A negatív gondolkodás 7 előnye a túlélésért
Címlap / Psziché / A negatív gondolkodás 7 előnye a túlélésért

A negatív gondolkodás 7 előnye a túlélésért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Annyit, de annyit beszélünk a pozitív gondolkodásról! Olyan fontosnak, olyan elengedhetetlennek tartjuk, hogy képesek vagyunk ennek érdekében önnön jól felfogott érdekünket szolgáló, természetes negatív érzéseinket a pokol kénköves fenekére száműzni. Ne tegyük!  

A negatív gondolatoknak igenis helyük van a világunkban! Bátran megdobálhat minden „erőszakkal pozitívan gondolkodó” bármivel. Ők ugyanis hajlanak rá! Az efféle pozitivitás mögött ugyanis rejtett agresszió rejlik, melynek gyökere az elfojtott természetes érzelmekben van. A természetes érzelmek sorában pedig  mindenképp ott van a düh, a harag, a csalódottság, a bosszankodás, a méltatlankodás, a meg nem értettség és még sorolhatnám.

Azok, akik ezeket az érzéseket soha nem akarják megélni, átélni, belsővé tenni, integrálni, majd feldolgozni, azokból sajnos soha a büdös életben nem lesz pozitív gondolkodó, csupán felszínen maszatoló, elfojtott haraggal küzdő, szépelgő, modoros kis lény, aki mesterről mesterre rebbenve végül valamilyen csúnya betegségben hal meg.

A negatív gondolatok helye életünkben

Egy fontos dolgot szeretnék neked mondani: jogod van hozzá, hogy rosszul érezd magad! Ahhoz, hogy boldog légy, hogy élvezni tudd a boldogságot, szabad boldogtalannak is lenned! Jogod van hozzá, hogy kinyilvánítsd, hogy nem érzed magad jól érzelmileg, s ahhoz is, hogy ezeket az érzéseket átéld. A maga teljességében megéld. Engedd, hogy átfájjon egy veszteség. Engedd, hogy néha eluralja lényed a düh. Engedd, hogy bosszús légy, ha méltánytalanul bánnak veled! Engedd magad érezni! Minden érzésed jó, helyes és szabad!A negatív gondolatokat nem kell pozitívvá forgatni!

Ezek csupán elfojtásokat eredményeznek. Egy boldogtalan, üres, kereső, de nem találó, viselkedésében eléggé furcsa, lényében eléggé torz embert eredményeznek. Olyat, aki látszatokból épített várat és retteg belépni, mert tudja, hogy ez a fal nem véd, ez a tető nem óv, ez a padló nem tart meg. Ha már eljutottál ebbe az állapotba, akkor ülj most ide és figyelj! Jó vagy! Jó vagy, mert eljutottál idáig! Egyetlen rossz, elnyomó, ártó személy nem jutna el idáig, hanem korábban lecsukta volna már ezt a cikket! Számos cikk, írás, könyv szól arról, hogy a negatív érzéseket nyomd el. Ezek az elnyomott negatív érzések építőkövekké lesznek a látszatok várában – falat húznak közéd és a valóság közé. Neked, mert jó ember vagy, jogod van a teljességhez. A teljesség nem csak pozitív. A teljesség kiegyenlített, tehát része mindkét pólus, s ezek megéléséből adódóan magától értetődő módon a harmónia.

A negatív gondolatok 7 előnye a túlélésért
  1. A negatív érzés valódi – ahhoz segít hozzá, hogy megleld saját lelked sérüléseit és eljuss ezen az ösvényen a gyógyításig, és az okot kezeld.
  2. Honnan nézve negatív? A túlélést sokszor éppen az segíti, hogy hirtelen félni kezdünk, megfutamodunk (ugye ezek negatív érzések?) – s ezek óvnak meg bennünket mondjuk egy ártó személytől, vagy egy katasztrófahelyzettől. Mi volna, ha ezt a félelmet, ezt a megfutamodást elfojtanánk? Vajon tényleg annyira pozitív lenne az eredmény?
  3. A negatív érzés átélése, átérzése nélkül egyszerűen nem lehetséges eljutni sem a belső megbocsátás, sem a valódi szeretet állapotáig. Amíg nem érzem a saját negatív érzéseimet, addig nem leszek képes a másikét sem érezni, látni, érteni, s addig nem tudom szeretni benne az esendőt, a megbántottat, a gyengét.
  4. A negatív érzés felismeréséhez szükséges a negatív gondolat. „Én félek” – „Én megbántva érzem magam” – „Mellőzöttnek érzem magam” – „Fáj” Tudatosítsd magadban, hogy az érzés benned van, de annak a másik nem szükségszerűen okozója. A te érzésed ettől még minden kétséget kizáróan helyes és tökéletes. Olyan is van, amikor a másik direkt árt, mert ez abban a helyzetben számára a legjobb, amit tehet. Leértékel Téged, megüt, vagy tudatosan keresztbe tesz, stb… Lépj a következő pontra!
  5. Nem kell eltűrnöd, hogy bántsanak! Talán ezt a legfontosabb tisztázni! Nagyon sok pozitív gondolkodó úgy próbál a szarból fagylaltot csinálni, hogy folyamatosan tűri a bántást. „Nem baj, ha megver (megcsal, lehord, stb..), de legalább hozzám jön haza!” „Krisztus azt mondta, hogy tartsd oda a másik orcádat is – én szeretetből eltűröm, hogy …. (ide bármilyen bántás jöhet), hiszen a szeretet mindenek felett áll.” Nos, ez nem szeretet. Nem pozitív gondolkodás. Ez megalkuvás és gyávaság, mely nem mer konfrontálódni, nem mer szembe nézni a valósággal.
  6. A pozitív gondolkodás betegségeket hoz létre, mert elfojtás van mögötte. A ki nem fejezett harag különböző gócokat hoz létre a szervezetünkben. Semmiképp ne keverd össze a pozitív gondolatokat a tudomásul nem vevéssel – az utóbbi ugyanis elfojtás, s mint ilyen nem engedi ki az energiát magából. Gócként meggyűlik, mint egy sebben a genny és mélyen kezd fertőzni.
  7. Hiteltelenné válunk a környezetünk számára, mint a pap, aki vizet prédikál és bort iszik – elveszítjük a barátainkat, azt fogja átélni a környezetünk, hogy nem vagyunk empatikusak, nem reagálunk a problémáikra a megfelelő módon – mert nem reagálunk rájuk így. Hányszor hallom, hogy ha sírni volna kedve valakinek, ha elhagyta a szerelme, vagy meghalt a kutyája, kirúgták az állásából, a sok pozitivista ilyeneket mond: „Biztosan nem volt véletlen, majd a következő munkahelyeden sokkal jobb lesz minden!” vagy „Bodri már bizonyára az örök vadászmezőkön van, betöltötte a karmáját, letette a földi létet neki már jobb, engedd el!” vagy „Bizonyára az volt a karmátok, hogy a Józsi lelépett a Gizivel, örülj neki, legalább nem kell a piszkos ruháját vasalnod!” Biztosan erre a fajta pozitívságra vágyódik a környezetünk? Természetesen nem jelenti, hogy le kell menni bárki mellé a padlóra és együtt vérezni vele a gondokon, de az együttérzés egészen biztosan többet ér, mint az erőltetett pozitívba hajlás.
 

Ha azt látod, hogy valami boldogtalanságot okoz, dobd el ott és akkor - ne tartsd meg egyetlen pillanatig sem. Ez a bátorság; bátorság élni, bátorság kockáztatni, bátorság kalandozni. És a mindenség, a fény, a szeretet, az öröm és az áldás csupán a bátrakat jutalmazza meg egy napon - mondta Osho. Szerintem igaza volt…

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x