Tiszta lappal 2013-ban: az újévi fogadalmak titka
Címlap / Psziché / Tiszta lappal 2013-ban: az újévi fogadalmak titka

Tiszta lappal 2013-ban: az újévi fogadalmak titka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-24

Egy év utolsó napjai kitűnő lehetőséget nyújtanak arra, hogy számot vessünk mindazzal, ami eddig volt, ami tetszett és ami nem, amin változtatni szeretnénk és amivel meg vagyunk elégedve. Ugyanakkor ezekben a napokban szembenézhetünk a minket ért csalódásokkal, fájdalmakkal és lehetőség szerint magunk mögött hagyhatjuk őket. Mégis azt látjuk, hogy ezek az álmok és célok a legtöbbször nem teljesülnek. 


Rendezvénynaptár
A nagy változásokkal az a helyzet, hogy nem elég, ha különleges körülmények előzik meg őket. Az év vége egy nagyszerű körülmény, egy nagy lehetőség és ráadásul nem az utolsó, hisz jövőre újból élhetünk vele. És mégis, ez nem elég a változáshoz.

Sokszor láttam már nagyméretű álmokat az év végi listákon: leszokom a cigiről... végleg; jövőre mindenképp elmegyek nyaralni; befejezem az iskolát; többet nem veszekszem a párommal; meggógyulok; stb. Egyes álmokhoz elég a puszta elhatározás és teljesülnek. De akkor tulajdonképpen ezeket bármikor el lehetne dönteni, nem szükséges hozzá, hogy év vége legyen.


Szóval eljön a december, megszületnek a világmegváltó listák, a nagy tervek és aztán januárban már meg is feledkezünk róluk. Ha eszünkbe jut (vagy eszünkbe juttatják azok, akiknek hirtelen lelkesedésünkben elmeséltük), kissé zavart mosollyal ismerjük be, hogy „hát igen, tényleg úgy volt, hogy.... aztán nem jött be”.

Azt hiszem, nem is nagyon tesszük fel a kérdést: vajon miért nem sikerült? Ha mégis feltennénk, akkor elgondolkodhatnánk a következőkön:
  • Ki akarta ezt a változást? Én? Vagy inkább a szüleim, párom, gyerekeim? – mert ha nem 100%-ban az én döntésem, akkor nem is fog megvalósulni. Arra rengeteg energiánk van, hogy a saját vágyainkat megvalósítsuk, arra már kevesebb marad, hogy a másokét is teljesítsük.
  • Mennyire volt reális a cél, amit kitűztem? Megvalósítható a kitűzött időben és energiában az, amit szerettem volna? – sokszor annyira nagyon vágyunk a változásra, hogy nem vesszük figyelembe a valós megvalósítási lehetőségeket. Már annyira elegünk van abból ami eddig volt, hogy most rögtön akarjuk a változást.
  • Mennyire hiszek abban, amit magamnak kitűztem? Mennyire hiszek magamban? – ha csak az év végi lelkesedés sodort magával, ez még nem elég a változáshoz. Fontos hinnünk abban, hogy képesek vagyunk megtenni azt, amit szeretnénk.
  • Mennyire vagyok képes kilépni a komfortzónámból? – a változások mindig azzal járnak, hogy új helyzetbe kerülünk, ami nem könnyű, ismeretlen, nem kényelmes. Kitartás kell hozzá, motiváció és hit. Képesnek kell lennem kilépni a kényelemből az ismeretlenbe.

Ha a fentieket végiggondoljuk és így a számunkra megfelelő és megvalósítható célokat tűzzük ki, mindenképp nagyobb eséllyel tudunk változni.

Kellemes és sikeres év végi tervezgetést mindenkinek!


Seer Szeréna, pszichoterapeuta
www.szerena.eu
0630 20 354 91
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4088 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x