Köss békét az életeddel!
Címlap / Psziché / Köss békét az életeddel!

Köss békét az életeddel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A sorsa ellen forrongó, békétlen, vagy hazug élet előbb-utóbb rádől az emberre. Nem hiszek a kívülről jövő megváltásban, és akit ilyen naiv hit táplál, az bizonyosan csalódni fog. Akit visznek, hoznak, küldenek, megmentenek, az nem önszántából lép. Hogyan lehet a nehézségek ellenére is megbékélni a saját életünkkel?  

Segítőként alapvető dolgom az elfogadás. De kételyek azért jócskán ébrednek bennem, amikor megkeseredett ember-meséket ismerek meg, és azokban kizárólagosan az élet örömtelenségének sötét árnyai elevenednek meg. Megérintenek, és mélyen elgondolkodtatnak azok a hősök, akik saját életük ellen vívják csatáikat a végkimerülésig, fejvesztve háborúznak, dühödten és megsebzetten dörömbölnek a béke kapuján.

Talán hónapok, évek, évtizedek telnek el, míg eljön egy nap, amikor úgy érzed: nem mehet így tovább az életed, mert tünetektől, elégedetlenségtől, sikertelenségtől szenvedsz, vagy egyszerűen csak nem érzed jól magad. Aztán találsz: valamitől, valakitől azt várod, hogy segít rajtad, őrjítően szerelmes leszel, eszeveszetten dolgozol, megszállottan házat építesz, gyereket szülsz... Mindezektől megváltást akarsz a bajaidra, fogcsikorgatva erőlködsz, de az életöröm mégsem érkezik...

Keresel egy módszert, egy gyógyszert, egy csodaszert, egy orvost, egy alternatívát, egy terapeutát, természetgyógyászt, vagy valaki mást… Gyors világban, gyors megoldás dukál, ezért  azonnal, fájdalommentesen meg akarsz szabadulni a kínoktól, letenni az összegyűlt batyut a válladról, ami alatt roskadozol… De nem megy… Dühös vagy és keserű… Harmóniát követelsz az életedtől, kódot a boldogság kapujához, de senki és semmi nem segít ebben Neked… Miért?...

"Minden mindenből ered, és minden mindenné válik." (Leonardo da Vinci)

Én azt látom az élettörténetekben, hogy ha elválik a belső a külsőtől, az ember egysége szétdarabolódik, azt mindaddig nem lehet egybekovácsolni, míg a természetes rend nem kerül újra helyre.

Természetes renden itt azt értem, hogy együtt kell működtetni a szellemi-lelki és fizikai szintjeinket, a külső világunkat a belső világunkkal egyként felfogni és megérteni.

Azok képesek megszabadulni a boldogtalanság, a depresszió, a szorongás, a félelem és más megbetegítő erők fogságából, akik felismerik, hogy belső átalakulásra van szükségük az életük megváltoztatásához, akik új szemléletet tudnak kialakítani az életlről vallott felfogásukban, másként, más szemmel tudnak tekinteni önmagukra és a világra.

Akik gyanakvással és irigykedve tekintenek a  harmóniát és derűt sugárzó emberekre, azok abban a  tévhitben vannak, hogy a békés ember: egy szerencsés, gondtalan mázlista. Pedig a sorsba való belesimulás, az élettel való együtt-áramlás hatalmas erőt kíván tőle is, amelyben a harmóniájáért naponta szükséges tennie, különben kiüresedik az élet- pohara.


Ehhez hajlandóság és erőfeszítés is szükséges. Az elszántság és változásért való tenni vágyás áldozathozatala mellé, társként odaszegődhetünk,- mint segítők, ezerféle gyógyító eljárással támogatva, elkísérve az embert,- a saját magát gyógyító, megváltó útján.

Nem ismerek másféle sorrendet. Akit visznek, hoznak, küldenek, megmentenek, az nem önszántából lép. Nem hiszek a kívülről jövő megváltásban, és akit ilyen naiv hit táplál, az bizonyosan csalódni fog.

A boldogtalanság, a betegség nem kívülről érkezett, ezért aztán a tartós és mély gyógyulás sem kívülről érkezik meg hozzá,- mindenekelőtt belső tőről fakad.

Akikben ez nem indul el, és teljességgel nem történik meg, azokon sajnos az éveken át tartó gyógyszerelés, tréningek sora, önismereti „mélyen szántások” sorozata, mesteri tanfolyamok tömkelege sem segít! A tüneteik, boldogtalan állapotuk fennmarad, vagy átmeneti elégedettség után, gyorsan visszatérnek sötét alagútjaikba.

Jó néhány depresszióval, pánikbetegséggel, fóbiával kezelt embert ismerek, akik brutális mennyiségű kémiai szer hatása alatt is, változatlanul pokolian érzik magukat. (Egyik fiatal páciensem, édesanyja halála utáni gyászára, napi hét darab (!) tablettát kapott „kezelésként”.) Hozzá hasonlóan, mások  alvászavarai, szorongásai, rohamai is folyamatosan fennállnak, mert a fizikai szintű (biológiai, gyógyszeres) terápia mellé nem társult a szellemi és érzelmi terület gyógyítása, fejlesztése, változása.

Így az egy-ség (=egység), az egész-ség (=egészség) nem jöhet létre, míg ez a segítés és önsegítés nem képez holisztikus egységet.

Hasonló történik, amikor különféle mentális technikák alkalmazása mellé nem társulnak igaz(i) érzések, vagyis „programozza” valaki magát kitartóan pl.: a félelmei leküzdése miatt, miközben mély érzelmi szinten tele van aggodalommal, rettegéssel, bizalmatlansággal, ősrégi blokkokkal… Nem csoda hát, hogy a szellemi szint trenírozása önmagában eredménytelen.

Sokan vannak, akik pontosan tudják, mit kellene tenniük, mert megtanulták könyvekből, hallották előadásokon, vagy megsúgta a belső hangjuk… De a mindennapok valóságában, gyakorlatában mégsem teszik, amit kellene, mert nem tudják megtenni, nincs akaraterejük, eszközrendszerük hozzá. Így a szellem akarata és a szív sugallata ismét kevés ahhoz, hogy változás következzen be, mert hiányzik hozzá a tett, a kétkezi munka ereje, ami hidat építene az új élethez, átvihetne a túlsó partra: az örömteli, békés élet birodalmába.

A sorsa ellen forrongó, békétlen, vagy hazug élet előbb-utóbb, de mindig rádől az emberre, ebből csak látszólagos menekvések vannak (alkohol,-drog,-evés,-szex,-karrier,- és pénz hajsza), mind- mind kitörési pontok, de a betemetettség egyre fullasztóbbá válik, lelki és fizikai betegségeket teremt. Az ember szellemi, érzelmi és testi egységének együttes átalakulására van szükség ahhoz, hogy a mindennapokban, a hangulatban, az egészségben, valós és tartós változást lehessen tapasztalni, és a lelki békét fenn lehessen tartani.

Szükséges annak elfogadása, hogy az ember élete igenis tele van szenvedéssel (is), veszteséggel (is), próbatételekkel (is), amelyekből a talpon maradáshoz, vagy a felálláshoz, keresési vágy és találás is szükséges. Örömöt találni, értelemre lelni a nehézségekben, megbékélni a megváltoztathatatlanokkal, életstratégiát kialakítani a változásokhoz, tanulni az ember létet, felnőni az élet csodájához.
Kép: pixabay.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13410 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x