A változás: légy te magad
Címlap / Psziché / A változás: légy te magad

A változás: légy te magad

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Akármivel is vagyunk elégedetlenek az életünkben, a körülményeinkben, egyetlen dolog van, amin igazán képesek vagyunk változtatni. Ám ez a legnehezebb munka.  

Sokan érzékelik kívül és belül is a rengeteg változást, az átalakulásokat, amelyek jó ideje zajlanak már. Lehet, hogy néha annyira erőteljes mindez, hogy nem is értjük elsőre, mi is történik most. Máskor a változások olyan finoman és lépésről lépésre jönnek, hogy alig vesszük észre a folyamatot.

Mi zajlik a világban? Mi történik velem? Ahogy az emberiség tudatossága fejlődik és emelkedik, úgy alakul át a külső világ is. A rendrakás és átalakulás nem mindig könnyű, mert gyakran ragaszkodunk a régi dolgainkhoz, mintáinkhoz, amelyektől már meg kellene válnunk. Így mi magunk tesszük nehézzé mindezt. Ráadásul minden felújítás kisebb-nagyobb kosszal és káosszal jár, és ezt a helyzetet pedig kénytelenek vagyunk átvészelni valahogy. Sokan észrevették, hogy mintha „felgyorsult volna az idő”, sokkal több minden történik ugyanannyi idő alatt, és mintha sokkal kevesebb időnk lenne, hogy a megszaporodott teendőink végére érjünk. Mindez a tudatosodás és a rezgésszintünk emelkedésének velejárója is.



Ugyanakkor rövidebb idő kell ahhoz is, hogy valóra váljanak a vágyaink, elképzeléseink, de ugyanígy a félelmeink is hamarabb megmutatkoznak. A szándékunk kinyilvánítása és a megvalósulás között is rövidebb idő telik el. Vagyis egyre könnyebb lesz észrevennünk és a gyakorlatban is megtapasztalnunk a gondolataink és érzelmeink teremtő erejét. Mélyebben megérthetjük és integrálhatjuk a világunkért, önmagunkért vállalt felelősségünket.

Egyre tisztábban megmutatkozik számunkra, hogy amit elhiszünk a valóságunkról, azt fogjuk megtapasztalni. Azzal, hogy megválogatjuk, miben hiszünk, miről mit gondolunk és gondozzuk az érzelmeinket, a saját életünk teremtőivé válunk. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ha egy emberről, egy helyzetről csak negatív gondolatokat és érzelmeket dédelgetünk, akkor az az ember azt az arcát is fogja felénk mutatni – amit annyira nem szeretünk. Akkor azt a helyzetet fogjuk megtapasztalni, amiről negatív véleményünk van. Így megérthetjük, hogy végső soron nincs kint és bent, hiszen amit kívül látunk, az a bensőnket tükrözi. Ennek az alapelvnek a megértése és elfogadása hosszú folyamat, mert azt kívánja meg tőlünk, hogy 100 %-ig vállaljuk önmagunkért a felelősséget. Hogy keményen dolgozzunk azon, hogy a külvilágban az mutatkozzon meg, amit szeretnénk.
 
 

Ez a kemény munka pedig elsősorban belső munka: az érzelmeink, gondolataink, hiedelmeink átalakítása, vagyis önmagunk megismerése és átalakítása. A régi sérelmek elengedése, megbocsátás önmagunknak és másoknak: a bántásokért, a cserbenhagyásokért, az elszalasztott lehetőségekért. Nem véletlen, hogy ezt már a régi bölcsek, mint például Lao-Ce is hőstettnek tartották – aki próbált már úrrá lenni a saját rossz szokásain vagy megbocsátani önmagának egy súlyos hibát, az tudja, miről beszélek.

"Aki másokat ismer, okos,
aki magát ismeri, bölcs.
Aki másokat legyőz, erős,
aki önmagát legyőzi, hős.."
(Lao-Ce)

Viszont csak ez a tudatos rendrakás és önvizsgálat teszi lehetővé azt, hogy tiszta lappal újra kezdjük. Újra nekifussunk és átformáljuk az életünket- belülről kifelé haladva. „Légy te a változás, amit a világban látni kívánsz” – mondta Gandhi, összefoglalva ezzel a tudatos élet lényegét. Ehhez pedig nemcsak nyitott szív szükségeltetik, hanem nyitott elme – hajlandóság arra, hogy befogadjunk a megcsontosodott ideáinktól, elképzeléseinktől elütő, új ismereteket is.
 
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5963 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x