Akarat, harmónia és egyensúly a cselekvésben
Címlap / Psziché / Akarat, harmónia és egyensúly a cselekvésben

Akarat, harmónia és egyensúly a cselekvésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Az akarat egy nagyon fontos és hasznos tulajdonság, melyet többféleképpen lehet fejleszteni és használni. Egy hasznos, örömteli és egészséges út a jóga gyakorlása, mely segít a kitartásban, és a fókuszálásban, ami az akaraterő növekedését is elősegíti. Ez hasznos tulajdonság, azonban ha csupán erre támaszkodunk, akkor hatékonyak lehetünk ugyan, de a szív minőségei (öröm, együttérzés, hála, stb.) háttérbe szorulnak. S eltűnik talán a legfontosabb tényező: a harmónia. Hogyan tartható meg a mindennapokban a fejre jellemző akarat, és a szívre jellemző érzékenység? 

Az akaraterő természetes és hasznos jelenség, mégis gyakran előfordul, hogy a probléma oka, vagy a vágy megteremtésének az akadálya a túl erős akaratban rejlik. Ez akkor jellemző, ha teljesen átveszi át az irányítást az ember érzékelése és tettei felett. Természetesen el lehet érni vele hatalmas eredményeket, de ennek mindig óriási ára van abban a tekintetben, hogy milyen energiaminőséggel érjük el a célunkat. Ha túl domináns az akarat, akkor a vágyott végkifejlet vagy nem valósul meg, vagy nem a kívánt eredményt hozza, vagy megvalósul, de görcsös feszült és nehézkes folyamat révén, tehát öröm és kreativitás nélkül. Ennek oka, hogy nem tud megszületni az egyensúly az agy és a szív között.

Ahhoz, hogy harmóniában legyél képes megvalósítani céljaidat, át kell élned a Békét, amely csak a szíved segítségével születhet meg benned. Ha minden cselekedetedet az agyad irányítja, akkor az érzelmek előbb-utóbb háttérbe szorulnak, amely túl sok elfojtást eredményez. Esetleg akár a békéről és nyugalomról szőtt elképzeléseidet is megpróbálja az elméd megvalósítani, de az csak egy elképzelés, s nem azok átélése. Ehelyett inkább éld meg a szívedben, majd a teljes lényedben azt a harmóniát és ellazultságot, amely csak a Jelen pillanatán keresztül jelenhet meg benned. Erre tökéletesen alkalmas a Kvantum jóga gyakorlása, mely nem pusztán a jógapózok gyakorlásában segít, hanem rávilágít az életedet uraló gondolati és érzelmi minták hatásaira is. S amikor a jógaórákon már megtapasztaltad ezt az érzést, akkor egyre könnyebb lesz kiterjeszteni az életed egyéb területeire, legyen az párkapcsolat, munkahely vagy bármi más.


Ehhez a legfontosabb lépés a jelenlét eredményeképpen megszülető elengedés és a megbocsátás. Egyszerűen azért, mert a lelki feszültség és a sértettség érzete csak a múltad emlékeinek fényében és a jövődbe kivetített képek felerősödésével lehet valóságos. Ha a múltat és a jövőt elengeded, akkor nézd meg, mi marad! Csak a Csend és a Béke.

Ráadásul a megbocsátás azért is szükséges, mert vágyad megvalósulásának kulcsát sokszor olyan ember adhatja meg, hozhatja el, akikkel szemben most ellenérzést, előítéletet vagy akár haragot érezhetsz. Légy tudatos a rejtett mozgatórugóidra, azokra az emlékekre, melyek befolyásolják az érzékelésed. Nem biztos, hogy képes vagy határozott formát adni elképzeléseidnek, s azt ki is fejezni egy adott jelenséggel, helyzettel, vagy személlyel szemben. Lehet, hogy ez még előtted is ködös, csak afféle homályos feszültséget érzel velük szemben.
Tehát a gyakorlati feladat megtalálni és feloldani a múltból lerakódott érzelmi sérüléseket, sérelmeket. Ehhez kell a tudatosság és az éberség mélyítése. Ha képes leszel ezt gyakorolni, akkor annak hatására fogod átélni a megbocsátás megkönnyebbítő hatását. S így könnyű léptekkel fogsz célod felé haladni.

A Kvantum jóga által kínált gyakorlati megoldások egyszerűbbek, mint gondolnád. A program arra biztat, hogy éld meg azt, ami jelenleg adatott és elérhető számodra. Ne csak arra fókuszálj, amit szeretnél. Az még csak egy elképzelés a fejedben, jobb esetben a szívedben. Az is valóságos, de még egy meg nem nyilvánult formában létezik. Ha csak azzal foglalkozol, ami még nem jelent meg az anyagi világban, akkor könnyen az örök álmodozók soraiban fogod magad találni, s onnét nagyon nehéz kikerülni. Ha azonban, még ha csak pillanatokra is, képes vagy elengedni álmaidat és a jelen helyzetedben cselekedni, meglátod, álmaid manifesztálásának lehetősége megjelenik a valóságodban. Mégpedig azért, mert ezzel teret adtál a tudatosságodnak a manifesztációra. Vedd észre az elméd alkotta megvalósulási útvonalak korlátait. Ha csak azt vagy képes elfogadni, amit elméd lehetségesnek tart, akkor elzárod magad az élet végtelen lehetőségeitől.


Nagyon fontos, hogy abbahagyd a keresést. Ez hasznos volt az eddigi életszakaszodban, de most már csak hátráltat a továbblépésben, mert ha csak arra figyelsz, amit keresel, akkor még mindig a hiányra fókuszálsz, és azt erősíted a valóságodban.
Észre kell venned, mikor van itt a pillanat, hogy megállj egy pillanatra. Amit keresel, legtöbbször már megvan. Egyszerűen csak még nem nyert valóságodban fizikai formát. Amikor elengeded, akkor esélyt adsz a lényed mélyebb erőinek, hogy megsegítsenek. Majd amikor itt az ideje a cselekvésnek, akkor mozdulj. Ne aggódj az időzítés miatt! Ha ellazítod az elmédet, akkor érezni fogod, mikor van itt a cselekvés pillanata.

A Kvantum jóga segít, hogyan és miképp vizsgáld meg az önmagaddal szemben támasztott elvárásaidat. Nem tetted-e túl magasra a lécet? Nem raktál-e túl nagy súlyt a saját válladra? Biztos, hogy te nem tévedhetsz? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, tedd le az öntudatlanul felvállalt súlyokat, és élvezd néhány pillanatra a „lét elviselhetetlen könnyűségét”

Ha a fenti nézőpontok, elvek felkeltették kíváncsiságodat, és szeretnéd megtanulni ezen elvek gyakorlati felhasználását, akkor kezdd el a Kvantum jógát alkalmazni az életedben.


A Kvantum jógáról bővebben: www.barakajoga.hu/kvantum-joga-tanfolyam

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3963 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x