11 dolog, amit el kell végre engedned!
Címlap / Psziché / 11 dolog, amit el kell végre engedned!

11 dolog, amit el kell végre engedned!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Valószínűleg nem vagyunk mindenre büszkék, amit a múltban tettünk. De ez így van rendjén. A múlt nem a jelen - mi az, amit mindenképp hátra kell hagynunk, hadd vesszen a múlt homályába?  

A múltban elkövetett tetteink, múlttal kapcsolatos töprengéseink legtöbb esetben csak gátolnak bennünket, megakadályoznak az előrejutásban. Miért kellene azzal foglalkoznunk, ami a múltban történt? Jobban járunk, ha túllépünk rajta. Melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes a múltban hagynunk, felülkerekednünk rajtuk, hogy jobban érezzük magunkat? Hiba, ha…

-…hagyjuk, hogy mások írják az élettörténetünket:
akár egész életünket eltölthetjük azzal, hogy amiatt aggodalmaskodunk, mit gondolnak rólunk, mit várnak tőlünk mások, de nincs sok értelme. Ezzel nem jutunk messzire. Ha nem állunk a sarkunkra és mások véleményével foglalkozunk, nagy rá az esély, hogy valaki másnak a tervei szerint élünk majd…

-…attól félünk, hogy hibákat követünk el:
a hibáinkból tanulnunk kell. Azért tanítanak, hogy képesek legyünk szebb jövőt építeni magunknak. Nem szabad félni tőlük!. Gyakran az átélt, erőteljes érzésekből, leckékből, hibákból születnek a legnagyobb vívmányok, a legszebb alkotások, legörvendetesebb dolgok. Kérdezzünk csak meg egy költőt, írót, zeneszerzőt, egy szeretőt vagy egy szülőt… Nem minden lehet megtervezett az életben, mégis jobb dolog válik belőle, mint azt valaha is képzeltünk.

-…azt gondoljuk:
a tökéletes mindenki számára ugyanazt jelenti. A tökéletes embernek lehetnek hegek az arcán. A tökéletes embernek lehet 60 évesen hosszú haja, vagy rövid és ősz tincsei 35 esztendősen. A tökéletes ember viselhet parókát. Szeretkezhet férfiakkal, nőkkel, mindkettővel, vagy egyikkel sem. A tökéletes ember beverheti olykor a fejét, rendelkezhet felesleges zsírpárnákkal, lehet hófehér vagy csokoládé színű bőre. A tökéletes ember mindenhol ott van - a tükörben is. Igen – ez így van! Mindannyian tökéletesek vagyunk a magunk módján.

-…negatívan gondolkodunk: amiben mindenképp biztosak lehetünk, az az, hogy gondolkodásunk a boldogságunk útjába állhat. A gondolataink határozzák meg, hogyan érezzük magunkat, tehát miért ne válasszunk inkább jó gondolatokat? Minél jobban élvezzük és ünnepeljük saját életünket, annál több dolog lesz életünkben, amiért valóban ünnepelhetünk. Választhatunk, hogy akarunk élni életünk hátralevő részében…


-…csak azért teszünk valamit, mert a többiek is: engedjük meg magunknak, hogy kisétáljunk azokból a helyzetekből, amelyek rossz érzéssel töltenek el. Nem kell elmagyarázni vagy megérteni azt. Csak bízzunk abban, amit érzünk. Ne hozzunk olyan döntéseket, amelyek a népszerűségre alapoznak. Csupán azért, mert más emberek megtesznek valamit, nem biztos, hogy az számunkra is megfelelő választás.

-…halogatjuk céljainkat, nem éljük ki szenvedélyeinket: a különbség aközött, kik vagyunk és kik akarunk lenni, az, hogy mit teszünk. Igen, ez fájni fog. Időbe fog telni. Odaadást igényel. Akaraterőt igényel. Egészséges döntéseket kell hoznunk. Áldozatot igényel. Meg kell erőltetnünk agyunkat és testünket. Kell, hogy legyen bennünk szenvedély. Ám, ami ígéretes: amint elértük célunkat, meglátjuk, mennyire megérte. Ne feledjük: semmi sem idővesztegetés, amit szenvedéllyel csinálunk, mindegy, mi lesz a vége.

-…nem követjük a megérzéseinket: ha egy napon visszanéznénk életünket, legyünk biztosak abban, hogy érdemes lesz megnézni. Álljunk meg és gondolkodjunk. Valóban gondolkodjunk! Mit szeretnénk ténylegesen csinálni életünkben? Felejtsük el azt, amit „csinálnunk kéne.” Mi hoz izgalomba? Mire nem érezzük magunkat képesnek? Legyünk őszinték magunkhoz. Válaszunkat csak mi fogjuk megtudni.

-…azt hisszük, a kudarc a siker ellentéte.
A kudarc nem a siker ellenkezője, hanem a siker része. A sikertelenség sikerré változik, amikor tanultunk belőle. Ha megváltoztatjuk hozzáállásunkat a dolgokhoz, másként tekintünk azokra, a dolgok is megváltoznak. Ahelyett, hogy arra koncentrálunk, mi hiányzik, milyen messzire kell eljutnunk, fókuszáljunk a jelenre és arra, mi mindent értünk el eddig.

-…nem mutatunk tiszteletet: olykor tiszteletben kell tartanunk a másik ember érzéseit, még ha nem is jelentenek nekünk semmit, mivel talán a gesztusunk sokat jelent a másik számára. Tiszteletet kapunk, ha tiszteletet adunk. Tehát bánjunk mindenkivel kedvesen és tisztelettel, még azokkal is, akik netán durvák voltak velünk. Nem azért, mert ők „jó fejek”, hanem mert mi azok vagyunk…

-…hagyjuk magunk mögött azokat, akik azt akarják, hogy mások legyünk
. Olykor, ha szabaddá válunk, hihetetlen dolgokat tudunk elérni. Ha felszabadulunk, erősebbé válunk. Jobb nem kedvelt személynek lenni azért, mert önmagunk vagyunk, mint szeretettnek lenni azért, amilyenek valójában nem vagyunk. Ne változtassunk magunkon mások kedvéért, legyünk önmagunk. Mások is önmagunkért szeretnek minket – ha pedig mégsem, azokat az embereket hagyjuk elmenni.

-…hagyjuk a múltban azokat, akik már nincsenek velünk. Nem léteznek kudarccal végződő kapcsolatok, minden személy, akivel találkozunk, tanít valamire. Néha egyszerűen „túlnövünk” a másikon. Ne próbáljuk kijavítani a javíthatatlant, fogadjuk el és lépjünk tovább. Ha valaki elhagy bennünket, fontos, hogy érzelmileg engedjük el őt. Emlékezzünk arra is: ez nem a vég, hanem az új kezdete. Csupán azt jelenti, hogy egy fejezet véget ért az életünkben. De a történetünk folytatódik…

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 21131 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x