Tudás vagy bölcsesség?
Címlap / Psziché / Tudás vagy bölcsesség?

Tudás vagy bölcsesség?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

A bölcsesség nem függ iskolázottságtól, intellektustól, a megszerzett tudástól. Lehet valaki nagyon tanult és mégsem bölcs. S mégis, a tudás és a bölcsesség kéz a kézben járnak. Paradoxonnak tűnik?  

A bölcsesség egyfajta lélekállapot, ahol az egyénből sugárzik az empátia, a szeretet, a lelki béke, a belső öröm, s az eddig megszerzett tudását gyakorlati tapasztalatba átültetve használja. Van, aki veleszületett bölcsességgel bír, van, aki idősebb korára sem nevezhető bölcsnek.

 „A bölcsesség nem az értelemtől és az emlékezőtehetségtől, hanem az egyén személyiségének érettségétől, tisztaságától és tökéletességétől függ.”
(Franz Bardon).A bölcs ember összhangban van Magával, Embertársaival, s a Természettel.
Mert élni, változni, változtatni vagy éppen maradni tud és mer, amikor kell, beszélni, amikor szükség van rá, s hallgatni, ha ez a bölcsebb. A bölcs ember nem fecseg, nem kritizál, nem bírál, egyfajta mély béke s elfogadás lengi körül. Már a közelében lenni is megnyugtató, felemelő. A bölcs ember nyugodtan beszél, nem keresi a maga igazát, szavaiból szeretet, nyugalom s erő sugárzik. Nem a megmutatni akarás, a megváltoztatni akarás vágya hajtja.

Szavainak forrása az Igazság,
érezzük, hogy mindaz, amit mond, Igaz, s mégis nem várja, hogy változtassunk, elfogad olyannak, amilyenek vagyunk. Jelenléte megnyugtató, inspiratív, soha nem akar senkit semmire rávenni, hiszen tudja, megélte, hogy mindenki saját tempójában változik, változtat – ha akar, ha megérett rá.

A bölcs ember nem alkalmaz érzelmi manipulációt, nem sértődékeny, nem zárkózott, nem dühöngő… Nem tart fenn fájdalmas kapcsolatokat. Soha nem panaszkodik. Tudása, tapasztalatai beépültek. Testileg, lelkileg egészséges, kiegyensúlyozott, harmóniában lévő.

Te hol tartasz ebben a folyamatban?


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1198 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x