A sértődékeny pletykafészek könnyen nevet és jószívű...
Címlap / Psziché / A sértődékeny pletykafészek könnyen nevet és jószívű

A sértődékeny pletykafészek könnyen nevet és jószívű

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Tudtad, ha egy negatív tulajdonság megvan benned, annak a pozitív megfelelője is benned van, csak lehet, hogy éppen még nem nyilvánult meg? Minden pozitív tulajdonságunk negatív megfelelője is bennünk van - a kérdés az, mit kezdünk vele?  

Ha egy ember nagy aktivitással rendelkezik és általában nagy az alkotóereje, törekvő, lelkes, merész, buzgó akkor ezek a tulajdonságok negatív párjából is valamelyik benne van: vagy a féltékenység, a szenvedély, a veszekedésre való hajlam, a mértéktelenség, a  pusztító kedv.
 
A pozitív és negatív tulajdonságok intenzitása nagyon sok mindentől függ. Például egy nagyon erőteljesen pozitív tulajdonságait megélő embernél a negatív tulajdonságok is nagyon erőteljesen megjelenhetnek. De sokszor előfordul, hogy az élet egy bizonyos szakaszában átfordulnak a tulajdonságok, egy bizonyos élethelyzetre adott válaszként, addig soha meg nem élt negatív tulajdonságait kezdi az illető élni.Természetesen a fordítottja is igaz, valaki évtizedekig éli a negatív aspektusait, például a sértődékenységet, a lenézést, a pletykálkodást, az állhatatlanságot, a szeszélyességet, a becstelenséget, a fecsegést, s az élet hatására elkezdi erőteljesebben megélni az előbbi tulajdonságok eddig ritkán megnyilvánult pozitív aspektusait, mint például a szorgalmasság, optimizmus, örömteliség, jószívűség, függetlenség, jártasság több mindenben, gondtalanság, s egyre kevésbé lesznek már jelen a régi negatív tulajdonságai.

S biztos lehetsz benne, hogy életed során bizonyos élethelyzetek megmutatják a temperantumod összes pozitív s negatív tulajdonságát. Hogy ezekkel mit kezdünk, csak rajtunk áll. Fontos a felismerés, az elfogadás. Tudatosítanunk kell, hogy igen, ez is bennem van, az elnyomás, letagadás nem tünteti el a negatív tulajdonságaim, csak elősegíti, hogy ritkábban törjön elő, ám akkor talán sokkal nagyobb intenzitással. Ha egy negatív tulajdonság nagyon erőteljesen megvan bennem, akkor valószínűleg annak pozitív megfelelője is igen erőteljesen bennem kell, hogy legyen.

Egy olyan személynek, akinek a pozitív tulajdonságai: a tárgyilagosság, megfontoltság, komolyság, határozottság, alaposság, lelkiismeretesség, pontosság, kitartás, elővigyázatosság, annak az élete során szembe kell néznie az alábbi tulajdonságok valamelyikével: emberiszony, megvetés, szótlanság, hanyagság, nehézkesség, lustaság…

Az is gyakran előfordul, hogy egy olyan szituációba kerülünk (pl: karambol), vagy olyan élethelyzetbe (gyász, megcsalás, nagy nyeremény, hirtelen jött ismertség…) ami kihoz belőlünk olyan tulajdonságokat, amikről még csak nem is álmodtunk volna magunkról, pedig ha ismertük volna a temperamentumok pozitív és negatív tulajdonságait, ez nem is lepett volna meg annyira. A temperamentumok megismeréseivel sokkal könnyebb a környezetünkben élők elfogadása, lehetetlen átgyúrásukra irányuló törekvéseink helyett.

Végül, aki hajlamos a levertségre, közömbösségre, szégyenlősségre, részvétlenségre, csökönyösségre tudja, hogy az alábbi tulajdonságok valamelyikében nagyon jó: alkalmazkodás, nyugalom, komolyság, szerénység, elmélyülés, irgalmasság, meditáció.

Érdemes a saját tulajdonságainkat is e kettősség alapján listázni és végiggondolni, mi az, ami felé érdemes lenne elmozdulnunk a mindennapi viselkedésünkben.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5478 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x