Az öngyógyítás kulcsa
Címlap / Psziché / Az öngyógyítás kulcsa

Szabad Mihály

Az öngyógyítás kulcsa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Napjainkban egyre újabb és újabb típusú gyógyító rendszerek jelennek meg, bár a módszer fajtájánál néha többet számít a gyógyulni vágyó tudatossága. Hogyan gyógyulhatsz a tudatod segítségével?  

Az elmúlt időszakban az egyik legdinamikusabban fejlődő irányvonal a kvantumgyógyítás, melynek sokféle képviselője jön külföldről néhány napos tréningeket tartani. Óriási különbségek vannak a technikában, melyeket valóban át lehet adni néhány nap alatt. Amiről viszont kevés szó esik, pedig ebben minden gyakorlati felhasználó egyetért, az a Tudatosság kérdése. Pedig ez sokkal fontosabb tényező, mint maga a módszer fajtája, ha valóban használni szeretnénk a kvantumgyógyítást.

A kvantumgyógyítás nem a fejlett technológiát használó különleges műszerekre, hanem a Test - Elme- Tudat egyensúly helyreállítására, vagy a quantum balance állapotára helyezi a hangsúlyt.
Sőt. A technika, technológiai eszközök kiterjesztését, adott esetben pedig elengedését jelenti, és egy eddig nem ismert ”tudattechnológia” felhasználásán alapul. A külső módszerek, eszközök mellett - mint például vegyszerek, műszerek, stb. - a test, az elme és a tudat összefüggéseinek, kölcsönhatásainak, kapcsolatainak felismerésére helyezi a hangsúlyt. Ezen valóságszintek között hoz létre egy dinamikus egyensúlyt.

Természetesen az is nagyon hasznos, ha valaki sokat tud, vagy helyesebben fogalmazva sok ismerettel rendelkezik a test vagy az elme működéséről. Azonban azt is látni kell, hogy az anyag az energia egy sűrűbb, materiális megjelenési formája, ez azonban az emberi lénynek csak egy nagyon felszíni valóságát jelenti. A sejtek, szövetek, szervek, és azok rendszerén át el lehet jutni az elme finomabb rétegeihez, s a gondolatok és érzelmek finom rétegein túl egészen a nem anyagi rész, a Tudat átéléséig. Meg lehet élni azt az elengedett állapotot, melyben a Tudat hoz létre egy egyensúlyt, mely kihat mind a test, mind az elme harmonikus működésére, s természetesen azok egymáshoz való viszonyára.

Ebben az egyensúlyi állapotban, ahogy az iszlám misztika  szufi mesterei mondták: meggyógyul a „Szív”, és megjelenik annak világossága. Ezért lehet képes a kvantumgyógyító másokat hozzásegíteni az öngyógyításhoz. Abban az egyensúlyban, azon keresztül valami sokkal nagyobb, korlátlan Intelligencia jelenik meg, és alakítja át a valóság szövetét. Ez persze nem a tanult technikán múlik, hanem azon, hogy mennyi a tudatosság a gyógyító folyamatban.


Deepak Chopra, a világhírű orvos és író több könyvében is hivatkozik azokra a kutatásokra, melyek azt mutatták, hogy az orvostudomány által spontán, csodával határos gyógyulások szinte mindig együtt jártak valami hatalmas tudati változással. A beteg gyakran tudta, meg fog gyógyulni. A gyógyulás pillanatában pedig megérezte egy nem fizikai erő, energia, intelligencia aktív jelenlétét, ami messze túlmutat az anyagi létezésen. Az ilyen jelenségek úgy is megfogalmazhatók, mint kvantumugrás az elme és a tudat között. Ilyenkor a változás egyik pillanatról a másikra következik be. A köznyelvben ezt az érzelmekben és a  „lelkiállapotban” bekövetkező gyökeres változásnak nevezik, s mindenkinek meg is van a saját tapasztalata róla, csak nagy valószínűséggel nem tulajdonított fontosságának megfelelő figyelmet. Tehát nem feltétlenül szükséges például egy gyógyító a jelenséghez. Természetesen sokat segít, hiszen neki megvan a megfelelő tapasztalata és könnyebben jut el a Tudat azon szintjére, ahol már más törvényszerűségek uralkodnak.

Napjainkban nagyon sokat hallhatjuk a tudatosság kifejezést, de a gyógyászatban ez sokkal ritkább. Ennek a valószínűsíthető oka, hogy a modern orvostudomány még nem ismerte fel teljes mértékben a tudatosság és az elme alkotóerejét - általában a világban, vagy akár a fizikai testen. Pedig mindenki rendelkezik vele, a tudatos teremtőerő képességével, egyszerűen csak meg kell tanulni néhány elvet, sokat gyakorolni az Éber Figyelmet és játszani a lehetőségekkel.

 
 
A kvantumgyógyítás egy nagyon érdekes, ugyanakkor nagyon találó definícióját a fent említett Deepak Chopra fogalmazta meg, mely így hangzik: „A kvantumgyógyításban a tudat egyik megnyilvánulási formája (az elme) módosítást hajt végre a másik, sűrűbb megnyilvánulási formán (a test). Ez egy egymásba visszatérő folyamat, melynek során a természetes béke helyreáll, s a dualitásból keletkezett félelem és konfliktus megszűnik, s az egyén visszanyeri természetes állapotát.”

Összefoglalva tehát azt lehet mondani, hogy a gyógyítás kulcsa a mélyebb tudatállapot megélése a folyamat során, nem pedig a módszer vagy a technika, még csak nem is az adott rendszerben, vagy annak létrehozójában való hit. Azok persze segítenek, de az csak másodlagos jelentőségű, a mélyebb tudatállapotok megtapasztalása mellett.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14853 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x