Kvantumszemlélet szigorúan nem kvantumfizikusoknak
Címlap / Szépség-Egészség / Kvantumszemlélet szigorúan nem kvantumfizikusoknak

Kvantumszemlélet szigorúan nem kvantumfizikusoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A jóga ősi bölcsességének és a (kvantumfizikai gyökerekkel rendelkező) modern tudomány lehetőségeinek ötvözeteként létrejött a - Magyarországon egyedülálló - Kvantum jóga program, amely a test-lélek-tudat harmónia megvalósításának és az öngyógyítás-önfejlesztés elsajátításának eszköze. Alapja a biztonság- és védelempolitikai szakértő Szabad Mihály által kidolgozott Kvantum-szemlélet, ami forradalmi nézőpontváltás a mindennapi élet olyan kihívásait illetően, mint az egyéni és társadalmi (pl. a családon belüli erőszak) vagy az etnikai-vallási (pl. nemzetek közötti) konfliktuskezelés.  

Kvantum-szemlélet – A harmadik évezred világképe
Néhány évtizede a tudomány minden ágában – elsősorban a fizikában, a neurológiában, a biológiában és a genetikában – gyökeres paradigmaváltás zajlik, ami megváltoztatja mindazt, amit az emberről, a természetről és e kettő viszonyáról azelőtt gondoltak a tudósok. A világ anyagi alapú (materiális) megközelítését felváltotta egy új szemléletmód, amely a kvantumfizikából ered és rendszerelméletnek, hálózatalapú gondolkodásnak vagy a komplexitás tudományának neveznek szakmai körökben. Ez az új megközelítés nem ad „kényelmes” és logikus válaszokat – mint tette azt a klasszikus newtoni fizika a maga kiszámítható, biztonságos világképével –, ezért csupán a kutatók szűk rétege ismeri és alkalmazza munkájában, pedig az elvek és törvényszerűségek az élet bármely területén működnek – az érdeklődő „laikusok” számára is. A történelemtanár végzettségű, békekutatással is foglalkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő, Szabad Mihály ezt felismerve dolgozta ki a Kvantum-szemléletet, amelynek célja, hogy sokkal szélesebb körben kiaknázhatóvá váljanak az új,tudatalapú gondolkodás lehetőségei.


„Nem kell ahhoz kvantumfizikusnak lennünk, hogy felismerjük annak legfőbb üzenetét. Önmagunk és a világ jelenségei közötti szétválaszthatatlan kapcsolat, vagyis a látható világ mögötti valóság mélyebb érzékelése teljesen új lehetőségeket biztosít az önfejlesztésben és az emberi kapcsolatrendszerben. Ehhez magunkban kell megteremtenünk az egyensúlyt, mégpedig tudatosan. A Kvantum-szemlélet az elméleti síkon túllépve, a mindennapi élet kihívásaira segít megoldást találni a gyakorlati lehetőségek bemutatásával. Ezen felül a hétköznapokban is hasznosítható tudást és képességeket tesz elérhetővé.”
– mondta Szabad Mihály.

A forradalmi nézőpontváltást kínáló Kvantum-szemlélet alkalmazási területe rendkívül széles. Az önfejlesztés magában foglalja az – eddig talán nem is ismert – képességeink és kreativitásunk fejlesztését; az öngyógyítás révén testi, lelki és mentális egészségünket befolyásolhatjuk. Az emberi-társas viszonyokban, a konfliktuskezelésben és az üzleti életben is megjelenhet egy gyökeresen új nézőpont és annak következtében egy megváltozott értékrendszer. A Kvantum-szemlélet szerint az egyéni vagy társadalmi problémák megszüntetésének nyitja, ha az egyén felismeri és tudatossá teszi a belső, legtöbbször öntudatlan feszültségeit, akkor azok nem fogják reaktív módon irányítani a cselekedeteit, még rosszabb esetben erőszakos helyzetekben megnyilvánulni (mint például a családon belüli erőszak esetében), szenvedést okozni a környezetnek. Ehhez van szükség az önismeretre és az érzelmi intelligenciára, amelyek egyszerűen fejleszthetők. Ez igaz az etnikai-vallási, nemzetek közti konfliktusok kezelésére is, hiszen azok legtöbbször az öntudatlan azonosulásból származnak.

A Kvantum-szemlélet elsajátításához a tudatosság és az önismeret fejlesztését elősegítő tréningek adnak segítséget (pl. a kvantumgyógyítást oktató Quantum Balance Módszer tanfolyam, a Kvantumtudat Tréning, kreativitásfejlesztő foglalkozások). A szemlélet eszközei a fentieken túl Szabad Mihály eddig megjelent művei („A Bizonytalanság biztonsága – Kvantumszemlélet a mindennapokban” című könyv, a „Kvantum – Tükör” önismereti és intuíciófejlesztő rendszer, a „Gyógyítani, változtatni, gyarapítani a Quantum Balance Módszer segítségével” című e-book), a most kidolgozott Kvantumgyógyítás Online Alaptanfolyam, valamint a Kvantum jóga.

Kvantum jóga – Új dimenzió a test-lélek-tudat egyensúlyának elérésére
A Kvantum jóga fogalmát a világhírű orvos és író (több jógáról szóló könyv szerzője) Deepak Chopra használta először egy tudományos ismeretterjesztő könyv előszavában, amelyben javasolta a modern tudomány és a jóga ősi bölcsességének egységesítését. A Kvantum-szemlélet egyik gyakorlati eszközekéntSzabad Mihály és a Baraka Jóga Iskola vezetője, Gyuró Éva kidolgozta a jóga fogalmának új dimenzióját, a Magyarországon egyedülálló Kvantum jógát, amely egyben a XXI. század átfogó, önfejlesztő, egészségmegőrző- és gyógyító módszere.

A nyugati társadalomba való begyűrűzésével – a materialista megközelítésnek köszönhetően – a jóga eredeti bölcseletének jelentős része elhalványult. A gyökeresen más kultúrkörben fogant keleti filozófia a rohanó modern világban sokak számára megfoghatatlan, így – a jógához szorosan kapcsolódó életmód és gondolatiság néhány alapelve mellett – elsősorban a mozgásra korlátozódott.


A több ezer éves jóga szellemiségére koncentráló Kvantum jóga abban különbözik más típusú jógáktól, hogy ötvözi a jóga jótékony hatásait (relaxáció, vitalizálás, fókuszáltság, kitartás) a Kvantum-szemlélet gyakorlati oldalával (Quantum Balance Módszer – kvantumgyógyítás, vonzás, tudatos teremtés). Kombinált hatásmechanizmusa révén megoldást nyújt a test-lélek-tudat egyensúlyának megvalósítására, a megújulásra és megtanítja a gyakorlót az öngyógyítás-önfejlesztés alapvető elveire. Az egy hónapos, 7 alkalmat magába foglaló, 8-10 fős csoportoknak tartott Kvantum jóga résztvevőinek ajánlott, hogy a program eredményessége érdekében elsősorban egyetlen kiválasztott élethelyzet, tulajdonság vagy probléma (pl.: pénzügyi gondok, magán- vagy munkaügyi konfliktusok, egészségügyi gondok) megváltoztatására, átalakítására koncentráljanak.

„A program különlegessége még, hogy az órák alkalmával végzett ászanákon és pranajamákon, a relaxáción és a meditáción túl otthoni feladatokat is kapnak a Kvantum jógázók. Ez utóbbiak közül a legfontosabb az önfigyelés, ezért például vizualizációs és éber figyelem gyakorlatokat is végeznek megszokott környezetükben, hogy életmódbeli pozitív változásukat tudatosan alakíthassák.” – tette hozzá a Kvantum jóga oktatója, Gyuró Éva.

Az október 15-én induló Kvantum jóga program iránt érdeklődők a Baraka Jóga Iskolában jelentkezhetnek. Az elméleti és gyakorlati tudnivalókkal szeptember 30-án, vasárnap a Millenárison megrendezett Országos Jógafesztiválon is megismerkedhetnek az érdeklődők a Baraka Jóga Iskola standján és Szabad Mihályelőadásán. A januárban induló féléves, akkreditált Kvantum jógaoktatói továbbképzés részvételi feltétele az egy éves Hatha jógaoktatói képesítés megszerzése, amelyet – integrált szemlélettel – a Baraka Jóga Iskola is biztosít jövő év elejétől.

További információk: www.kvantumszemlelet.hu
Baraka Jóga Iskola 1137 Budapest, Szent István krt. 4.; +36-20/9882811; www.barakajoga.hu

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6187 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x