Kék vagy piros kapszula?
Sajnos a matrixból való szabadulás sokkal nehezebb, mint Morpheus gyógyszerei közül választani. A Való Világban nincsenek Papok, csak marionett figurák, akikhez mindannyian többé kevésbé hasonlítunk. Az ébredés során csak a belső őszinteség és a külvilág felé való teljes felelősségvállalás lehet a változás kulcsa.
 
Az önismeret során felismerjük hogy a mi testünk is fárad, és elnézők leszünk a szüleinkkel. Meglátjuk, hogy a szavainkban sokkal több a múlt, mint a jövő. A kapcsolatainkban érezzük a kapaszkodókat és láncokat, ezért kíváncsian fordulhatunk a "másság" felé, legyen az buta, színes, kockás vagy kerek, de lehet hogy érdekesebb, mint a megszokott - és tanulhatunk általa.
 
Segítségek a változáshoz
Érdemes kezdeti lépésként Freudot takarékra tenni, és kicsit felforrósítani a nők mitológiai alakjait. Vegyük kezdetként a "Hókarú" Héra türelmét, Afrodité testtartásét ahogy a kagylón egyensúlyoz, és Világszép Tündér Ilona rafinériáját aki a sok sok próba alatt eléri, hogy szerelmes szolgája még az istállót is kiganézza. 
Figyeljük meg, hogy mindegyik szereplő közös vonása, hogy nem használja túl sokat az eszét. (Hiszen szép, ha egy nő okos, de okosabb, ha szép - ugyebár!) Az érzelmeit és testi jelzéseit követve a pillanatnyi idő testi érzékelését hasznosítja ahhoz, hogy szellemileg fejlődjön, tapasztaljon. Kövessük mi is ezt a formát néhány hétig, és figyeljük meg a változást!

Amikor kellemetlen tüneteket észlelünk a programban ( pl. a merészség teljes hiánya, az unalom biztonsága, a pletyka melege) akkor ítélet nélkül írjuk le a naplónkba, és hunyjuk le picit a szemünket:
  • milyen érzés jelentkezik a testünkben? hol kezdődik és merre tart? mennyire erőteljes? kellemes vagy inkább kényelmetlen? - és így tovább.
  • alakítsuk ezt az önmegfigyelést néhány percig, majd néhány mély lélegzet után nyissuk ki szemeinket és figyeljünk most a környezeti benyomásokra. Ítéletmentesen írjuk le a pletykálkodó barátnőt, rögzítsük a tükörben megfigyelt vonásainkat a naplónkba zokogás helyett, és könnyed rugalmassággal ugorjon át a tekintetünk a mosatlanon és a szennyes ruhán.
  • végezetül vegyünk egy mély lélegzetet, érezzük át ahogy eltölti minden egyes testrészünket, tudatosítsuk hogy igen, a program él, mozgolódik a sejtjeinkben, de mi rámosolygunk erre a valóságra is, és közben  a legteljesebb hálával és együttérzéssel önmagunk és a világ felé körbetekintünk, és nagyon erőteljesen észrevesszük azt, amire az adott pillanatban rácsodálkozunk.
 
A megfigyelés és érzékelés pillanata sok csodát rejt. Lehet hogy bensőségesebb kapcsolatba kerülünk az asztallappal és letakarítjuk szeretetből, vagy kidobjuk az összes mosatlant mert épp vásárolni akarunk egy új étkészletet. Ki tudja? Bármi, bármi megtörténhet ha nem harcolunk tovább a belső programunk ellen, és elkezdünk újat írni....
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4982 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x